Nagy nyári horoszkóp 2023

2023. június 01.
Mire számíthatunk a nyáron a horoszkópunk szerint? A következő hónapok nyitottságot és barátságokat hozhatnak a legtöbb csillagjegynek.
Nagy nyári horoszkóp 2023

 KOS

Energikus és közlékeny leszel. Mindennél fontosabbnak tartod, hogy kifejezd a gondolataidat. Uralkodó bolygód, a Mars a szintén temperamentumos Oroszlán jegyében jár, ezzel a kozmikus helyzettel a szó legszorosabb értelmében befűt neked: lendületes, kreatív és rendkívül vonzó leszel, a figyelem gyakran irányul rád. Anyagi ügyekben szintén kedvező időszak vár, plusz jövedelemmel is számolhatsz, azonban fennáll a veszélye, hogy szinte azonnal el is költöd. Párkapcsolatban a nyár közepén várhatóak újdonságok: lehet, hogy a társad túlzottan ragaszkodik valakihez, akihez nem kellene. Mielőtt vitát kezdeményeznél, vizsgáld felül, mennyi idő és milyen kedves élmények kötnek össze. Helyes kommunikációval és türelemmel megtalálod azt a megoldást, amely mindkettőtöknek megfelelő.

BIKA

A Jupiter, a szerencsét képviselő égitest a születési jegyedben jár, és egy évig mindent megtesz annak érdekében, hogy jól érezd magad. A nyári időszakban többnyire a jókedv, a vállalkozó szellem jellemez. Az utóbbi időben talán sokszor mondtad vagy gondoltad, hogy amit egyszer eldöntöttél, az úgy is lesz, ha törik, ha szakad. Ilyenkor egyáltalán nem voltál tekintettel másokra. A Jupiter kedvező hatása azonban lazít valamennyit a makacsságodon is: az előttünk álló napsütéses hónapokban a szíved meglágyul, a munka és a magánélet területén is sokkal emberibb arcodat mutatod. A családon belül tiéd a vezető szerep, most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsd, szép szóval, kedvességgel is lehet eredményt elérni.

IKREK

Talán már unod, hogy mindig a kommunikáció kerül nálad előtérbe. Tudnod kell, hogy a csillagjegyek sorából te vagy az, aki a leginkább igényli az állandó kapcsolattartást, információáramoltatást. Szeretsz az események hírnöke lenni. Uralkodó bolygód, a Merkúr a születési jegyedben jár, így a legjobb, leginkább jellemző tulajdonságait mutatja. Helyesen teszed, ha a nyári eseményeket, érdekes történéseket feljegyzed: nemcsak magadnak, hanem a barátaidnak is vicces, tanulságos élménygyűjteményt tudsz így létrehozni. A párkapcsolatodban háttérbe szorulsz, kevésbé érvényesül a szavad, de annál jobb megfigyelő lehetsz. Pénzügyi területen a nyár második fele lehet kedvezőbb, akkor ugyanis – szintén jó kommunikációval – váratlan összegekhez is hozzájuthatsz. 

RÁK

A nyári napfordulóval kezdődik számodra az év legfontosabb időszaka, azaz a születésnapod hónapja, de nem kívánsz nagy ünneplést. Jobban érzed magad, ha a napi rutinodnak része egy meditáció, vagy csak egyszerűen egy kis csend. Ezekben a pillanatokban alkotó gondolataid támadnak. Ha kreatív területen dolgozol, hasznodra válnak az új ötletek, de egyéb helyzetekben is jót tehet, ha nyári művészeti előadásokat látogatsz. A Plútó, amely hosszú évekig az emberi kapcsolataid területén járt, most újra visszatért oda. Úgy gondolja, kellően érett vagy már, hogy önállóan alakíts ki véleményt. Ne sajnáld, ha egy-egy régi, már lejárt kapcsolatnak vége szakad. Amikor becsukódik egy ajtó, biztos lehetsz benne, hogy kinyílik egy másik. Ha gyereket szeretnél, ez a nyár kitűnő lehetőségeket tartogat.  

