Miből meríthetnek optimizmust az egyes csillagjegyek?

2021. március 25.
Ha az előttünk álló hetekre, hónapokra gondolunk, mindannyiunkra ráfér egy kis optimizmus, hogy ne lássuk olyan borúsnak a jövőt. De hogyan? A csillagjegyünk megmutathatja, honnan szerezhetünk reményt és erőt ahhoz, hogy meglássuk a jót is a mindennapokban.

A kis hang a fülünkben katasztrofálisabbnál katasztrofálisabb forgatókönyveket sugall mostanában, ami nem meglepő. Ám ha szeretnénk kinézni a viharfelhők közül, a csillagjegyünk segíthet, hogy megtaláljuk magunkban az optimizmust ehhez.

optimizmus-csillagjegy-horoszkop

Kos (március 21. – április 20.): örömet találni az úton

Félénknek még egyetlen Kost sem nevezett senki. Híresek magabiztosságukról a csillagjegy szülöttei, és amikor új dolgot indítanak útjára, nincsenek híján az optimizmusnak sem. Megtartani viszont ezt a szemléletmódot már nehezebben tudják. Az optimizmusuk gyakran vakmerőségre hajszolja őket, ám ha a végső jutalom lebeg a szemük előtt, az megmentheti őket attól, hogy a saját maguk ásta gödörbe essenek. Hogy ne veszítsék el a hitüket és ne váljanak impulzívvá, a Kosok írják le minden olyan ötletüket, gondolatukat, ami érdekli és motiválja őket. Ha újraolvassák ezeket a szenvedélyes gondolatokat, amikor lankadna lelkesedésük, az táplálhatja az optimizmusukat.

Bika (április 21. – május 21.): haladni az árral

A Bikák nem lelkesednek mindenért csak úgy, így a csillagjegy szülöttei nem sorolhatók a kifejezetten optimista emberek közé. Ám szerencsére a keményen dolgozó, kitartó Bikák nem riadnak vissza a kihívásoktól. A legnagyobb kihívás számukra, hogy elkerüljék az óvatlanság csapdáját. A Bikák számára létszükséglet a biztonság, és ha nem kapnak megerősítést, könnyen elkezdenek a legrosszabb forgatókönyveken gondolkozni. Nehezen birkóznak meg a bizonytalansággal, így ha kisebb léptékben gondolkoznak, nem nagy távlatokban, amelyekben sok az ismeretlen változó, segíthet, hogy optimistábban álljanak a dolgokhoz. 

Ikrek (május 22. – június 21.): el kell engedni

A csillagjegy szülöttei valóban szeretik a változást és változatosságot, nekik nincs problémájuk azzal, ha minden nap teljesen más, mint az azt megelőző. Ám ez azt is jelenti, hogy az Ikrek hangulata is pont olyan változó, így nagyon fontos, hogy felismerjék és irányítani tudják pesszimista oldalukat, amikor az kerül előtérbe. Ilyenkor ugyanis a csillagjegy szülöttei könnyen pálcát törnek mások felett, és a legrosszabbat látják ott, ahol addig a legjobbat.

Rák (június 22. – július 22.): azt választom, hogy boldog leszek

A Rákok rendkívül érzékeny emberek, ami egyben áldás és átok. Ha sikerül egy sokkal optimistább szemléletmódot megerősíteniük magukban, könnyebben átlendülhetnek izolálódásra való hajlamukon, és sokkal kommunikatívabbá válnak másokkal. Ebben segíthet, ha minden nap ráveszik magukat arra, hogy elhagyják otthonukat, és sétáljanak egyet a környéken, és nem zárkóznak el attól, hogy beszéljenek az érzéseikről a hozzájuk legközelebb álló barátaikkal és családtagjaikkal akkor is, ha legszívesebben csak elbújnának egy takaró alá. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.): mások sikere nem az én kudarcom

Az Oroszlánnak nem okoz nehézséget, hogy optimistán álljon saját magához és a jövőjéhez. Ezt az optimizmust másokra is kiterjeszteni viszont nehézséget okozhat számukra. Ha úgy érzik, hogy mások az ő babérjaikra törnek, azt fenyegetésnek érzik, és féltékennyé, sőt agresszívvá válnak. Fontos tudatosítaniuk magukban, hogy nem övék az egész világ, és attól, hogy más is sikeres, az nem csorbítja az Oroszlánok által elért eredményeket. Mindenkinek jut elég rivaldafény.

