Ilyen a Bika csillagjegy valódi személyisége: összeillőség, karrier, család

2024. április 21.
A két lábbal a földön járó csillagjegy sokkal bonyolultabb, mint gondolnánk. A Bikáknál nincs hedonistább csillagjegy, mégis mindig képesek megmaradni a realitás talaján. Ha Bikák vagyunk, ismerünk Bikákat vagy csak kíváncsiak vagyunk a csillagjegy szülötteinek személyiségére, most mindent megtudhatunk róluk.
Bika csillagjegy személyiség
  • A Bika jegy április 19-től május 20-ig tart 2024-ben.
  • Fix jegy a Bika, ami azt jelenti, hogy egy adott évszak közepére esik, ahogy a Bika a tavaszi csillagjegyek közül a középső.
  • A Bika uralkodó bolygója a szépség és örömök szimbóluma, a Vénusz.

Mivel a Bika fix jegy, és hű a nevéhez, nincs náluk makacsabb és konokabb csillagjegy az egész zodiákusban. Ugyanakkor uralkodó bolygója a Vénusz, ami ragyogással, karizmával és elképesztő kreativitással ruházza fel a Bika csillagjegy szülötteit. 

Mit lehet tudnunk az április 19. és május 20. közötti Bika jegy szülötteiről? Honnan ismerhetjük fel őket? Mik a legjellemzőbb vonásai a Bikáknak?

A Bika csillagjegy és a stílus

A Vénusz a Bika csillagjegy uralkodó bolygója. Föld jegy lévén a Bikák imádják a szépséget, művészetet és a divatot. Élvezik a különböző kiegészítőket és otthonuk dekorálását is. Jó szemük van a szépséghez és minőséghez a csillagjegy szülötteinek.

Amennyire imádják a szép dolgokat, annyira fontos a Bika számára a kényelem is. Konzervatívan és letisztultan öltözködnek a csillagjegy szülöttei. Egyszerű, de minőségi anyagok és fazonok, kényelmes cipők. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Bikák feláldoznák a kényelem oltárán a stílust és a divatot!

A csillagjegy szülöttei imádják a luxusmárkákat. Nemcsak a minőségi anyagok és kidolgozás miatt, hanem a márkák mögött álló évtizedek, évszázadok történelme is fontos számukra és érdeklődnek iránta. 

Mivel a Bikák imádnak kézműveskedni, a csillagjegy szülöttei közül sokan örömüket lelik abban is, hogy saját maguk varrjanak, hímezzenek egyedi ruhadarabokat saját maguk számára. 

A Bikák okosak és remekül kommunikálnak

Az intuitív Bika együttérző hallgatóság és fantasztikus mesélő. Eleinte szégyellősek lehetnek, de szórakoztatóak és magával ragadóak, ha egyszer beindulnak. A Bika pontosan tudja, hogy a egy jó barát, szerető vagy családtag remek hallgatóság, és mindent meg is tesznek azért, hogy belőlük is az váljon. 

Tisztelik azokat, akik maguk is remek hallgatók, hiszen ők is nagyon érzékenyek tudnak lenni arra, ha nem hallgatják meg őket. A gondolataikat nem szívesen osztják meg olyan emberekkel, akikről nem biztosak abban, hogy valóban meghallgatják őket.

Nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat a csillagjegy szülöttei, az őszinte, egyenes kommunikációt részesítik előnyben. Nem játszmáznak, még akkor sem, ha kimondani vagy elfogadni is nehéz azt, ami a valóság.

A Bikák és az érzelmek

Ha jól megismerünk egy Bika jegyű embert, láthatjuk és tapasztalhatjuk, hogy a kissé távolságtartó, hideg viselkedésük nem jelenti azt, hogy nem szenvedélyesek. A Bika jellemzően türelmes és szelíd. Valaki elhúzza előttük a vörös posztót? Az viszont nem számíthat sok jóra a csillagjegy szülötteitől!

