A Mérleg csillagjegy jellemzői: személyiség, párkapcsolat, tulajdonságok

2024. szeptember 23.
Tudtad, hogy a hírességek közül például Kim Kardashian és Gwyneth Paltrow is Mérleg csillagjegyű? Mit kell tudnunk a zodiákus hetedik állatövi jegyéről? Mit mond az asztrológus, melyik csillagjegy illik legjobban a Mérleghez?
Mérleg csillagjegy jellemzői
  • A Mérleg csillagjegy a zodiákus hetedik jegye, szeptember 23-tól október 22-ig tart. 
  • Az állatövi jegyet a zodiákus legszebbjének tartják, de a harmóniára való törekvésük is egyedülálló a csillagjegyek között.
  • Ne akarjanak mindenkinek megfelelni a Mérlegek!

A Mérleg (szeptember 23. – október 22.) Levegő jegy, melynek szimbólma a mérleg. (Érdekesség, hogy ez az egyetlen olyan állatövi jegy a zodiákusban, melyet egy tárggyal ábrázolnak.) Ez fejezi ki a csillagjegy szülötteinek harmóniára és egyensúlyra való folytonos igényét. De a Mérleg megszállottan törekszik a szimmentriára az élete minden területén. 

A legerősebb szépérzékkel rendelkeznek a zodiákusban a Mérlegek. Ez nem meglepő, hiszen uralkodó bolygójuk a Vénusz, mely a szerelem, szépség és pénz megtestesítője. A Mérlegek imádják a művészetet, okosak és mesteri szintre emelni egy-egy képességet.

Az emberi kapcsolatok a legfontosabbak egy Mérleg életében, nem viselik el az egyedüllétet, legyen szó barátokról, családról vagy szerelemről. Azonban gyakran abba a hibába esnek, hogy az elismerést és visszaigazolást kívülről várják, és mindenkinek meg akarnak felelni. 

Melyek a Mérleg legjellemzőbb tulajdonságai?

Egyértelmű, hogy az egész zodiákusban nincs még egy olyan csillagjegy, mely annyira elbűvölő, elegáns és diplomatikus lenne, mint a Mérleg. Bármibe kezdjenek, azt méltósággal, kifinomultan teszik, ám mindez cseppet sem mesterkélt, egyszerűen természetükből fakad.

Tipikus Mérleg személyiségjegyek:

  • A magabiztosságukhoz empátia is társul, így könnyedén teremtik meg maguk körül a harmonikus és nyugodt atmoszférát.
  • Hatalmas igazságérzettel bírnak a Mérlegek, így ők a legjobb közvetítők vitás helyezetekben, akik mindig minden nézőpontot meg akarnak vizsgálni, mielőtt ítélkeznének.
  • Az esztétikum roppant fontos a Mérleg számára, igényesek és remek stílusérzékkel rendelkeznek.

Melyek a Mérleg csillagjegy rossz tulajdonságai?

Nem tehetünk boldoggá mindenkit. A Mérleg mégis próbál folyton mindenkinek megfelelni. Emiatt gyakran sütik rá a Mérlegre a döntésképtelenség bélyegét. Ám ha igazságosak akarunk lenni, leginkább azért viselkednek így a csillagjegy szülöttei, mert diplomáciai érzékük inkább afelé tereli őket, hogy semlegesek maradjanak egy-egy konfliktusban.

A Mérlegek gyengeségei az asztrológus szerint a következő személyiségjegyek:

  • Konfliktuskerülők
  • Inkább igazat adnak valakinek csak azért, hogy fenntartsák a békét
  • Nehezen fejezik ki a saját szükségleteiket
  • Hajlamosak azért barátkozni valakivel, mert félnek szólni vagy megbántani a másikat

Mérleg csillagjegy a szerelemben

Kivel nem illik össze a Mérleg?

Mindig azt akarják egy kapcsolatban a Mérlegek, hogy a másik különlegesnek érezze magát, ami nem kis kihívás. Ugyanakkor nem mindenki akar egy született politikussal randizni. 

  • A gyakorlatias gondolkodású Föld jegyek – Bika, Szűz és Bak – nehezen viseli a Mérleg folytonos döntésképtelenségét és azt, hogy a flörtölés a csillagjegy szülötteinek lételeme.
  • A Víz jegyeket – Rák, Skorpió és Halak – idegesítheti, hogy a Mérleg nem akar az érzelmek mélyére hatolni, csak azért, hogy fenntartsa a harmóniát.

Kikkel illik össze legjobban a Mérleg?

Lételemük a Mérlegeknek, hogy egyenrangú társai legyenek prájuknak. Ez azt jelenti, hogy ez a Levegő jegy hajlandó valóban munkát beletenni egy-egy kapcsolatba, hogy az működjön. Azokkal a csillagjegyekkel jöhet ki legjobban a Mérleg, akik értékelik a csillagjegy szülötteinek szociális személyiségét. 

  • A többi Levegő jegy – Ikrek és Vízöntő – hasonlóan flörtölős természetű, mint a Mérleg, és igazán lenyűgözi őket a csillagjegy eleganciája és stílusérzéke, kfinomultsága.
  • A Tűz jegyek – Kos, Oroszlán és Nyilas – szintén jól illik a Mérleghez. Szenvedélyük és elszántságuk felszítja a csillagjegy szülötteiben is a tüzet, így igazán érzéki kapcsolatuk lehet. 

Hírességek Mérleg csillagjeggyel

A hírességek között is akadnak, akik a tipikus Mérleget testesítik meg. Mutatjuk, kik a legismertebbek a szeptember 23. és október 22. között született Mérleg jegyű hírességek között:

Forrás: Allure, Fotó: Getty Images, Unsplash