OROSZLÁN

A nyári napforduló idején három égitest is egybegyűlik a születési jegyedben. Mindhárom a személyiségedet, a hangulatodat befolyásolja. A Hold aktívvá, boldoggá tesz. Keresed a reflektorfényt és a lehetőséget, hol és mit lehetne megszervezni. A Vénusz, a szerelem bolygója szívélyessé, barátságossá tesz, a Mars pedig igen pozitív módon erősíti az érzelmi életedet. Továbbra is te vagy az, aki csillog-villog a társaságban, de ez most nem öncélú, egyre több empátiát tanúsítasz mások irányába. Amikor eljön a születésnapod ideje, a vidámság mellett legyél kellően éber is: előfordulhat, hogy valaki ki akarja használni a jóhiszeműségedet, fokozottan figyelj akkor, ha ez az egészséggel, regenerálódással kapcsolatos. A hivatásod területén új, kedvező lehetőségek nyílnak.

SZŰZ

Elsősorban a párkapcsolatod területe lesz fontos, hiszen két lassú égitest is ott halad. Egyikük, a Neptunusz már évek óta ott fejti ki hatását, míg a másik, a Szaturnusz rövidebb ideje mutatkozik csak. A Neptunusz fantázia- és álomvilágát talán már megszoktad. A születési jegyednek, amely csak a gyakorlati dolgokat értékeli, nem mindennapi érzés, hogy bizony szívvel, szívből is lehet döntéseket hozni, vagy valakihez kapcsolódni. A Szaturnusz most az alázat, az együttérzés irányába fordít: lehet, hogy a társad szorul segítségre, de lehet, hogy ismeretlenek kérnek tőled együttműködést. A következő időszak jó alkalmakat teremt, hogy nyitottan, barátságosan fordulj azok felé, akik ezt igénylik. A nyár második felében rendkívüli lesz a vonzerőd. Lazán, jó hangulatban engedd, hogy sodorjanak az események.  

nyari-horoszkop2023

MÉRLEG

A hivatásodban lehetnek hullámvölgyek a nyári időszakban. Ezek okozója részben te vagy, mivel sokkal több szabadidőt szeretnél, mint ami a rendelkezésedre áll. A főnököd azt várja, hogy ne csak testben, hanem lélekben is legyél jelen a munkahelyeden – utóbbi nehezedre esik. Általában kerülöd a konfliktusokat, most mégis több éles helyzet is kialakulhat. Gondolj arra, ezekben a hetekben kevés az, hogy elbűvölöd a környezetedet, szükség lesz szorgalomra és odaadásra is. A nyár második felére visszazökkensz az eredeti kerékvágásba, és az optimizmusod a régi lesz. Keresed a társaságot és örömet találsz minden egyes másokkal, barátokkal töltött alkalomban. Pénzügyeid optimalizálódnak a nyár végére, de ez nem jelenti azt, hogy azonnal költekezned kell.   

SKORPIÓ

Te vagy a zodiákus legtitokzatosabb szülötte. Uralkodó bolygód, a sokszor vitatott, kiismerhetetlen Plútó éppen két jegy között tartózkodik. Amikor a Bak jegyét érinti, a hagyományos, régi formában folytatott kommunikációdra, kapcsolataidra van hatással. Amikor kicsit beköszön a Vízöntőbe, előtérbe hozza a modern kapcsolattartást – ez utóbbit a családtagjaiddal kellene gyakorolnod. Próbálj nyitottabb, közlékenyebb lenni azokkal, akik számára sokat jelentesz. A párkapcsolatod sok kellemes meglepetést tartogat: elképzelhető egy hosszabb, régóta tervezett és vágyott utazás. Te, aki vizes elemű jegyben születtél, most kivételesen egy izgalmas, szárazföldi kalandtúrát tartasz ideálisnak. A nyár végén, ha másokkal van közös vállalkozásod, komoly összeggel gyarapodhat a bankszámlád. 