Sokáig eltarthat, amíg a Bika elveszti a türelmét, vagy kimutatja a dühét, de amikor ez megtörténik, az elég drámai néha. Nem jellemző a Bikákra, hogy elragadják őket az érzelmeik. van azonban egy olyan oldaluk, amely vakmerő lehet, amikor olyan nehéz érzésekkel küzdenek, mint a félelem vagy az elutasítás. 

A csillagjegyünktől függetlenül mindannyiunknak szüksége van közösségi támogatásra és belső erőforrásokra a nehéz érzelmek kifejezéséhez. Ha a Bika rendelkezik ezzel a támogatással, akkor nagyon nagylelkűek a számukra fontos emberekkel. A spontaneitást és a kivárást képesek egyensúlyba hozni, nem csoda, ha mások bölcsnek látják a csillagjegy szülötteit emiatt.

A Bika jó barát

A Bika olyan barátra vágyik, aki intellektuálisan is ösztönző lehet számára. A csillagjegy szülöttei filozófiai beszélgetésekre, a nagy eszmék ütköztetésére vágynak. Nem csevegni akarnak a barátaikkal, hanem tudni akarják, milyen nagyobb célt szolgál a közösségük. 

Szükségük van arra, hogy a társalgásnak legyen magva, de a közös programok is fontosak a csillagjegy szülöttei számára. Ha ezt nem kapják meg a barátságban, nem félnek attól sem, hogy megszakítsák azt.

Ilyen a Bika a párkapcsolatban

A Bika jegyűek a randizásban is jobban szeretnek előre tervezni

A Bika jegyűek a randizásban is jobban szeretnek előre tervezni

A legjobb dolog a Bikákkal való randizásban az, hogy szeretnek tervezni. Nem félnek előre megtervezni a dolgokat. És nem igazán szeretik lemondani sem, legalábbis tisztességes értesítés nélkül. Ez a kiszámíthatóság és előrelátás a csillagjegy szülötteinél gyakran felülírja a romantikát is.

A tökéletes randi egy Bika számára így néz ki:

  • van asztalfoglalás egy mesés étteremben
  • jegyek a kedvenc zenészük koncertjére
  • szívesen beiktatnak egy kis minőségi időt egy hétköznap, csak egy órára, ha elfoglalt a párjuk, érezniük kell a törődést.

Ha elköteleződésről van szó, a Bikáknak időbe telik, mielőtt döntenek, de nagyon hűségesek, ha egyszer elhatározzák magukat. A Föld jegyek általában véve lassúak az életünk nagy mérföldköveivel kapcsolatban. Ha viszont egy Bika elköteleződik valaki mellett, nem megy sehova. 

Ez azt is jelenti, hogy nehéz lehet tőlük megszabadulni, ami nagyszerű hír azoknak, akik beleszerettek fülig a csillagjegy szülötteibe. De ha szakítani szeretnénk egy Bikával, ne feledjük, milyen makacsok tudnak lenni.  Ezért nem közelíthetjük meg a beszélgetést bizonytalanul, tele kétségekkel. Ne próbáljuk arra se rávenni őket, hogy szakítsanak ők velünk. Ehhez túlságosan megrögzöttek. Ha egyenesen, világosan és kedvesen közöljük velük, hogy véget szeretnél vetni a kapcsolatnak, az a legjobb módja a kommunikációnak.

Bika és a pénz

Híresen szereti az élet luxusoldalát a Bika. Ennek hátterében is a Vénusz áll, ami a pénz bolygója is. Kényelmes életet akarnak élni a csillagjegy szülöttei, ugyanakkor nem szórják a pénzt. Kevés csillagjegy tud jobban spórolni a zodiákusban a Bikánál.

Nem ódzkodnak attól sem a csillagjegy szülöttei, hogy másodkézből szerezzék be a dolgokat, hiszen tisztában vannak a dolgok és a pénz valódi értékével. Ráadásul roppantul élvezik is a bolhapiacokon való vadászatot.

Forrás: Vice Fotó: Unsplash, Getty Images