Decemberi horoszkóp 2023: energikusan közeledik az év vége

2023. december 01.
A december az asztrológia szerint energikus, eseménydús időszak lesz minden csillagjegy számára. De vajon kinek mit hoz az év utolsó hónapja?
Decemberi havi horoszkóp 2023

KOS

A Nap és az uralkodó bolygód, a Mars is egy tüzes jegyben tartózkodik. Minden, ami sürgős és gyors intézkedést kíván, most előtérbe kerülhet. Igazán neked való időszak következik, amelyben hatékony és eredményes leszel. Anyagi szempontból is kedvező hetek előtt állsz: pluszmunkával magasabb honoráriumra tehetsz szert. Érdekes, szinte spirituális kapcsolatod alakulhat ki valakivel. Jól érzed magad.

BIKA

Egy szerelmi kapcsolat érzelmi feszültséget gerjeszt. Viszonylag hamar elvonul a vihar, de tekintsd intő jelnek. Van, amit nem érdemes teljes mellszélességgel támogatni. Anyagi szempontból nem állsz rosszul, de jó, ha megfontolod, mire költesz. Uralkodó bolygód, a Vénusz kapcsolatba kerül a kommunikációs égitesttel, ennek következtében barátságosabb és nyitottabb leszel a szokásosnál is.

IKREK

Otthon és párkapcsolat – erre a két területre kerül a fókusz. Az ünnepek közeledtével egyre jobban vágyakozol nyugalomra, de magad is látod, hogy rengeteg feladat tornyosul még előtted. Nem vezet jóra, ha a felgyülemlett feszültséget a családtagjaidon próbálod levezetni.  A párkapcsolatodat a szenvedély jellemzi, ám a felelőtlenség is felütheti a fejét. Próbálj egyensúlyba kerülni.

RÁK

Az év vége felé haladva a nosztalgikus hangulatod átvált optimizmusba. Sokat beszélsz a jövőbeli elképzeléseidről. Szerelemben, szenvedélyes megnyilvánulásokban utolérhetetlen leszel, így a párkapcsolat terén is szép hetek várnak rád. A pozitív hangulatod átragad a környezetedre is. Vidáman, teljes egyetértésben készültök a téli időszakra.

OROSZLÁN

Kreativitás, izgalmas kalandok fűszerezik a napjaidat. Uralkodó bolygód, a Nap közeli kapcsolatba kerül az energikus Marssal. Számodra 2023 lezárása nem lelassulást, sokkal inkább pörgést hoz. Az év vége felé közeledve is megfontoltan költesz, sokkal lényegesebbnek tartod, hogy szeretetet és jóindulatot sugározz magadból.

SZŰZ

A december számodra tele lesz energiával. Erősnek, kitartónak, fáradhatatlannak érzed magad. Egy fontos, hivatalos ügyben viszont döntened kell: eleinte aggódsz miatta, de képes leszel az érzéseidet a megfelelő mederben tartani. Ezek a hetek megmutatják, hogyan lehet racionálisan, hatékonyan, ugyanakkor diplomatikusan intézni az ügyeket. A párkapcsolatban fontos a helyes, türelmes kommunikáció. Erre figyelj.

MÉRLEG

Imádod a társaságot. Az év utolsó hónapja több meghívást is hozhat számodra, és élvezed, hogy sok új ismeretségre tehetsz szert. Nem biztos, hogy minden új kapcsolat tartós lesz, de hogy szórakoztató és vidám, arra biztosan számíthatsz. A munkában is sikereket érhetsz el. A szorgalmad és a találékonyságod anyagiakban is megtérül. A párkapcsolatodban alkalmazkodónak kell lenned, de ez sosem esett nehezedre.

SKORPIÓ

Optimista hangulatban vagy. Ennek oka, hogy egy korábbi munkád honoráriuma végre megérkezik. Az is elképzelhető, hogy év végi jutalomban részesülsz. Úgy érzed, bátran, emelt fővel várhatod a következő esztendőt. A párkapcsolatodban is teljes a harmónia, akik pedig egyedülállók, nagy eséllyel számíthatnak egy új kapcsolatra. Csodát ne várj és ne legyél türelmetlen. Aki érkezik, az váratlanul jön.

NYILAS

A Nap a születési jegyedben jár, majd karácsony előtt vált csillagjegyet. Addig minden nap a tiéd, élvezd ki a lehetőségeket. Elsősorban utazással, sporttal kapcsolatos újdonságokra számíts. Az energikus Mars is közel jár a Naphoz, így kissé talán lobbanékony lehetsz. Optimizmusod viszont kifogyhatatlan, a környezeted és a családod néha ugyan megpróbál rábírni, hogy lassíts, te viszont éppen a fellegekben jársz.

BAK

Ebben az időszakban a beszélgetések, az érvelések, az építő jellegű társasági események lesznek neked a legfontosabbak. Türelemmel hallgatsz meg másokat, ugyanakkor nem rejted véka alá a véleményedet sem. Kellemes, barátságos társasági szereplő lehetsz. Elengedhetetlen, hogy érzelmi kötelékeket alakíts ki. Nem kedveled a felületes kapcsolatokat.

VÍZÖNTŐ

Több vágyad is teljesülhet. Elsősorban azok, amelyek kreativitással vagy egy újdonság létrejöttével kapcsolatosak. A családon belül kedvező hírt kaphatsz, ami talán a következő esztendőre is új ablakot nyit. Aki egyedülálló vagy éppen párt keres, ezekben a hetekben szenvedélyes kapcsolatba bonyolódhat. Van, akinél ez az új ismeretség tartós lesz, van, akinél csak rövid fellángolás.

HALAK

A bölcsességet, megfontoltságot jelző Szaturnusz a születési jegyedbe lépett. Lehet, hogy néha lassabbnak érzed az előrehaladást. Előfordulhat, hogy pénzügyekben nem alakul minden úgy, ahogyan elképzelted. Ezekben az esetekben sokat segít, ha higgadtan állsz az érzéseidhez. Gondold át, tervezd újra a napjaidat. Az sem baj, ha néhány feladatot áttolsz a következő évre. Barátokkal jól érzed magad.

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images