Januári horoszkóp – 2021

2021. január 01.
Az elavult beidegződéseket elhagyjuk, és nyitunk az újra. Ezt hozza 2021 első hónapja a csillagjegyeknek.

KOS

Az év vége közeledtével leterheltnek érzed magad. Mindent hajtani szeretnél, pedig sokkal nagyobb szükség van most a konstruktív gondolkodásra. A hangulatod is hullámzó lehet. Ha az új évben kitartóan koncentrálsz, és nem hiszel mindenféle pletykának, nagyon hamar ráérzel az új utadra. Csendben, türelemmel várd, hogy haladjon az év. Miután a Nap a Vízöntő havába lép, már megcsillan a fény az alagút végén.

BIKA

Rád sokkal inkább a megbízhatóság jellemző, mintsem a különcség. Jelenleg azonban az uralkodó bolygód, a Vénusz kapcsolatba kerül a mindent felforgató Uránusszal, ezzel pedig alaposan magadra irányítod a figyelmet. A veled született kedvesség és a józan határozottság megfelelő mederbe tereli a gondolataidat. Az új évben elsősorban a hivatásod kerül a középpontba.

IKREK

Meglehetősen ingadozol. Az év utolsó napjaiban a józan ész helyett többször engedsz mások irányításának. Sokkal kényelmesebbnek tartod, ha bólogatsz, mintsem önállóan formálnál véleményt. Az újév teljes megújulást hoz. Rátalálhatsz egy különleges, vonzó életcélra. Megtapasztalhatod az önállóság varázsát. Amennyiben tudásodról kell számot adni, az is remekül sikerül.

RÁK

Az év vége felé főleg a párkapcsolatodban lesz szükség okos, megfontolt kommunikációra. Jó kötőanyag lehet köztetek, ha van közös hobbitok, amelynek most sokkal több időt szentelhettek, mint korábban. Az új évet nagyon erős érzelmi töltettel indítod, és ez hetekig kitart. Uralkodó égitested, a gyors mozgású Hold egy rövid időre visszafog, de a Vénusz pozíciója fantasztikusan vonzóvá varázsol.

OROSZLÁN

Fizikai és mentális energiád most is kiemel a tömegből. Valószínűleg az általad elvárt ünnepi csillogásból most kevesebbel is beéred. Ennek ellenére mindent megteszel annak érdekében, hogy a rokonokkal és a barátokkal felvedd, és ápold a kapcsolatot. Partnerrel, házastárssal teljes egyetértésben léptek át az új esztendőbe. Akár hosszú, akár rövidebb kapcsolat áll mögötted, érdemes rajta dolgozni.

SZŰZ

Uralkodó bolygód, a Merkúr legalább egy hónapig teljes visszafogottságot kér tőled, de ahogy eljön a Vízöntő hava, szinte teljesen megújulsz. Kommunikációban nyitott, barátságos, konstruktív leszel. Munka szempontjából is előrelépés várható: valószínűleg rájön a főnököd, hogy nélküled nem sokra menne. Téged pedig doppingol a bizalom. A párkapcsolatodban is teljes a harmónia.

MÉRLEG

Számodra mindig elsődleges a párkapcsolat, valamint a családi, baráti közösségek. Az év végét is szeretnéd hagyományosan, szeretteid társaságában tölteni. Ennek érdekében mindent megteszel, néha még olyat is, ami másnak nehezére esne. Az új év első heteiben egy új szerelem is bekopogtathat. Az is elképzelhető, hogy egy meglévő, de már kihűlt kapcsolatot sikerül magad mögött hagyni.

SKORPIÓ

Szinte minden fontos életterületed megélénkül. A kapcsolataidban határozottan érvényesíted az akaratodat. Az új év első heteiben sokat foglalkozol a családoddal, lényegesen fontosabb számodra az ő jóllétük, mint a sajátod. Párkapcsolati téren valószínűleg anyagi okok miatt adódhat némi bizonytalanság, de lelkileg minden körülmények között egymás mellett álltok.

NYILAS

A születési hónapod utolsó napján egy rendkívüli bolygókapcsolat jön létre. A bőséget adó Jupiter és a gátakat, szigorúságot jelentő Szaturnusz kapcsolódik szorosan. Elsősorban a kapcsolataid területén érzed majd ennek hatását. Néhány régi, ma már semmit nem jelentő ismeretség elkopik, de lesznek olyanok, amelyek most alakulnak, és nagyon hosszú időre szólnak, valamint építően hatnak a személyiségedre.

BAK

Születésnapod hónapját meghatározza a húsz évenként egyszer tapasztalható szoros kapcsolat a Jupiter és Szaturnusz között. Ez elsősorban a pénzügyeidet helyezi a középpontba. Rád a jó gazda szerepe jut: beosztással és új ötletekkel tudod egyensúlyban tartani az anyagi helyzetedet. Ahogy egyre beljebb haladsz az új évben, meglepve tapasztalod, mennyi segítőkész ember van a világban. Nem kérsz, de valaki kérés nélkül ad.

VÍZÖNTŐ

Születési jegyedben köszöntheted a két sorsbolygót – remélhetőleg hasznodra fordítod a hatásukat. Mindenképpen megérzed a változtatás szükségességét. Még egy kicsit ragaszkodsz a régi, biztonságosnak hitt dolgokhoz, de győz végül a vállalkozó kedved. Mire beköszönt a születésnapod hónapja, pontosan tudod, merre is vezet az új utad. Olyasvalakivel találkozol, aki a segítségedre lehet.

HALAK

Az év végi ünnepnapok csábítóan hatnak rád. Szinte számolatlanul szórod a pénzt. Nagyon szeretnél örömet szerezni másoknak, így nem habozol, ha valakinek a vágyait kell teljesíteni. A következő hetek, hónapok sokkal jobb anyagi lehetőségeket hoznak számodra, mint azt elképzelted. Ez főleg akkor lesz így, ha a magad ura vagy, és nem kell egy főnök elismerésére várnod.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images

Olvass tovább!