Faültetéssel demonstrál az élhető bolygóért az Yves Rocher

2018. július 03.
A márka minden tettét a Természet iránti tisztelet és szeretet, illetve az a hit vezérli, hogy a fák nem csak a földet táplálják, de az embereket is, akik elültetik őket. Ezért elkötelezte magát, hogy 2020-ig 100 millió fát ültet el világszerte. Ehhez a projekthez pedig a vásárlók is hozzájárulhatnak.

Kampány a jövőnkért

A ma már több mint 50 év tapasztalattal rendelkező márka nem csak a szépségápolás, de a környezetvédelem terén is az élen jár. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a márka itthoni viszonylatban egyedülálló faültetési projektje. Az Yves Rocher „Ültessünk a bolygónkért!” elnevezésű faültetési programja kontinenseken átívelő összefogás a márka, több mint 20 erdősítésre szakosodott civilszervezet és a márka vásárlói között.

Mentsük meg a balatoni fákat

A Keszthelyi-hegységben és a Bakonyban károsodott erdők miatt az Yves Rocher eldöntötte, hogy 2018 tavaszáig bezárólag mintegy 10 hektárnyi terülten 100.000 őshonos, (így a hazai klímaiviszonyok szempontjából ellenállóbb) fa elültetését végzi el. A projekt során olyan fajok kerültek elültetésre, mint a molyhos tölgy, csertölgy, kislevelű hárs, vadkörte, berkenye és bükk.

Te is segíthetsz!

Törzsvásárlói kártyanyitással, illetve bizonyos termékek megvásárlásával az Yves Rocher márka egy fát ültet a vásárlók nevében. Így az áldásos hatása mellett a  Ragyogást adó sampon, a Pure Calmille Lágy arc-és testápoló és a Tusfürdő koncentrátumok vásárlásakor a környezetünk megóvása mellett is tesszük le a voksunkat.

Újrahasznosított műanyag felhasználás és szövettáskák

Az Yves Rocher-termékek műanyag tubusai újrahasznosított műanyagból készülnek és újrahasznosíthatóak is, csak úgy mint az üvegtégelyek. Ezen túl a márka a termékek dobozait telepített erdőgazdaságból származó papírból készíti, ami pedig a termékek összetételeit illeti, törekszik a biológiailag könnyen lebomló összetételek kialakítására. Extra pirospont, hogy az Yves Rocher márkaboltokban 2006 óta nem kapható műanyag táska/zacskó, helyette újrahasználható szövetből készült bevásárlótáskát kínál a márka vásárlóinknak.

Tegyél Te is bolygónkért!