Ilyen Zoom-személyiségek az egyes csillagjegyek

2021. január 31.
Bár a Zoom-fáradtság létező jelenség, mégis örömmel ragadunk meg minden lehetőséget a kollégákkal való beszélgetésre a home office idején. Minden csillagjegynek megvannak a maga kis allűrjei a videós megbeszéléseken, a háttérben hagyott elszórt tárgyaktól az öltözködésig.

Már jó ideje átvette a személyes értekezletek helyét az online megbeszélés, a kollégákkal lassan egy éve nagy részt Zoomon vagy más internetes kommunikációs csatornán keresztül tartjuk a kapcsolatot. Valószínűleg megfigyeltük és kiismertük szokásaikat a virtuális térben, amelyek jól kirajzolódnak a csillagjegyek mentén is.

zoom-szemelyiseg-csillagjegy

Kos (március 21. – április 19.)

A háttérben: szétpakolt súlyzók, egy áttekinthetetlen lista a tennivalókról – csomagolópapírra írva.

A csillagjegy szülöttei, ahogy mondani szokták, rátörik az ajtót a Zoomra, szinte a legutóbbi Instagram-kihívásról esnek be a megbeszélésre (ahol a napi 20 fekvőtámasz helyett 35-öt nyomnak, hogy megmutassák, ki az igazi fitneszinfluenszer). Még meg sem érkezett a meeting vezetője, ám a Kosok már akkor sorolják ötleteiket, és megállíthatatlanul kérdeznek és kérdeznek.

Bika (április 20. – május 20.)

A háttérben: teljes kiőrlésű liszt, kasmírköntös a szék hátára dobva, burjánzó szobanövények.

A Bikák általában késnek egy kicsit a videós megbeszélésekről. Ilyenkor teljesen nyugodtan magyarázzák meg, hogy még befejezték a menta megmetszését, miközben egy hatalmas bögre teát kortyolgatnak. Ami a beszámolót illeti, mindenben gyakorlatiasak és precízek, mint mindig. A csillagjegy szülöttei a legjobbat nyújtják otthon dolgozva is (némi csokis keksszel a kezükben). 

Ikrek (május 21. – június 20.)

A háttérben: nyitott könyvek a padlón, egy félbehagyott társasjátékjátszma, tábla ötletekkel.

A csillagjegy szülöttei gyakran kérik, hogy ismételjék meg a kérdést, mert nem figyeltek. Az Ikrek túl elfoglalt a 67 többi megnyitott böngészőablakkal, amelyek többsége olyan Google-keresés, mint hogy alszanak-e a békák, hogyan repül a repülő, baj-e, ha a saját vicceinken nevetünk. Amikor viszont elkezdi vázolni elképzeléseit, hosszú történetre készülhetünk arról, hogyan jutott álmában eszébe az ötlet. Közben olyan hevesen gesztikulál a kezéel, hogy az arcából semmit sem látni. Ilyenkor nem árt megkérni az Ikreket, hogy lassítson kicsit. 

Rák (június 21. – július 22.)

A háttérben: Lana Del Ray-lemezgyűjtemény, bőrkötéses napló, bekeretezett családi fotók.

A csillagjegy szülöttei pontosan tudják, hogy ez a videóhívás munkajellegű, ám mégis valóban érdekli őket, ki hogy van. Így könnyen lehet, hogy a csillagjegy szülötteivel folytatott megbeszélés terápiás beszélgetésbe csap át. A Rákok őszintén kíváncsiak a szüleink hogylétére, a kutyánkra vagy a növényeinkre. Amikor fél órával később a munkára terelődik a szó végre, a csillagjegy szülöttei méltatnak minden kollégát, és hatalmas virtuális öleléssel búcsúznak munkatársaiktól a Zoom-hívás végén. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

A háttérben: menő fényképezőgép-állvány, Polaroid-fotókkal borított fal, amelyeken barátaival és néhány hírességgel pózol, egy ukulele.

Az Oroszlánok mindig makulátlanok, még reggel kilenckor is. Amint széles és tökéletes mosollyal csatlakozik a híváshoz, azonnal átveszi az irányítást. Vicceket mesél, képet készít, és már fent is van minden munkatárs a csillagjegy szülötteinek közösségi oldalán, ahol mind a hatezer követője láthatja, hogy egyedül neki nincsenek karikák a szeme alatt a kora reggeli meetingen. 

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A háttérben: két hatalmas flakon kézfertőtlenítő, stíluslexikon, ropogós fehér ágynemű.

Miután háromszor ellenőrizték, mikor kezdődik a hívás, a Szüzek másfél perces késéssel csatlakoznak, hogy ne tűnjenek túl elszántnak. 17 pontból álló listával készülnek a megbeszélésre, beleértve a pontos menetrendjét, és felkészülve a főnökük összes lehetséges kérdésére.

Mérleg (szeptember 23. – október 21.)

A háttérben: harmonikusan elrendezett képek a falon, egy csokor virág, kézkrém.

