Nyerő páros: Annoni Zita & Huawei Mate 20 Pro

2018. december 14.
Az évek óta fotósként dolgozó Zita kezében mindig ott van hű társa, a mobiltelefonja, nélküle nem nagyon látni. Zitával, aki saját bevallása szerint is kütyüfüggő, a fotózásról, a képekről és a végletekig kihasznált Huawei telefonjáról beszélgettünk.

Zita 26 évesen kapta első komolyabb fényképezőgépét, egy félautomata tükörreflexes gépet – és ez meghatározta további sorsát. Először tanfolyamon, majd egy nagy levegővétel után nappali tagozatos főiskolán sajátította el a fotózás csínját-bínját. „Eleinte kisbabákat fotóztam, majd jöttek a kismamák, később egy női magazin címlapjait fotóztam heti rendszerességgel. Főiskolára jártam, modellkedtem, esténként és a szabadidőmben pedig klipforgatásokon voltam, ahol ingyen és bérmentve csináltam a fotókat, önként, mert tanulni akartam. Ebből született például egy Magna Cum Laude maxilemez borítója is.” A kreativitás sosem állt távol tőle, gyerekkorában rajzolt, gyurmázott, festett. Nagy álma volt, hogy rajzfilmkészítő legyen. Rajongott a jó képekért, ezért választott szakmája sem véletlen.

Az okostelefonok megjelenésével talán csak fokozódott ez a mánia: „Soha nem gondoltam volna, hogy valaha kütyüfüggő leszek, de megtörtént. Három éve váltottam Huawei készülékre, és attól kezdve a barátaim agyára mentem. Mindig mutogattam nekik: nézd, ez milyen szépet tud, meg olyan éles… Én tipikus hiszem-ha-látom alkat vagyok, mindent ki kell próbálnom.” Gyakorlatilag mindent a telefonján tárul, beszélgetésünk pillanatában például éppen 6070 képet. „Tulajdonképpen vele kelek és vele fekszem. Rossz alvó vagyok, esténként filmet szoktam rajta nézni, hogy el tudjak aludni. Múltkor Giannival lusták voltunk bekapcsolni a tévét, ezen néztünk végig két filmet.” Folyamatos online és közösségimédia-jelenlétében is hatalmas segítség, gyakorlatilag majdnem minden Insta-posztja a telefonjával készül: „Van fotósom, aki a céges együttműködésekben segít, de a legtöbbször nincs rá alkalom vagy idő, hogy hívjam, ezért a legtöbb poszt telefonnal készül.” A vannak-e fotós applikációk a mobilján kérdésre széles mosollyal annyit válaszol, hogy mind megvan. „Három-négyet használok folyamatosan, de imádom őket próbálgatni. Amikor leülök egy képet megszerkeszteni, az jó húsz perc – nekem kikapcsolódás. Számomra ez is detox!”

„Leginkább portrékat szeretek fotózni: hétköznapi emberek, barátok, hírességek különböző arcait megmutatni.” Zitát épp egy portréfotózáson kaptuk lencsevégre, ahol Nagy Vivien, a Fifty Pairs of Shoes bloggere volt az alanya.

„Az utazásaimon rengeteg fotót készítek, bármi megragadja a figyelmemet: egy szép épület, táj vagy akár egy megterített asztal. Szeretek félrevonulni a társaságtól is akár, és kattintgatok, próbálom a különböző beállításokat.”

Fotó: Annoni Zita, Zsólyomi Norbert Styling: Sági Ildikó Smink: Véger Fibi Haj: Radván Simon Ruha: Tomcsanyi, Mango, Guess, Reserved, Rinascimento Cipő: Musette

Promóció