NYILAS

Uralkodó bolygód, a Jupiter a Bika jegyében jár, ezáltal a napi munkát, az általános kötelezettségeket teszi sokkal élvezetesebbé. De persze ez akkor tud a legjobban működni, ha találsz magadnak időt a kikapcsolódásra is. A távoli utazások mindig jó ötletnek bizonyulnak, bármelyik nyári hetet választod, jól döntesz. Olyan helyet keress, ahol kevés a városi inger. Egy eldugott halászfalu vagy néhány lusta nap a tenger mellett – szinte csodára képesek. A nyár felkínálhat izgalmas, új munkalehetőséget is. Ez elsősorban akkor válik érdekessé számodra, amikor megtudod, mennyi lehet a havi kereseted. A nyár második felében történhet olyan esemény, ami felborzolja a kedélyeidet: valakiben, akiben eddig bíztál, csalódnod kell. 

BAK

Sokat tanultál magadról az elmúlt években. Rengeteget változtál, és remélhetőleg ez hasznodra vált. Komoly, hagyományokat tisztelő személyiséged feltehetően megtalálta azt az utat, amelyen járnia érdemes. Ezeket a változásokat a nagyon lassú, nemzedéki hatású Plútó okozta. Ez az égitest, bár tavasszal belekóstolt egy másik zodiákus jegybe, most még kicsit visszatért hozzád. Van még valami, amit nem fejeztél be? Akkor itt az idő. A következő hónapok alkalmasak a rendrakásra, az elmélkedésre, az elhatározásokra és a tervek kidolgozására. A nyár végén minden lehetőség adott, ha külföldön van dolgod. Lehet ez utazás, de lehet egy pályázatra való jelentkezés is. Olyan visszaigazolást kaphatsz a párodtól, amelyre régóta vársz, és ez érzelmileg sokat jelent. 

VÍZÖNTŐ

Pénzügyek terén sok teendőd lehet a következő időszakban. Elképzelhető, hogy egy családtagod miatt kell mélyebben belenyúlnod a pénztárcádba, mégis jó érzéssel tölt el, hogy segíteni tudsz. A nyár vége különösen kedvező lehet anyagi szempontból, sikerülhet komoly összeget megtakarítani. A párkapcsolatodban jobb, ha most inkább csendben maradsz: a társad néha ok nélkül ingerlékeny, és nem érdemes olajat önteni a tűzre. A munkahelyeden lehetnek konfliktusaid: a főnököd időről időre olyat szól, ami neked nem tetszik, mindezek ellenére érdemes lenne most is a kompromisszumot keresned. Ezek az ellentétek csak ideig-óráig tartanak, nem érdemes túldramatizálni. A többi kapcsolatod legalább rendben alakul: még az ismerőseid is sokkal hasznosabb tanácsokkal szolgálnak, mint gondolnád.

HALAK

Ismerősök, barátok és pezsgő társasági élet jellemzi a nyaradat. Éppen itt az ideje, hogy kicsit magadra figyelj, olyan dolgokat vállalj csak, ami örömödre szolgál. Ezekben a meleg, napsütéses hetekben vidámnak, szertelennek érzed magad. A születési jegyedben járó Neptunusz és kapcsolata a Nappal élénkíti a fantáziádat. Sok esemény várható, ahol szükség lesz empátiára és találékonyságra. A születési jegyed hagyomány szerinti ura, a Jupiter abban támogat, hogy szerencsés kapcsolatokat építs, és ha kell, pozitív irányba tudd terelni az életedet. Általánosságban igaz, hogy amihez csak nyúlsz, azt sikerre viszed. A párkapcsolatodban minden rendben, a nyári szabadság pedig jó alkalmat teremt a családi harmónia kibontakozására, megerősítésére. A nyár vége felé kaphatsz egy igazán kedvező munkaajánlatot.

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Unsplash