Mű vagy nem mű?

2019. május 27. |

Dr. László Zsolt plasztikai sebész avat be bennünket a saját zsírral való feltöltések titkaiba.

„Ha saját zsírral töltök, akkor az kevésbé lesz látható?”

Hangzik el sokszor a kérdés Dr. László Zsolt plasztikai sebész felé egy-egy konzultáció alkalmával. Erre minden esetben az a válasz, hogy bizonyos helyzetekben célszerű ezt az új lehetőséget választani mind esztétikai, mind rekonstrukciós műtétek során. Ez a megoldás mindenekelőtt remek alternatívát jelent azok számára, akik félnek attól, hogy idegen test kerüljön beültetésre a szervezetükbe. Ugyanakkor a mellplasztika (legfőképp nagyobbítás) esetében még mindig az implantátummal lehet a leghosszabb és legstabilabb eredményt elérni, ezért továbbra is az implantátumos beavatkozás a legkedveltebb. Szintén fontos megemlíteni, hogy saját zsírral történő töltés esetén gyakran nem elég az egyszeri beavatkozás, szükség lehet 2-3 alkalommal történő ismétlésre is, de valóban nem kerül idegen anyag a testünkbe.

A saját zsírral való feltöltéssel már az ókori Indiában is próbálkoztak, érdemi elterjedése az utóbbi 10-20 évre tehető, de még mindig nem tudott akkora teret hódítani magának a szépülni vágyók körében, mint az implantátum. Mindkét beavatkozási formának megvan a maga előnye, és mindenképp fontos beszélni az alternatív lehetőségekről az implantátum mellett. Minden ember más és mindenkinek mások az igényei, ezért jó, ha egy klinikán több fajta kezelésből választhatnak a páciensek. Az amerikai ASPS felmérése szerint még mindig a mellnagyobbítás a legnépszerűbb eljárás. 2018-ban az USA-ban 313 735 ezer mellplasztikai beavatkozást végeztek el az ASPS adatai szerint. Az USA-ban és Magyarországon a statisztikák alapján is azt mondhatjuk, hogy a test többi területe kicsit háttérbe szorul, pedig nem kellene, hogy így legyen. Ha például elégedetlenek vagyunk a fenekünkkel, ez a módszer ott is sikerrel alkalmazható anélkül, hogy idegen anyagot kelljen az izom alá ültetni!

„Dr. Úr! Hogy is néz ki ez valójában?”

Az eljárás során a test különböző területeiről leszívják a zsírt, amit aztán a páciens mellébe, arcába vagy akár a fenekébe töltenek vissza, hogy formálják, alakítsák, feszesítsék az adott testtájékot. A leszívott zsírt megfelelővé kell tenni a visszatöltésre, hogy minél magasabb százalékban tudjon beépülni és ne szívódjon fel. Először megtisztítják, majd különböző eljárásokkal kivonják az őssejteket és a saját zsírsejteket, csak ezt követően injekciózzák be a feltöltendő területre. Ez az eljárás teljesen biztonságos, nem jellemző a komplikáció vagy allergiás reakció fellépése sem, ugyanis a saját szövetek kerülnek vissza a testbe, a hatás pedig a lehető legtermészetesebb.

„Ez csak egy trend, vagy út a minél hosszabban megőrzendő fiatalsághoz?”

A plasztikai sebészeti beavatkozások, akárcsak az általános orvostudomány, folyamatosan fejlődnek. Mindig lesz egy újabb és korszerűbb megoldás, hogy megőrizzük feszességünket és fiatalságunkat. A saját zsírral történő feltöltés a természetesség megőrzésével segít minket ehhez. Ez egy remek lehetőség és esély azok számára, akiket eddig az tartott vissza a beavatkozástól, hogy nem szerették volna, ha idegen anyag kerül beültetésre a testükbe. A saját zsírral való feltöltés által több emberen segíthetünk. A jövő divatját, megoldásait pedig egyelőre csak jósolni lehet, de az biztos, hogy a nyugati hullámok az egészséges táplálkozást, a sportot és a természetes beavatkozásokat hozzák felénk, ez pedig egyenesen arányosan fogja növelni a plasztikai sebészeti beavatkozások mértékét.

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera