Először szavaz bizalmat hazai vállalkozásnak egy 2 Michelin-csillagos olasz étterem tulajdonosa és sztárséfje

2019. december 09. |

A hazai gasztronómia történelmében először fordul elő, hogy egy 2 Michelin-csillagos séf magyar étterem társtulajdonosa lesz. Megújult enteriőrrel, magyar-olasz fogásokkal, és csúcstechnológiás látványkonyhával megnyílt a Pasztell étterem, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Tama helyén.

Hegyi Attila, az Albatros Party Service és az egykori Tama tulajdonosa a korábban színvonalas üzleti ebédmenüztetés helyett esti nyitvatartásra, és rövidebb, mégis kifinomultabb étlapra váltott, amihez egyenesen az olasz Veneto tartományból kérte fel társát, a 2 Michelin-csillagos Nicola Portinarit.

Az olasz La Peca executive séfe Erdei János konyhafőnökkel fúziós magyar-olasz konyhát álmodott meg, hangsúlyban a tradicionális magyar, és legkedveltebb olasz elemekkel. A degusztációs menüsorban így egyaránt kóstolhatunk marhapörköltet és paradicsomos spagettit is.

Erdei János, a Pasztell konyhafőnöke

Ízek és textúrák terén több meglepetéssel is készültek az ínyenc vendégek részére, a mi kedvencünk például a Moscow Mule, melynek kesernyés jegyeit egy tetején pihenő lazaccal hangsúlyozzák, de a paprikás krumpli ismerős ízvilága is teljesen más köntösben kerül a tányérra. Ugyanakkor Portinari arra is ügyelt, hogy a tradicionális formákba izgalmat csempésszen, ezért került az étlapra a séf kedvenc tésztája, a ravioli, csak éppen édes almakompóttal megtöltve.

Persze választhatunk az a la carte étlapról is, de ha Erdei és Portinari víziójára vagyunk kíváncsiak, mi mindenképp az 5 fogásos degusztációs menüt ajánljuk, akár vegetáriánus verzióban is.

A nyüzsgő, mindig hangos Bajcsy-Zsilinszky útról betérve elegáns környezetben találjuk magunkat. Ipacs Géza merész tervei közül a fekete, fehér falak, és a saját maga által készített montázsok hozzák a manhattani fine-dining éttermek exkluzív hangulatát, a high-tech eszközökkel felszerelt látványkonyha pedig vizuálisan is segít ráhangolódni a hamarosan érkező fogásokra.

Decens kifinomultság köszön vissza a francia manufaktúrából érkező Limoges porcelánokról is, nem csoda, hogy a designnál még erre is különleges figyelmet fordítottak, hiszen a Pasztellben a tálalás is épp olyan hangsúlyos, mint az ízek.

Ha kíváncsi vagy az étlap látványos gasztrofotóira, kattints a galériára!

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Új kiskereskedelmi modellel debütál Magyarországon az új HalfPrice üzletlánc divat

Új kiskereskedelmi modellel debütál Magyarországon az új HalfPrice üzletlánc

Stílusosan nappal és éjszaka ékszer

Stílusosan nappal és éjszaka

Közel a természethez, de a városban duna terasz grande

Közel a természethez, de a városban

Ingyenes IT-kurzus indul nőknek Hello IT for women

Ingyenes IT-kurzus indul nőknek