4 csillagjegy, aki nem hisz az igaz szerelemben

2024. június 27.
Míg egyes csillagjegyek született romantikusok, más állatövi jegyeket inkább a szkepticizmus és a gyakorlatiasság jellemez a szerelemben. De melyik az a négy jegy a horoszkóp szerint, akik nem hisznek a szerelemben?
Csillagjegy igaz szerelem
  • Az, hogy nem hisznek a szerelemben ezek a csillagjegyek, nem jelenti azt, hogy számukra nem fontos a párkapcsolat.
  • A csillagjegyek számára egyszerűen más dolgok fontosak egy kapcsolatban, mint a lángoló szerelem.
  • Melyik az a négy csillagjegy, akik nem hisznek az igaz szerelemben?

Míg egyes csillagjegyek örök romantikusok, mások inkább szkeptikusan és gyakorlatiasan közelítik meg a szerelmet. Ezek a csillagjegyek a kapcsolatok más részeit, például a stabilitást vagy a társaságot helyezhetik előtérbe az igaz szerelem eszményével szemben. 

Nézzük meg azt a négy csillagjegyet, amelyekről gyakran úgy tartják, hogy kevésbé hisznek az igaz szerelemben!

Ez a 4 csillagjegy nem hisz az igaz szerelemben

1. Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok gyakorlatiasságukról és fegyelmezett életszemléletükről ismertek. A Szaturnusz a csillagjegy szülötteinek uralkodó bolygója, melyet, a rendszerrel és a felelősséggel azonosítanak az asztrológiában. Ezért a Bakok hajlamosak arra, hogy céljaikat és ambícióikat a romantikus eszmékkel szemben előnyben részesítsék. A kapcsolatokat pragmatikus szemüvegen keresztül szemlélik, a romantikus fantáziák helyett a hosszú távú stabilitásra és a kölcsönös előnyökre összpontosítanak.

A Bakok gyakran úgy tekintenek a szerelemre, mint egy olyan partnerségre, amelyben a kemény munka és az elkötelezettség fontosabb, mint az érzelmi intenzitás vagy az igaz szerelemről alkotott idealista elképzelések. Ez a gyakorlatias gondolkodásmód szkeptikussá teszi őket az igaz szerelem fogalmával kapcsolatban, mivel úgy vélik, hogy a tartós kapcsolatok kézzelfoghatóbb alapokra épülnek.

2. Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A Szüzek analitikusak és részletorientáltak, gyakran kritikus szemmel közelítenek az élethez. A Merkúr a csillagjegy szülötteinek uralkodó bolygója, melyet a kommunikációval azonosítanak az asztrológiában. Nem meglepő ezek után, hogy a Szüzek hajlamosak túlgondolni és alaposan megvizsgálni a kapcsolataikat, ami megnehezítheti számukra, hogy elfogadják az igaz szerelem eszméjét.

Inkább a partnerség gyakorlati szempontjaira összpontosítanak, mint például az összeillőség, a közös célok és a kölcsönös támogatás. A Szüzek óvatosak és körültekintőek, gyakran szükségük van bizonyítékokra és megerősítésre, mielőtt teljesen elköteleznék magukat a romantikus eszmény mellett. Mivel a logikát az érzelmekkel szemben előnyben részesítik, arra késztetheti őket, hogy kételkedjenek az igaz szerelem létezésében.

3. Vízöntő (január 21. – február 19.)

A Vízöntők független és szokatlan természetükről ismertek. Az Uránusz, az innováció és a változás bolygója irányítja a jegy szülötteit. A Vízöntők gyakran a szellemi kapcsolatokat és a közös eszméket helyezik előtérbe a hagyományos romantikus kapcsolatokkal szemben. Nagyra értékelik szabadságukat és autonómiájukat, ami miatt az igaz szerelem gondolata korlátozónak vagy irreálisnak tűnhet a csillagjegy szülöttei számára.

A Vízöntők inkább olyan kapcsolatokat keresnek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megőrizzék egyéniségüket és egyedi érdeklődési körüket. Az intellektuális és érzelmi függetlenségre való összpontosításuk miatt kevésbé hajlamosak hinni az igaz szerelem hagyományos fogalmában.

4. Nyilas (november 23. – december 21.)

A Nyilasok kalandvágyók, optimisták és szabadságszeretők. A Jupiter, a terjeszkedés és a felfedezés bolygója uralja őket. Ezért a Nyilasok gyakran a tudás és az új tapasztalatok keresését helyezik előtérbe a párkapcsolatban való elköteleződéssel szemben.

A csillagjegy szülöttei óvakodnak mindentől, ami korlátozhatja a szabadságukat, beleértve az igaz szerelem ideálját is. A Nyilasok inkább a könnyedséget és a szórakozást részesítik előnyben, a spontaneitást és a függetlenséget értékelik a kapcsolataikban. Kalandvágyuk és a korlátozásokkal szembeni ellenszenvük miatt a csillagjegy szülöttei szkeptikusak az igaz szerelem fogalmával szemben, mivel attól tartanak, hogy az korlátozhatja szabad szellemű természetüket.

Ez a négy csillagjegy – a Bak, a Szűz, a Vízöntő és a Nyilas – inkább gyakorlatias, logikus vagy független gondolkodásmóddal közelíti meg a szerelmet. Az igaz szerelemmel kapcsolatos szkepticizmusuk nem jelenti azt, hogy nem tudnak értelmes és tartós kapcsolatot kialakítani; egyszerűen csak a partnerség különböző szempontjait helyezik előtérbe, amelyek összhangban vannak személyes értékeikkel és életcéljaikkal.

Forrás: Quartz and Clover, Fotó: Getty Images