Mintha egy romantikus filmből érkezett volna, úgy libben be a Mérleg a videóhívásba. A haja lágy hullámokban omlik a vállára, a napfény táncol az arccsontján, és azonnal elnézést kér mindenkitől a rendetlenségért. Mielőtt rátérne a havi kimutatásokra, muszáj elmondania, mennyire hiányzik neki az egész csapat, és alig várja, hogy mindenkit megölelhessen. Amikor a megbeszélésnek vége, a csillagjegy szülöttei személyes üzeneteket küldenek, amelyekben aggodalmukat fejezik ki a munkatársaiknak, mert kicsit mérgesnek tűntek, és azt kérdezik, mivel bántották meg a másikat. 

Olvastad már?

Skorpió (október 22. – november 21.)

A háttérben: mindig ugyanaz a beállított Zoom-háttér látszik.

A csillagjegy szülöttei általában kikapcsolva tartják a kamerát, a mikrofont pedig csak akkor kapcsolják be, ha valaki erre külön kéri őket (például egy kíváncsi Ikrek). Amikor mégis feltűnik a képen, a szobából, ahol tartózkodik, semmi sem látszik csak a beállított háttéren, a Skorpió pedig a fények és a kameraállás miatt alig kivehető. Ám nincs szüksége arra a munkatársaknak, hogy tisztán érezzék a csillagjegy szülötteinek átható pillantását még az interneten keresztül is. Amikor megkérdezik tőle, hogy boldogul a home office-ban, azt válaszolják, régóta számítottak már valami hasonló bekövetkeztére. A Skorpiók értékelik az egyedül töltött időt. 

Nyilas (november 22. – december 21.)

A háttérben: Nietzsche összes műve, egy világtérkép rögtön a dartstábla mellett, egy majdnem üres whiskysüveg.

A Nyilasok mindig késnek, ám sosem kérnek érte elnézést. A csillagjegy szülöttei nem szeretik, ha a munkatársak csak közömbösen bámulnak a kamerába, ezért a megbeszélés alatt szöveges üzenetekkel igyekeznek emlékeztetni kollégáikat, hogy ne vegyék olyan komolyan az életet. A borospoharuk jól látható a monitor szélén, és az sem zavarja őket, ha ezen élcelődnek is kollégáik. Ha egy Nyilas nem lehet teljes fizikai valójában például Dél-Franciaországban, akkor mérget vehetünk rá, hogy legalább a régió legjobb borát kortyolgatja a kényszerű bezártságban. 

Bak (december 22. – január 19.)

A háttérben: kávéfőző artizán szemes kávéval megtöltve, a diplomái a falon, Albert Einstein bekeretezett portréja.

A csillagjegy szülöttei reggel öt óta ébren vannak, már a harmadik eszpresszójukat isszák, és türelmetlenül várják, hogy mindenki megérkezzen a Zoomra. Az utolsókat szarkasztikus megjegyzésekkel köszöntik. A mindig gyakorlatias Bakok gyorsan végignavigálnak a prezentációjukon, és még ugyanazzal a lendülettel kiosztják a feladatokat a munkatársaiknak. Ám még mielőtt feltehetnének nekik bármilyen kérdést, már ki is léptek, mert kezdődik a következő videóhívásuk a főnökséggel vagy a fontos ügyfelekkel. 

Vízöntő (január 20. – február 18.)

A háttérben: kézzel festett mozaikból a naprendszer, egy hüllő háziállatként, nagy méretű monitor.

A csillagjegy szülötteivel gyakran előfordul, hogy elfeledkeznek a videóhívásokról temérdek szerteágazó tevékenységük közepette. Ám ha mégis feltűnnek a megbeszélésen, mindenki csodálkozva láthatja, hogy ismét más hajszínnel pompáznak. A Vízöntők alig titkolják, hogy miközben úgy tesznek, mintha kollégáikat hallgatnák, inkább játszanak a telefonjukon. Aztán derült égből villámcsapásként érkezik a mindent megmentő és megváltoztató ötletük. Mondja még valaki, hogy nem ők a zodiákus zsenijei?!

Halak (február 19. – március 20.)

A háttérben: füstölő, rémálomfogó, családi csomag burgonyaszirom.

Miután az aznapi harmadik szunyókálásukból is felébredtek, csatlakoznak a videóhíváshoz a csillagjegy szülöttei. Mindenkit egyesével üdvözölnek, és még a képernyőn keresztül is érzékelik minden munkatársuk hangulatát. Ha sok negatív érzést tapasztalnak, az túl sok lehet az érzékeny Halaknak, így elnézést kérve némítják le a hívást, és szaladnak ki egy pohár vízért. A megbeszélés további idejére is némán hagyják a hívást, majd elküldik mindenkinek azt a 45 kreatív ötletet, ami közben jutott eszükbe.

Forrás: PureWow Fotó: Unsplash

Olvass tovább!