Ez a két csillagjegy nem cicázik és keményen meghúzza a határait

2024. augusztus 28.
A határok meghúzása néha sok feszültséggel és küzdelemmel járhat, de nem ennél a két csillagjegynél! Ők nagyon lazán és magabiztosan felállítják, mi több: be is tartatják őket.
Horoszkóp: ez a két csillagjegy keményen meghúzza a határait
  • Minden kapcsolatban vannak határok: a párunkkal, a barátainkkal, a kollégáinkkal, a rokonokkal, de még önmagunkkal szemben is.
  • Egyénfüggő az, hogy ki és mennyire határozottan kezeli, illetve tartja be ezeket a határokat.
  • Az asztrológia segítségével az is kideríthető, melyik az a két csillagjegy, akik határozottan meghúzzák a határaikat.

Egyes emberek számára a korlátok és elvárások megfogalmazása a kapcsolatokban stresszes élmény lehet. Néha már eleve a határok felállítása is nehézséget okoz, nemhogy azok betartatása. Ám erre nagyon is szükség van ahhoz, hogy egészséges kapcsolatokat építhessünk ki, és ezt azok is a csillagjegyek is tudják, akiknek nem okoz problémát nyíltan felvállalni az igényeiket. 

Rengeteg dolog befolyásolja azt, ha valaki szigorú határokat szab magának vagy másoknak – beleértve a neveltetését, a múltbeli tapasztalatait és a személyiségtípusát. De ha ezt a tulajdonságot asztrológiai lencsén keresztül akarjuk szemlélni, jó kiindulópont az, ha megvizsgáljuk a kérdéses csillagjegyet, valamint a szigorú és szabályorientált Szaturnusz bolygót. Ez a gyűrűs óriás a kemény szerelem, az életleckék és a korlátozások kozmikus uralkodója, így a határok az egyik fő témája.

Attól függően, hogy a Szaturnusz hol helyezkedik el valakinek a születési diagramjában, kiderül, mennyire képes egy személy, tehát csillagjegy azonosítani és kommunikálni a határait.

Lássuk azt a két csillagjegyet, akik keményen meghúzzák a határaikat:

1. Bak (december 22. – január 19.)

Az összes csillagjegy közül valószínűleg a kötelességtudó Bakok a legtehetségesebbek, ha a személyes határok felállításáról van szó, és ha szükséges, kényelmesen ki tudnak állni magukért. Ezek a pragmatikus, de megfontolt földi jelek nem köntörfalaznak, így nem okoz gondot nekik, ha határozottan, de tisztelettudóan hangot adnak az érzéseiknek, igényeiknek. Tudják, hogy a kapcsolatok gördülékenyebben működnek, ha mindkét fél letette a lapjait.

Ezenkívül a Bak csillagjegyűek megértik és tisztelik, hogy mennyire értékes mindenki ideje és energiája, ezért mások határainak tiszteletben tartása ugyanolyan fontos számukra, mint a sajátjaik érvényesítése. A Bakok nagyra értékelik, ha az életükben élő emberek közlik a szükségleteiket, a korlátaikat és az elvárásaikat a kapcsolatokban, mivel nem akarnak találgatni, amikor arról van szó, hogy valaki mitől érzi jól magát.

2. Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Vízöntők az állatöv különcei és lázadói. A Szaturnusz által uralt földi társaikhoz hasonlóan azonban ezek a csillagjegyek is rendelkeznek azzal a veleszületett képességgel, hogy szilárd határokat állítanak fel azért, hogy megvédjék idejüket és szívüket a kapcsolatokban.

A Vízöntők nem finomkodnak és kimondják, mit akarnak és mit nem, ami egy kicsit könnyebbé teszi a személyes határok felállítását. Ugyanakkor ezeknek a csillagjegyeknek fontos a közösség, emiatt igyekeznek tiszteletben tartani mások határait és fenntartani a sajátjukat, mert tudják, hogy ez mindenki javát szolgálja. Világos határok nélkül a kapcsolatok és a csoportdinamika megbomlik, frusztrálttá és feszültté válhat, és az az utolsó dolog, amit az olyan kollektivista csillagjegyek, mint a Vízöntők, látni akarnak.

Forrás: Bustle Fotó: Getty Images