3 csillagjegy, akiknek meg kell tanulniuk segítséget kérni

2021. március 11.
Nem csak azt áruljuk el, amelyek azok a csillagjegyek, akik inkább egyedül küzdenek a legnagyobb problémákkal is, de dacból vagy a szégyen miatt képtelenek segítségért fordulni másokhoz, hanem azt is, melyik az a csillagjegy, amelynek a szülötteit akár éjjel kettőkor is riaszthatják a barátaikat, ha bajba kerültek.

Mindenkinek vannak olyan barátai, akik bármit megtennének értünk, ám ők maguk sosem kérnek semmit cserébe. Nemhogy szívességet, de a segítséget sem. Nem azért, mert az ő életük teljesen probléma mentesen zajlik és nincs szükségük támogatásra. Inkább túl büszkék, túl szégyellősek vagy éppen túl érzékenyek ahhoz, hogy segítséget kérjenek. Mit mond az asztrológia ezekről a csillagjegyekről? És ki az, aki akár az éjszaka közepén is felcsenget, ha valami problémája adódik?

csillagjegy-horoszkop-segitseg-keres

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

Ha bajban vagyunk, a Szűz jegyű barát mindig ott van. Munkát keresünk? Egész nap kontaktokkal és állásajánlatokkal bombáz. Lakást keresünk? Táblázatba gyűjtve küldi el nekünk a legjobb találatokat, ár és bejutás szerint rendezve, akár az éjszaka közepén. Magányosak vagyunk? A csillagjegy szülöttei összeismertetnek azzal a renkdívül jóképű, ám roppant félénk korábbi munkatársukkal, aki most költözött vissza a városba. Ha segítségre van szükségünk, a Szüzek hegyeket mozgatnak meg barátaiknak, és csak legyintenek, hogy semmiség volt. Ám amikor a gyakorlatias, keményen dolgozó jegynek van szüksége segítségre? Képtelenek kérni. Nem azért, mert nem értékelik a barátaik ajánlatát, hanem szeretik a maguk módján intézni a dolgokat. Ha legközelebb azt látjuk, hogy egy Szűz nehéz problémával küzd, kérjük meg, magyarázza el a dolgok állását, és osszon ránk is szerepet a megoldásban.

Halak (február 20. – március 20.)

A Halak úgy szívják magukba mások érzelmeit, mint a szivacs a vizet. Rendkívül érzékeny és intuitív emberek, nem tehetnek róla, de mások problémáit mindig a sajátjuknak érzik. Míg a Szüzek a maguk módszereivel támogatnak másokat, addig a Halak követik a másik ember szabályait. És bár időről időre kihasználják kedvességüket, ők legközelebb is az empátia hőseiként tűnnek fel a színen, ha baj van. Ha viszont a csillagjegy szülötteinek van szüksége segítségre, egészen addig várnak, míg teljesen irányíthatatlanná válik a helyzet. Az, hogy a Halak képtelenek segítséget kérni, sokszor vezet szükségtelen katasztrófákhoz, emiatt pedig gyakran pártolnak el mellőlük az emberek. Amikor legközelebb minden szorongásunkat, félelmünket és vágyunkat a Halakra zúdítjuk, álljunk meg közben, és kérdezzük meg tőlük, ők hogy vannak. A csillagjegy szülöttei ugyanis hajlamosak megfeledkezni saját magukról, így nem árt emlékeztetni őket arra, hogy nekik is lehet rossz napjuk.

Olvastad már?

Vízöntő (január 21. – február 19.)

Nincs még egy csillagjegy, amelynek szülöttei olyan lazának és összeszedettnek tűnnének, mint a Vízöntők. Bár minden bulira meghívást kapnak, jobban szeretnek csendes megfigyelők lenni, és kihagyják a nagyjeleneteket. Az is tény, hogy barátaik a Vízöntőtől kapják a legjobb tanácsokat, ám amikor ők vannak bajban, inkább eltűnnek, minthogy segítséget kérjenek. Bár úgy tűnhet, csupán a büszkeségük tartja vissza ettől őket, az erős érzékenység is szerepet játszik ebben. Amikor átélnek valamilyen válságot, muszáj keresztül menniük rajta, és csupán néhány kiválsztott embert engednek maguk mellé ebben a sérülékeny állapotban. Ha úgy érezzük, eltávolodott tőlünk a Vízöntő barátunk vagy munkatársunk, kérdezzük meg tőle, hogy van. Még ha az elkövetkező három hétben nem is válaszol, jólesik neki a tudat, hogy van olyan barátja, aki gondol rá és akiben megbízhat.

Aki nem fél szólni: Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

A csillagjegy szülöttei imádnak a középpontban lenni. Ez nem csak a jobb napokra, a rosszabbakra is ugyanúgy érvényes. Azt gondolnánk, hogy az Oroszlán barátunk nem akarja, hogy kevésbé tökéletes állapotban is lássák. Ám valójában nem aggódik amiatt, ha lecsorgó szemfestékkel látják, és sosem fél segítséget kérni. Ha szorong és nem éri el a barátait, a párját vagy az anyukáját, akkor akár a szupermarket pénztárosával is képes végigmenni a problémafeldolgozás folyamatán. Ám ez nem jelenti azt, hogy ha nem éri el a hozzátartozóit, velük ne venné végig újra. Az Oroszlánok nemcsak a dicsőségüket és az örömüket, de a fájdalmukat is hajlamosak világgá kürtölni. Fontos, hogy őszinték legyünk a csillagjegy szülötteivel azzal kapcsolatban, mit jelent egy valódi vészhelyzet, és mi csupán futó kényelmetlenség, amelyet a megsértett egója miatt érez.

Forrás: PureWow Fotó: Unsplash

Olvass tovább!