Miért lesz jobb 2021 a csillagjegyeknek?

2020. december 13.
Csillagjegyektől függetlenül kijelenthetjük, hogy 2020 fenekestül felforgatta mindenkinek az életét. Az, hogy alapjaiban változott meg minden, nagyon nagy kihívást jelentett a legtöbbünk számára. Az asztrológiának azonban jó hírei vannak, ami 2021-et illeti, a csillagok állása szerint optimistán tekinthetünk a jövőbe. Új fejezet bontakozik ki, olyan változásokkal, amelyeket szívesen látunk, és új lehetőségekkel, amelyekben együtt építkezhetünk.

Az asztrológusok nem csak a csillagok állását figyelik. A mintázatokat, a bolygók ciklusait és az átmeneteket. Ezek pedig sokkal több jót ígérnek a csillagjegyek számára, mint amiben 2020-ban reménykedni merünk. Jövőre sok együttműködés, kreativitás és friss kezdet várhat ránk. Az asztrológusok azt is elárulták, mire alapozzák optimizmusukat 2021-gyel kapcsolatban.

asztrologia-csillagjegy-remeny-2021

1. Ritka együttállás: a Jupiter és a Szaturnusz a Vízöntőben

Együttállásnak nevezi az asztrológia, amikor két bolygó egyszerre van az égbolt egy pontján. Amire most különösen nagy figyelem irányul, az a Jupiter és a Szaturnusz együttállása. Ez azért ilyen különleges, mert legutóbb az 1400-as évek elején volt arra példa, hogy a Vízöntő jegyében találkozzon ez a két bolygó. Fokozza az izgalmat, hogy jövőre a Vízöntő éve kezdődik, amelyet évszázadok óta nagy várakozás előz meg mindig, mivel nagy lehetőségeket, innovációkat és kapcsolódásokat vetít előre ez az időszak. Az asztrológusok szerint ez az emberiség összefogásának új kezdete lehet.

Mi történt a történelemben hasonló együttállásnál? 
Amikor a Szaturnusz legutóbb áthaladt a Vízöntőn 1991 februárja és 1993 márciusa között, véget ért az apartheid rendszer Dél-Afrikában, és Kanada megválasztotta első női miniszterelnökét. Az internet elérhetővé vált mindenki számára, és egymillió számítógép került egymással egy hálózatra. 
Amikor a Jupiter volt a Vízöntőben legutóbb – 2009 januárja és 2010 januárja között –, elnökké választották Barack Obamát, az Amerikai Egyesült Államok első fekete elnökét, és létrehozták a Bitcoint.

Nagyszerű lehetőség lesz a jövő év arra, hogy visszatekintsünk és tanuljunk a hibákból, mint amikor átnézzük a teszteredményeinket, mielőtt újra nekifutunk egy vizsgának. Ha szánunk időt arra, hogy reflektáljunk a történésekre, elkerülhetjük, hogy a történelem megismételje önmagát.

Amikor az 1400-as évek elején legutóbb együtt állt a Szaturnusz és a Jupiter a Vízöntőben, a reneszánsz kibontakozásának lehetett tanúja az emberiség. Megváltozott a szemléletmód, megváltozott az ember és az emberség jelentése. A művészetek felemelkedtek, és az emberi tapasztalás értékké vált. Ez jelentette a középkor végét. 

A Vízöntő energiái az egésszel törődnek és mindig a nagyobb jóra fókuszálnak. Ez a csillagjegy a csapatjátékos, aki minden embernek helyet ad az asztalnál, nem csak a kevés kiválasztottnak. 2021-ben pont ezt várhatjuk: a befogadó és elfogadó szemléletmód erősödését, a társadalmi különbségek elmosódását és az elnyomó rendszerek lebontását. 

Számos kérdést feltehetünk magunknak, amelyek segítenek kilépni a múltbeli tapasztalásokból, és előremozdítják a fejlődést. Fedezhetünk fel kapcsolatot a történelmi események és a jelenkor között? Nyitottak vagyunk más véleményekre? Készen állunk új technológiákra és innovációkra? A reneszánsz előtti időkhöz hasonlóan számos sötét eseményen van túl az emberiség az elmúlt időszakban. Készen állunk az újjászületésre, amely a reneszánsz jelentése? Készen állunk 2020 után egy új kezdetre?

Olvastad már?

2. Több holdfogyatkozás és napfogyatkozás is várható

Mindig misztikus eseményként tekintett az emberiség a Nap, Hold és a Föld egy vonalba kerülésére, azaz a hold- vagy napfogyatkozásra. 2020 májusa és 2022 januárja között az Ikrek és a Nyilas csillagképben várható több ilyen esemény is, így ezek a jegyek is előtérbe kerülnek 2021-ben. 

A Nyilas a felfedezés, a lehetőségek keresésének jegye, amely nem ismer lehetetlent. Az energiáit képes annak szolgálatába állítani, amiben hisz. A csillagjegy rávesz mindenkit arra, hogy a poharat félig telinek lássuk, azt akarja, hogy higgyünk az álmainkban, és merjünk álmodni. 

Az Ikrek energiáit a kíváncsiság, humor és a szórakozás hatja át, ám ez nem azt jelenti, hogy félvállról vesz bármit. Megtanít minket egymásra figyelni és egymástól tanulni, hinni magunkban és kinyitni a szívünket mások felé. Mindeközben remekül szórakozni.

3. A Vénusz és a Mars egyesítik erőiket

2020-ban mind a Vénusz, mind a Mars retrográdba került. Ez megmutatkozott abban is, hogy a dolgok ahelyett, hogy simán mentek volna, mély magunkba nézésre és hátralépésre kényszerültünk. Jó hír: sem a kapcsolatok bolygója (Vénusz), sem a tettek bolygója (Mars) nem lesz retrográdban 2021-ben, így sokkal kiegyensúlyozottabb időszakra számíthatunk. 

Ráadásul nemcsak előre halad a két bolygó jövőre, ám együttállnak majd az Oroszlánban 2021 júniusa és júliusa között. Ez felér a férfias és nőies energiák egyesítésével, ami mind a belső, mind a külső világunk alakulásában szerepet játszik: harmonikus párkapcsolatokra, kreativitásra és játékosságra számíthatunk.

Van remény 2021-re!

Az asztrológia tehát 2021-ben rengeteg lehetőséget lát. A Vízöntő átmenet megtaníthatja az emberiséget az összefogás és a javak egymással való megosztásának fontosságára egy nagyobb jó érdekében. A fogyatkozások tágítják a horizontunkat, és emlékeztetnek arra, hogy fontos a tanulás. Nyáron pedig a Vénusz és a Mars együttállása hatalmas energiával tölthet fel minden csillagjegyet, hogy új fejezetet nyithassanak életükben.

Olvass tovább!

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash