Zserbótangó az Újszínházban

2019. október 28. |

Esztergályos Cecília, Tordai Teri és Bordán Irén - olyan művésznők, akikért rajong a közönség. Az Újszínház Zserbótangó című darabja igazi csemege a színházkedvelők számára, hiszen a három neves színművész együtt áll színpadra.

A színmű történetét akár az élet is írhatta volna: Esztergályos Cecília és Tordai Teri két “nyugállományba vonult” színésznőt alakít, akik együtt, összefogva próbálják meg leküzdeni a nyugdíjasokat sújtó nehézségeket. Közös albérletük tulajdonosát játssza Bordán Irén, aki valamikor szintén színésznőnek készült, ám a sors végül máshogy hozta.

A keserédes történetben a rivalizálás helyét lassan átveszi a mély kötődés a nők között, miközben a nézők lassan ráébrednek: hírnév ide vagy oda, mindannyiunknak ugyanazokkal a hétköznapi problémákkal kell megharcolnunk nap, nap után.

Esztergályos Cecília elárulta, ez a szerep nagyon mélyen megérinti őt. “Ez egy csodálatos lehetőség, azonban lelkileg, fizikailag és szellemileg is nagyon nehéz eljátszani, megtépáz ez a szerep – mondta a Kossuth-díjas színésznő. – Amikor ezt a darabot játsszuk, már az előző napon csak ezzel foglalkozom, hiszen nagyon sokat adok a Zserbótangóban magamból. Az ember újra és újra belehal, de ez így természetes. Szerencsére a két csodálatos partneremmel, Bordán Irénnel és Tordai Terivel nagyszerűen összeszoktunk, nagyon fontos számunkra a hármunk között kialakult kötelék. A legnagyobb elismerés pedig az, ahogyan a közönség minden alkalommal fogadja az előadásunkat.”

A Zserbótangó rendezője és zeneszerzője Dörner György, aki tökéletes érzékenységgel mutatja meg a három csodálatos színésznőt.

Infó: ujszinhaz.hu

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera