Ezt a karácsonyi dekorációt ne hagyják ki semmiképp az egyes csillagjegyek

2020. december 06.
Már javában elkezdtük a karácsonyi dekorálást, ám ha szeretnénk tökéletesen a személyiségünkhöz illőre formálni otthonunkat az ünnepekre, érdemes fontolóra venni, mit javasol a csillagjegyünk, milyen dekorációs elemek nem hiányozhatnak semmiképp a díszek közül.

Mindenkinek van egy kedvenc karácsonyi dísze, amely nélkül nem ünnep az ünnep számára. A csillagjegyünk elárulja, melyik dekorációs elemek azok, amelyek nem hiányozhatnak otthonunkból ahhoz, hogy teljes legyen az ünnepi hangulat.

karacsony-dekoracio-csillagjegy-horoszkop

Kos (március 21. – április 19.): illatgyertya

A Nyilashoz és Oroszlánhoz hasonlóan a Kos is tűzjegy, így nem csoda, hogy szenvedélyes, energikus és szókimondó. Valószínűleg már karácsonytól függetlenül is az illatos gyertyák egész garmadájával rendelkezik, ám ez ne tartsa vissza attól, hogy valami egészen különlegeset szerezzen be idén karácsonyra. Vagy készítsen magának – akár méhviaszból vagy szójából – a környezettudatosság jegyében.

Bika (április 20. – május 20.): karácsonyfadíszek

Gyakorlatias, megbízható és elszánt. Már hónapokkal korábban elkezdi tervezni, milyen díszek lesznek a karácsonyfán, és ez nem is hiábavaló sietség: mivel a Bikák nagyon szeretnek kézműveskedni és roppant kreatívak, így időbe telik, míg elkészítik a megálmodott díszeket. Legyen szó sógyurmáról vagy filcből készült díszekről, az biztos, hogy a csillagjegy szülötteinek egyedi karácsonyfája lesz.

Ikrek (május 21. – június 20.): papírcsillagok

A csillagjegy szülöttei szeretik a változatosságot és roppant kreatívak, karácsonykor pedig végre szabadjára engedhetik képzeletüket. A papír az Ikrek tökéletes alapanyaga, hiszen bármi lehet belőle. Ráadásul gyorsan elkészülnek a hópiheszerű díszek vagy skandináv papírcsillagok, ami szintén nem utolsó szempont a csillagjegy szülötteinél.

Rák (június 21. – július 22.): karácsonyi lábtörlő

A csillagjegy szülöttei számára az otthon melege a legfontosabb. Ezt szívesen fejezik ki az alkalomhoz és ünnepekhez illő lábtörlővel is, hiszen így vendégeik már az ajtónál tudják, hogy a Rákok otthonában mindig szeretettel látják őket. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): fényfüzérek

Bármilyen is legyen a karácsony, az Oroszlánok otthonából nem hiányozhatnak a fényfüzérek. A csillagjegy szülöttei imádják a látványos díszeket, szeretik felhívni magukra az emberek figyelmét, így a jelszavuk karácsonykor is az, hogy minél több, annál jobb!

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): karácsonyi koszorú

A csillagjegy szülöttei mindig a tökéletességre törekednek, így biztosan nem elégednek meg a boltban vásárolható karácsonyi koszorúkkal, legyen szó ajtódíszről vagy adventi gyertyákról. Mivel mindenben találnak valami kivetnivalót, így a végén úgyis maguk készítik el a környék legpompásabb koszorúját. 

Mérleg (szeptember 23. – október 22.): karácsonyi dísztárgyak

Mivel a csillagjegy szülöttei számára létfontosságú az egyensúly és harmónia, ezért sok belső feszültséget halmozhatnak fel, hogy elkerüljék másokkal a konfliktusokat. Otthonukban ezért szeretik a minél nagyobb rendet és letisztultságot, arra pedig nagyon ügyelnek, hogy a karácsonyi dekorációt, apró szobrocskákat is úgy helyezzék el a lakásukban, hogy minden szimmetrikus és páros legyen. Mintha Marie Kondo maga rendezte volna el (aki maga is Mérleg, bár ez valószínűleg nem lep meg senkit.)

Olvastad már?

Skorpió (október 23. – november 21.): tobozdíszek

A Skorpió nem ragaszkodik a tárgyakhoz és anyagi javakhoz, szeretik az egyszerűséget és természetességet otthonukban is a csillagjegy szülöttei. Karácsonykor is szívesen dekorálnak a természetben talált termésekkel, tobozokkal és gesztenyékkel. 

Nyilas (november 22. – december 21.): hógömb

A csillagjegy szülöttei remek humorérzékkel rendelkeznek, imádják a természetet és az utazást. Nem hiányozhat a karácsonyi díszeik közül a hógömb, amely egyszerre szórkoztató játék, ugyanakkor a következő nagy kalandjukról is álmodozhatnak, ha ránéznek.

Bak (december 22 – január 19.): diótörő

A Bakok nagyra értékelik a jó minőségű kézműves darabokat, különösen, ha azok kézről kézre szálltak generációkon keresztül a családjukban. A diótörő figurák hagyománya a 17. században gyökerezik, ráadásul nagyon szép antik darabokat találhatnak a régiségboltokban, így minden ízében tökéletes dekorációra bukkanhatnak a csillagjegy szülöttei, ha nem örököltek ilyen díszeket. 

Vízöntő (január 20. – február 18.): bolyhos szőnyegek

Mivel roppant félénk, érzékeny természetűek a Vízöntők, így nagyon fontos számukra, hogy legyen egy olyan hely az otthonukba, ahova elvonulhatnak, bekuckózhatnak, átvészelhetik hangulati hullámzásaikat. A szőnyegek elengedhetetlen kellékei számukra ahhoz, hogy az ünnepekhez is meglegyen a meghitt, békés hangulat. 

Halak (február 19. – március 20.): kockás plédek és díszpárnák

A művészi hajlamokkal megáldott csillagjegy szülöttei képesek az egész lakást átalakítani az ünnepek közeledtével. Ha egyszerűen, ám annál karakteresebben szeretnék áthangolni otthonukat, célszerű a plédekkel és díszpárnákkal kezdeniük.

Olvastad már?

Forrás: HGTV
Fotó: Unsplash