Zserbótangó az Újszínházban

2019. október 28.
Esztergályos Cecília, Tordai Teri és Bordán Irén - olyan művésznők, akikért rajong a közönség. Az Újszínház Zserbótangó című darabja igazi csemege a színházkedvelők számára, hiszen a három neves színművész együtt áll színpadra.

A színmű történetét akár az élet is írhatta volna: Esztergályos Cecília és Tordai Teri két “nyugállományba vonult” színésznőt alakít, akik együtt, összefogva próbálják meg leküzdeni a nyugdíjasokat sújtó nehézségeket. Közös albérletük tulajdonosát játssza Bordán Irén, aki valamikor szintén színésznőnek készült, ám a sors végül máshogy hozta.

A keserédes történetben a rivalizálás helyét lassan átveszi a mély kötődés a nők között, miközben a nézők lassan ráébrednek: hírnév ide vagy oda, mindannyiunknak ugyanazokkal a hétköznapi problémákkal kell megharcolnunk nap, nap után.

Esztergályos Cecília elárulta, ez a szerep nagyon mélyen megérinti őt. „Ez egy csodálatos lehetőség, azonban lelkileg, fizikailag és szellemileg is nagyon nehéz eljátszani, megtépáz ez a szerep – mondta a Kossuth-díjas színésznő. – Amikor ezt a darabot játsszuk, már az előző napon csak ezzel foglalkozom, hiszen nagyon sokat adok a Zserbótangóban magamból. Az ember újra és újra belehal, de ez így természetes. Szerencsére a két csodálatos partneremmel, Bordán Irénnel és Tordai Terivel nagyszerűen összeszoktunk, nagyon fontos számunkra a hármunk között kialakult kötelék. A legnagyobb elismerés pedig az, ahogyan a közönség minden alkalommal fogadja az előadásunkat.”

A Zserbótangó rendezője és zeneszerzője Dörner György, aki tökéletes érzékenységgel mutatja meg a három csodálatos színésznőt.

Infó: ujszinhaz.hu

Promóció