Ezért sokkal szebbek a Mérlegek, mint bármelyik másik csillagjegy

2022. szeptember 27.
Ha olyan emberrel találkozunk, aki egyszerre bájos, emberközpontú és igazi társasági lény, biztosak lehetünk benne, hogy egy Mérleggel van dolgunk.

Ha olyan emberrel találkozunk, aki egyszerre bájos, emberközpontú és igazi társasági lény, biztosak lehetünk benne, hogy egy Mérleggel van dolgunk. A csillagjegy szülöttei képesek elsimítani a konfliktusokat, mindenki úgy érzi a közelükben, hogy nyitott fülekre talál – a Mérlegek igazi diplomaták, nem véletlenül az igazság mérlege a jegy szimbóluma. Azt viszont gyakran nem is sejtik róluk, hiába a báj és az éles elme, gyakran nehezen hoznak döntéseket, hiszen mindenkit boldoggá akarnak tenni maguk körül, nem akarnak senkinek csalódást okozni. 

Akár mi vagyunk Mérlegek, akár csak szeretnénk többet tudni arról, miért vonzanak mindenkit maguk körül mágnesként a csillagjegy szülöttei, érdemes elmélyednünk a Mérlegek személyiségének titkaiban. 

merleg-csillagjegy-szemelyiseg

A Mérlegek erőssége az udvariasság

Levegő jegyként a Mérlegek személyiségüknél fogva remekül kommunikálnak. Ám ellentétben a másik két levegő jeggyel – az Ikrekkel és Vízöntőkkel –, a Mérlegek odafigyelnek arra, akivel beszélnek. Ez azt jelenti, hogy ösztönösen tudják, hogyan kapcsolódjanak másokhoz, szinte az elejétől meghitt és bensőséges hangulatot teremtve. A lehető legelegánsabban közelítenek másokhoz. Ha egy Mérleg mond valamit, azt mindenki érti és elfogadja, mivel úgy mondják, hogy senki sem érzi azt, hogy kizárná, ítélkezne vagy támadná a másik embert.

A Mérlegek imádják a divatot

Ha egyetlen dolgot kellene mondani, amiért odáig vannak a csillagjegy szülöttei, az a gardróbjuk lenne. Megvan az oka annak, hogy a Mérlegeknek remek ízlése van és jó érzékkel választják ki a legjobb darabokat az aktuális divatrendek közül. Az egyik, hogy a Vénusz uralja a jegyet, az a bolygó, melyet a szépséggel és esztétikummal azonosítanak. Imádnak mindent, ami ragyog és csillog, akár minimalista, akár maximalista Mérlegekről legyen szó. Rajta tartják az ujjukat a divat ütőerén. Nem csoda, hogy a divatikonok között rengeteg Mérleget találunk: Kim Kardashian, Dita Von Teese, Gwen Stefani, Ralph Lauren, Isaac Mizrahi és Donna Karan is a csillagjegy szülöttei például.

A Mérlegek hajlamosak túlkompenzálni

Általában remekül tárgyalnak a csillagjegy szülöttei, ám ha a saját szükségleteikről van szó, már nem annyira jó érdekérvényesítők. Mivel számukra a harmónia és az igazságosság mindennél fontosabb, inkább feláldozzák saját magukat, csak hogy mások ne szenvedjenek hátrányt. Ez a Mérlegek egyik gyengesége: minden embert boldoggá akarnak tenni, még a saját boldogságuk árán is. 

Gyakran kerülnek emiatt olyan párkapcsolatokba, baráti kapcsolatokba, ahol nem egyenlőek a viszonyok, sok szenvedést okoz a Mérlegeknek, hogy kifejezésre juttassák saját igényeiket is, mert amiatt aggódnak, hogy az felborítja a hajót, amiben együtt eveznek másokkal. Ahelyett, hogy kiállnának tehát magukért, sokkal tovább maradnak alárendelt szituációkban, mint ameddig kellene. 

A Mérlegek hajlamosak az ítélkezésre

Senki sem tökéletes, még a Mérlegek sem. Ha a csillagjegy szülöttei közvetítenek, ismerik a történet mindkét oldalát, és hajlamosak ezt arra használni, hogy mindkét oldalt kritizálják. Ez a személyiségvonás azonban kétélű kard. Egyrészről az ítélkezés egy negatív tulajdonság, emiatt előfordulhat, hogy a Mérlegek ilyenkor rosszindulatú energiákat sugároznak, másrészről viszont jóra is használhatják, ha így tudják megőrizni egy konfliktusban az igazságos erőviszonyokat. 

Valószínűleg mindenki találkozott már a Mérlegek fagyos pillantásával, amikor tetőtől talpig sokatmondón végigmérnek és nem félnek kimondani, ha valami olyat látnak, ami nem tetszik nekik. Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogyan lehetne javítani a hibákon, különösen ha a helyzet igazságtalan. A Mérlegek pedig attól olyan különlegesek, hogy mindezt úgy teszik, hogy mindenki csak még jobban szereti őket ezért.

Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash

Olvass tovább!