A pénz többé már nem jó kifogás a mozgásra

2018. január 05.
Az új magyar start up segít, hogy a kezdő életmódváltók is megtalálják a kedvezményes sportolási lehetőségeket anélkül, hogy drága bérleteket kellene vásárolniuk. Az officesport.hu a sportolás maesteszínháza, ami nemcsak a pénztárcánkat kíméli, de motivációnak sem utolsó.

Valószínűleg az új évi fogadalmak fele egészséges életmódról, kevesebb gyors kajáról és több edzésről szól, és valószínűleg a kifogások fele a drága kondibérleteket és ezzel szemben sokkal olcsóbb hamburgereket hibáztatja majd. És ebben van is valami. Mikor az emberek a drága edzésekre panaszkodnak, előszeretettel merül fel, a „lehet a futni a szabadban is” érv, de azért ismerjük el, hogy sokkal, de sokkal kényelmesebb egy futószalagon (melegben!) kocogni, úgy, hogy közben/előtte/utána akár célzottan a karokat vagy a fenekünket is erősíthetjük. Vagy mennyivel szívesebben megyünk el egy irányított, egész testet átmozgató kondiórára, pláne ha történetesen nem vagyunk tisztában minden izomcsoport anatómiai felépítésével és azok erősítésének megfelelő módjával.

A motiváció pedig épp akkor nagyon fontos, ha még nem része az életmódunknak a rendszeres mozgás, viszont nagyon is szeretnénk, hogy az legyen.

Egy friss hazai start up azokra gondolt, akik szívesen mozognának, de (még) nem tartanak ott, hogy drága sportbérleteket vásároljanak. Az officesport.hu tulajdonképpen a maesteszinhaz.hu-hoz nagyon hasonlóan működik: összeköti az embereket a kedvezményes edzésekkel, így nem kell keresgélnünk, informálódnunk, több tucat edzőterem honlapját bejárnunk ahhoz, hogy rátaláljunk a megfelelő edzésre. Ráadásul az a kellemetlenség sem fordulhat elő, hogy egy edzésen nem lesz helye az oda érkező sportolónak, hiszen a helyünk a rendszeren keresztül biztosított. És ami a legfontosabb: már a méregdrága bérlet sem lehet kifogás.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Lelkes amatőrök

A cél, hogy összehozza a mozogni vágyókat az edzőtermekkel, az edzőtermeket pedig a mozogni vágyókkal. A start-up abszolút az amatőrökre koncentrál, egy eddig meg nem szólított rétegre, akik mondjuk csak heti 1-2 alkalommal sportolnának. A célközönség leginkább az irodai dolgozók és az alkalmi sportolók – nekik nem igazán éri meg egy bérlet kiváltása, itt viszont egy oldalon egyesítve, galériával, leírással, valós vendégértékelésekkel, standardizált formában összegyűjtve megtalálják a kedvezménnyel kínált edzéseket. A rendszer további előnye, hogy nincs havidíj vagy elkötelezettség, se a sportolóknak, se az edzőtermeknek, így a sportolni vágyók mindenféle kockázat nélkül kipróbálhatnak akár új sportokat is.

Hogyan működik?

A sportolni vágyóknak nincs más dolguk, mint néhány pillanat alatt, egyszerűen regisztrálni az oldalra. A kereső segítségével kiválasztani az edzésformát, helyszínt, időpontot és lefoglalni a számukra megfelelő edzést. Fizetni minden esetben lehet a helyszínen is, ahol a beazonosítás név alapján történik. Az oldal tulajdonképpen egy automatizált közvetítői felület, melyre a sportolási lehetőségeket az elérhető helyek számával az edzőtermek töltik fel. Ezáltal a sportolni vágyóknak fix helyük lesz, és nem egy zsúfolt terembe érkeznek, hisz az edzőterem tényleg csak a szabad helyeit hirdeti meg. Win-win, a keresleti és kínálati oldal kockázat nélkül talál egymásra. A kezdeményezés egyelőre csak Budapesten érhető el, eddig 70 edzőterem csatlakozott hozzá, a kínált edzések száma pedig folyamatosan növekszik.

Foglalás valós időben

A start-up fő profilja egy-egy aktuális, nem teljes kihasználtságú edzés eljuttatása az érdeklődők felé, de emellett akár eseményeket vagy bérleteket is hirdethetnek a sportklubok, viszont azokat is csak kedvezménnyel. Így a sportolni vágyóknak megéri levadászni a ki nem használt helyeket. Az edzőtermeknek kockázatmentes a rendszer használata, hisz igaz, hogy olcsóbban, de feltölthetik egy nem teljes kihasználtsággal futó edzésüket az officesport.hu-n keresztül. A felületet gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint egy továbbfejlesztett kuponos oldalt, ami kizárólag sportokra specializálódott. A valós idejű rendszerben az edzőtermek adott időpontokat és edzésfajtákat hirdethetnek mindenféle előzetes marketing költség vagy tudás nélkül, mi pedig spontán ott teremhetünk egy kedvezményes pilates órán vagy egy izzasztó erősítésen. És ki tudja, a következő lépés talán tényleg a bérletvásárlás lesz!