Először szavaz bizalmat hazai vállalkozásnak egy 2 Michelin-csillagos olasz étterem tulajdonosa és sztárséfje

2019. december 09.
A hazai gasztronómia történelmében először fordul elő, hogy egy 2 Michelin-csillagos séf magyar étterem társtulajdonosa lesz. Megújult enteriőrrel, magyar-olasz fogásokkal, és csúcstechnológiás látványkonyhával megnyílt a Pasztell étterem, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Tama helyén.

Hegyi Attila, az Albatros Party Service és az egykori Tama tulajdonosa a korábban színvonalas üzleti ebédmenüztetés helyett esti nyitvatartásra, és rövidebb, mégis kifinomultabb étlapra váltott, amihez egyenesen az olasz Veneto tartományból kérte fel társát, a 2 Michelin-csillagos Nicola Portinarit.

Az olasz La Peca executive séfe Erdei János konyhafőnökkel fúziós magyar-olasz konyhát álmodott meg, hangsúlyban a tradicionális magyar, és legkedveltebb olasz elemekkel. A degusztációs menüsorban így egyaránt kóstolhatunk marhapörköltet és paradicsomos spagettit is.

Erdei János, a Pasztell konyhafőnöke

Ízek és textúrák terén több meglepetéssel is készültek az ínyenc vendégek részére, a mi kedvencünk például a Moscow Mule, melynek kesernyés jegyeit egy tetején pihenő lazaccal hangsúlyozzák, de a paprikás krumpli ismerős ízvilága is teljesen más köntösben kerül a tányérra. Ugyanakkor Portinari arra is ügyelt, hogy a tradicionális formákba izgalmat csempésszen, ezért került az étlapra a séf kedvenc tésztája, a ravioli, csak éppen édes almakompóttal megtöltve.

Persze választhatunk az a la carte étlapról is, de ha Erdei és Portinari víziójára vagyunk kíváncsiak, mi mindenképp az 5 fogásos degusztációs menüt ajánljuk, akár vegetáriánus verzióban is.

A nyüzsgő, mindig hangos Bajcsy-Zsilinszky útról betérve elegáns környezetben találjuk magunkat. Ipacs Géza merész tervei közül a fekete, fehér falak, és a saját maga által készített montázsok hozzák a manhattani fine-dining éttermek exkluzív hangulatát, a high-tech eszközökkel felszerelt látványkonyha pedig vizuálisan is segít ráhangolódni a hamarosan érkező fogásokra.

Decens kifinomultság köszön vissza a francia manufaktúrából érkező Limoges porcelánokról is, nem csoda, hogy a designnál még erre is különleges figyelmet fordítottak, hiszen a Pasztellben a tálalás is épp olyan hangsúlyos, mint az ízek.

18 fotó megtekintése

Ha kíváncsi vagy az étlap látványos gasztrofotóira, kattints a galériára!