Ahogy a testmozgást, úgy a nyugdíjcélú megtakarítást is érdemes időben elkezdeni

2018. január 23.

1. Kezdjük időben!

Ahogy a testmozgás megkezdését, úgy a nyugdíjcélú megtakarítás indítását sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, hogy a nyugdíjas évek gondtalanul teljenek, mind az egészség, mind pedig a pénzügyek szempontjából. Hiszen gondoljunk csak arra, hogy ha időben elkezdünk takarékoskodni, akkor a nyugdíjas éveinkben sem kell lemondanunk kedvenc időtöltéseinkről, hobbijainkról, és az addig megszokott színvonalon telhetnek hétköznapjaink.

Haladjunk apró lépésekben

Nem kell rögtön hatalmas összegeket félretennünk a havi jövedelmünkből, már havi párezer forint is hihetetlen előnyt jelenthet. Tipp: Az időskori biztonságunkra akár a munkáltató által adott cafetéria összegéből is félretehetünk.

Kérjük a szakértő segítségét

Természetesen a legtöbben nem vagyunk a téma szakértői, így érdemes profikra támaszkodni az anyagi döntéseink terén is. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás az egyik legegyszerűbb, legkölt­séghatékonyabb és legátláthatóbb nyugdíjcélú öngondoskodási forma, mellyel a pénzügyi szak­tudást igénylő befektetési döntések a szakér­tőkre bízhatók.

Használjuk ki a kedvezményeket

Sokan nem is tudnak róla, de adókedvezményekkel is segítik a nyugdíjas korukra megtakarítókat. Például a munkáltatók az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj átvállalásával a munkabérként kifizetett összegnél 2018-ban a tavalyinál is magasabb nettó juttatást biztosít­hatnak alkalmazottaik számára, a járulék csökke­nés miatt.

Önkéntes nyugdíjpénztárban egyéni befizetéssel is takarékoskodhatunk, így az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárba is befizethető a munkaadók által nyújtott készpénzjuttatás, mely után az évi 20 százalékos adó-jóváírást is igénybe vehetjük, amit ha további egyéni befizetésekkel egészítünk ki, akkor éves szinten akár 150.000 Ft adóvisszatérítés is igényelhető.

Idővel változtathatunk is a megtakarítás összegén

Az Aranykornál is már belépéskor magunk határozhatjuk meg, hogy mekkora az az összeg, amit havi rendszerességgel félre tudunk tenni, az elvárt minimális havi összeg 5.000 Ft. Sőt, az adott élethelyzetünkhöz igazodva választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelő megtakarítási stratégiát.

Újdonság, és csak az Aranykornál érhető el a megtakarítók számára, hogy egyszerre akár 2 portfólióban is megoszthatják a megtakarításukat. A megtakarítás időszaka alatt pedig bármikor rugalmasan változtathatjuk a megtakarítási összeget és a befektetési stratégiánkat.

Használjuk a technológia lehetőségeit

A portfóliómegosztás mellett az ügyfelek kényelmét szolgálja továbbá az online bankkártyás fizetés lehetősége, az egyéni-számlaszám szolgáltatás, a megtakarítás-kalkulátor, vagy az online pénztári felület fejlesztése.

Kezdjük el ma!

Az elhatározásaink legnagyobb hátravetője mindig a halogatás, ezért a legutolsó tippünk: kezdjük el ma! Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár a 2018. március 31-éig belépő tagoknak aktivitásmérőt ad ajándékba, ha legalább havi 10.000 Ft megtakarítást vállalnak és befizetik az első két havi megtakarítási összeget. A belépés személyesen az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár központi ügyfélszolgálatán, vagy stratégiai partnere, az UniCredit Bank valamennyi bankfiókjában, illetve online a https://online.aranykornyp.hu/online-belepes oldalon kezdeményezhető.

Jelen felhívásban szereplő információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és a jelenleg hatályos 2018-as jogszabályok – különösen az adótörvények és az Öpt. – alapján készültek.
Jelen tájékoztatás nem teljes körű, további részletek és kondíciók, a Pénztár hozamai, a megtakarítás, valamint a promóció további részletei, feltételei a www.aranykornyp.hu, valamint a Pénztár ügyfélszolgálatain érhetőek el (06 1 374 8400).
Az Amundi Alapkezelő Zrt. a felelős öngondoskodás elkötelezett támogatójaként jelenik meg a jelen kampányban, részvétele nem minősül tájékoztatásnak, a kampányban megjelenő anyagok és információk elkészítésében nem vett részt, azokért nem felel.

Promóció