Stílusos kényelem az utakon

2019. október 14.
Az eddig is méltán népszerű Kia Ceed-család új változatokkal bővült.


Az XCeed, az új városi crossover egy sportos vonalú újdonság, amely a hagyományos SUV modellek alternatívája. A tágasabb utas- és belső tere mellett a SUV modelleknél alacsonyabb üléshelyzete és emelt hasmagassága még sportosabbá teszi a vezetési élményt, de mégis teljesebb kilátást biztosít vezetés közben. De ebben a modellben debütált az első 12,3 colos képátlójú, teljesen digitális Supervision műszeregység is. A két digitális főműszer között egy, a kormány gombjaival szabályozható multifunkciós kijelző helyezkedik el, ezen akár a navigációs rendszer utasításai, az audio-beállítások, az autóra csatlakoztatott telefon információi, vagy a fedélzeti számítógép adatai is megjeleníthetők. Azért pedig, hogy nekünk vezetés közben ne kelljen levennünk a szemünket az útról, az infotainment a műszerfal „lebegő” érintőképernyőjéről irányítható – alul külön érintőgombokkal a telefon, az audiorendszer és a hűtés-fűtés számára.

A Ceedekhez hasonlóan az új XCeed bizonyos változatai is Drive Mode Select kapcsolóval készülnek. Ennek beállításaival (Normal vagy Sport) szabályozhatjuk az autó teljesítményjellemzőit, gázreakcióját, és a kormányrásegítés erejét. A kényelem mellett a biztonság is fontos. A Kia XCeed a legmodernebb aktív vezetősegédeket és biztonsági technológiákat kínálja. Ezek közé tartozik a dugóban is araszolni képes adaptív sebességtartó automatika, a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet, a gyalogosfelismerő funkcióval ellátott ütközéselkerülő-támogatás, a táblafelismerő, a parkolósegéd, a sávtartó automatika, valamint az automata fényszóróvezérlés is. Ha pedig az autó fáradtságra utaló jeleket észlel, figyelmeztet minket, hogy álljunk meg.

Az XCeed biztonsági, telematikai rendszere és szórakoztató központja által az egyik legmodernebb autó a szegmensében. Így teszi a vezetést biztonságosabbá és stresszmentesebbé a maximális kényelem mellett.

A KiaXCeed modellről további információk a www.kia.com/hu/modellek/xceed/bemutato weboldalon találhatóak.

Promóció