Mi motiválja az egyes csillagjegyeket?

2021. január 09.
Amikor az ünnepek után ránk szakadnak a hétköznapok, és úgy tűnik, hogy a dolgok csak nagyon lassan mozdulnak jobb irányba, nehéz megtalálni a motivációnkat. A csillagjegyünk segíthet, hogy kiderítsük, mi az, amiből legjobban erőt meríthetünk ahhoz, hogy élvezni tudjuk az életet, és a lehető legteljesebben kihasználhassuk a lehetőségeinket.

Mindennél jobban szükségünk van egy kis motivációra idén januárban. A tél sötét és hideg, a járvány nem akar múlni, a védőoltás lassan érkezik. Mielőtt teljesen elvesztenénk a lelkesedésünket és a reményt, érdemes átgondolni, mik azok a dolgok, amiket élvezünk, mik azok, amik fel tudják kelteni érdeklődésünket. A csillagjegyünk segíthet, hogy a személyiségünk mélyére ássunk, és megtaláljuk a belső motivációnkat, ami átlendíthet az évkezdés nehéz időszakán – mind a munkában, mind a magánéletben. 

motivacio-csillagjegy-horoszkop

Kos: vezetés

Mivel a Kosok természetüknél fogva energikus emberek, a csillagjegyek közül rájuk hat a legkevésbé az év eleji kimerültség. Ha a Kosok azt érzik, hogy nem urai valamilyen helyzetnek, és nem ők irányítanak, extramotivációt adhat nekik, hogy ezen változtassanak. A vezetésen kívül minden más pozíció kényelmetlen és elfogadhatatlan számukra. 

Bika: kényelem

A legfontosabb cél a csillagjegy szülöttei számára az életben a tökéletes biztonság és kényelem elérése, amelyet senki és semmi nem vehet el tőlük. A Bikák nagyon szeretik a finom dolgokat, tudják, mindig van lehetőség a fejlődésre, mindig lehet jobb. Ezért számukra pont elegendő motiváció az, ha mások élik azt a kényelmes életet, amit szerintük nekik kellene. 

Ikrek: magánytól való félelem

Sokak szemében az Ikrek képtelenek felnőni, ám valójában csak időről időre szükségük van egy kis szórakozásra. Tudják, hogy a kötelességeiket el kell végezniük, ám örömet az okoz számukra, ha barátaikkal lehetnek. A magány a legnagyobb ellensége a csillagjegy szülötteinek, ugyanakkor a legerősebb motiváló tényező is számukra annak elkerülése. 

Rák: család és barátok

A csillagjegy szülöttei képesek lennének az egész napot a kanapéjukon tölteni, ha nem lennének más, kötelező feladataik az életben. Bár a gondolat, hogy a munka miatt félbe kell hagyniuk az álmodozást és pihenést, nem túl csábító számukra, tudják, hogy az a pénz, amit a munkával keresnek, a családjuk és az otthonuk fejlődéséhez szükséges. Ha a családjuk és barátaik jólétéről van szó, a Rákok megállíthatatlanok.

Oroszlán: önkép

Az élet képlete meglehetősen egyszerű az Oroszlánok számára: a legcsodálatosabbak akanak lenni. A büszke csillagjegy szülöttei számára nagyon fontos az önképe, hiszen azt gondolják, mások is azt várják tőlük, hogy sikeresek legyenek az életben. Ha úgy érzik, ez nem teljesül maradéktalanul, attól félnek, csalódást okoznak másoknak, és nem felelnek meg az elvárásoknak. Valójában senki sem gondolja ezt róluk, ám az Oroszlánokat az ettől való félelem hajtja legerősebben előre. 

Szűz: hasznosság

A keményen dolgozó, magabiztos és precíz csillagjegy számára a folyamatos fejlődés lehetősége az, ami motivációt jelent. Különösen sokat lendíthet teljesítményükön, ha tudják, hogy ötletükkel lenyűgözhetnek másokat. Sokak szemében túlságosan függnek mások dicséretétől, ugyanakkor ez hajtóerő is a Szűzek számára.

Olvastad már?

Mérleg: megbízhatóság

A Mérlegek személyiségének középpontjában a harmónia és egyenlőség áll. Az teszi boldoggá a csillagjegy szülötteit, ha mindenki boldog és elégedett körülöttük. Ez visszafelé is igaz, szeretik olyan emberekkel körülvenni magukat, akik boldoggá teszik és lelkesítik őket. Az ilyenek emberek mindig számíthatnak a Mérlegekre, így ha nekik valamit megígérnek a csillagjegy szülöttei, az szárnyakat ad a munkák befejezéséhez. 

Skorpió: kontroll

Ugyanaz motiválja a csillagjegy szülöttei a munkában, mint a magánéletben: bizonyosság és kontroll. A Skorpiók rendkívül szenvedélyes jegy, így ha a szívüket-lelküket beleteszik abba, amit csinálnak, tudniuk kell, hogy nem rossz ügy mellé álltak. Mindig tudják, hogy ha nem ők kontrollálják az eseményeket, mindig van esély arra, hogy valaki elárulja őket. 

Nyilas: nincs határ

A Nyilasok nem reagálnak túl jól a korlátokra és kényszerre. Így számukra az a legfőbb motiváció, hogy szabadok legyenek. Konkrét elképzelésük van arról, milyen életet szeretnének, azt is tudják, hogy kemény munkával és elszántsággal el is érhetik. Minden olyan alkalmat megragadnak, ami segíthet tágítani a horizontjukat, ezek segítenek megtartani motivációjukat. 

Bak: született vezető

A Bakok rendkívül tehetségesek mások motiválásában, nekik maguknak nincs is szükségük túl sok motovációra céljaik eléréséhez. Nem csoda, hogy ők az egyik legsikeresebb csillagjegy. Számukra a bűntudat, hogy az ünnepek alatt nem dolgoztak, kétségtelenül a legerősebb hajtóerő arra, hogy teljes erőbedobással ugorjanak fejest az új év feladataiba. 

Vízöntő: segíteni másokat

Mindennél erősebb ösztönző a csillagjegy szülöttei számára, hogy segítsenek megelőzni mások szenvedését. Időről időre szükségük van a magányra, ám a Vízöntők nagyon empatikus emberek, akik aktívan törődnek mások jóllétével. Erős motiváció tehát számukra, hogy olyan pozícióba kerüljenek, ahonnan minél hatékonyabban tehetnek a többi emberért.

Halak: pozitív megerősítés

Mivel a csillagjegy szülöttei gyakran harcolnak belső bizonytalansággal, a pozitív megerősítés roppant fontos számukra. A kitűzött célok elérése és teljesítése segíthet, hogy erősödjön a Halak önbizalma, és minél értékesebb embernek érezzék magukat.

Olvass tovább!

Forrás: Astrofame
Fotó: Unsplash