Olvastad már?

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.): a kész jobb, mint a tökéletes

A Szűz egy újabb olyan jegy, amelynek megvan a magához való optimizmusa, ha a saját ötleteinek megvalósításáról van szó. Ám elkél számukra a segítség, ha másokban kell megbízniuk. Ha úgy érzik, nem az övék az irányítás, pánik tör a csillagjegy szülötteire, és perfekcionista elvárásaik miatt soha nem lehet elég jó, amit más csinál, ahhoz, hogy késznek tekintsék. Ilyenkor lépjenek hátra kettőt, tegyenek egy kis sétát, vagy kérjenek meg egy olyan barátot, akiben megbíznak, hogy friss szemmel nézze meg a feladatot, így könnyebben észrevehetik a jót mások munkájában is. 

Mérleg (szeptember 23. – október 23.): elfogadni a jót és a rosszat is

Bár természeténél fogva optimista csillagjegy, pont ez az optimizmus takarja el a Mérlegek éleslátását, ha intő jelekről van szó, és emiatt esnek kétségbe a legapróbb nehézségek esetén is. A csillagjegy szülöttei csak azt szeretnék, ha mindenki boldog lenne, ám muszáj meggyőződniük arról is, hogy a saját szükségleteik sem szenvednek csorbát. 

Skorpió (október 24. – november 22.): én vagyok az ég, minden más csak időjárás

A Skorpiók minden érzést nagyon intenzíven élnek meg, így az optimizmust és a pesszimizmust is. Amikor utóbbi kerül előtérbe, a csillagjegy szülöttei titokzatoskodóvá és támadóvá válhatnak. Ahelyett, hogy elengednék a rossz dolgokat, képesek újra és újra lejátszani magukban a csalódásokat. Amikor legközelebb valamilyen rossz dolog akadna be a tudatukba, fordítsák meg a gondolataikat, és koncentráljanak arra, milyen pozitív tanulságai lehetnek. Ez eleinte elég erőltetettnek tűnhet, ám idővel a pozitív gondolkodás válik természetessé. 

Nyilas (november 23. – december 21.): ne aggódj, csak légy vidám

A legoptimistább csillagjegy az egész zodiákusban kétség kívül a Nyilas. Ám az élet nagy kérdéseinek megfejtése még a csillagjegy szülötteit is elgondolkoztatja, és néha eluralkodik rajtuk is a pesszimizmus. Ilyenkor lehet szükségük egy nem Nyilas jegyű barátra, aki segíthet kibogozni ezeket a szálakat, és felvidíthatja a csillagjegy szülötteit. 

Bak (december 22. – január 20.): szeretem magam, bármi is történjék

A Bakok hajlamosak önmagukkal szemben a túl kritikus gondolkodásra. Bár ők a zodiákus legpesszimistább csillagjegye, mégis képesek meglátni a jót a környezetükben. Nagyon független emberek, így tudatosan ügyelniük kell arra, hogy ne zárkózzanak el a többi embertől, mivel ilyenkor hajlamosak a legsötétebben látni a világot.

Vízöntő (január 21. – február 19.): hálás vagyok a jelenért

Nem probléma a csillagjegy szülöttei számára, hogy nagy, optimista vízióik legyenek a jövőt illetően, a jelenben viszont nagyon nehezen veszik észre a jót. Cinikusak a világgal és az emberekkel kapcsolatban, és könnyen elvesznek az egzisztencializmus útvesztőiben. Ha nagyon elszakadnának a jelentől, jó módszer, ha arra ösztönzik elméjüket, soroljanak fel tíz dolgot, ami jó itt és most. Ha a jelenben is észreveszik a jót, sokkal optimistábbak lehetnek. 

Halak (február 20. – március 20.): az érzelmeim csak az enyémek

Általánosságban optimista emberek, ám az erős empátiájuk és érzékenységük miatt könnyen átvehetik mások pesszimista érzéseit a csillagjegy szülöttei. Ha eluralkodik rajtuk a borúlátás, érdemes megvizsgálniuk magukban, ezek valóban a saját érzéseik, vagy mások hatottak rájuk úgy, hogy azonosultak az ő rossz érzéseikkel?

Forrás: PureWow Fotó: Unsplash

Olvass tovább!