Csodaszép külső, még tökéletesebb belső – Huawei P40-család

2020. május 05.
Csodaszép külső, és még tökéletesebb képkészítési módok (is) jellemzik a P30 Pro nagytesóját. Már csak a karantén szab határt a kreativitásunknak.

A Huawei P40-sorozat (a P40 Pro+, a P40 Pro és a P40) mindhárom tagja bivalyerős kamerákkal és hangasszisztenssel érkezett meg a csúcstelefonok világába. A vadonatúj Leica kameráknak és a számos innovatív videós és fotós funkciónak köszönhetően mindjárt egy mozgó filmstúdiót kapunk a kezükbe. A készülékek 5G-képes processzorral, szupergyors Wi-Fi 6-tal, valamint Celiával, a vadonatúj hangasszisztenssel rendelkeznek.

A Huawei a P40 Pro+ és P40 Pro készülékeket a legújabb Overflow kijelzővel szerelte fel. A szupervékony kávák és a mai stílusirányzatnak megfelelő, lekerekített sarkok magával ragadó látványt és ergonomikus fogást biztosítanak. A képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó pedig a P30 Pro-hoz képest 30 százalékkal gyorsabb biometrikus azonosítást tesz lehetővé.

A tökéletes fénykép

A Huawei P40-készülékek fejlett Ultra Vision Leica kamerarendszere három konfigurációban – triplakamerás, Quad és Penta kamerás – érhető el. A P40 kiváló fényképek készítésére képes ultraszéles látószögű, széleslátószögű és telefotólencséinek köszönhetően. A P40 Pro kamerarendszere az erősebb szuper érzékeny Cine kamerája és 3D mélységérzékelő kamerája segítségével támogatja az 50-szeres SuperSensing zoomot is. A P40 Pro+ vadonatúj SuperZoom Array rendszere pedig a 10-szeres valódi optikai zoomolást és az akár 100-szoros digitális zoomolást is lehetővé teszi.

A P40 készülékekkel a nap bármely szakában tudunk autofocust használni, a mesterséges intelligencia pedig segít, hogy a részletek maguktól a helyükre kerüljenek – bármilyen fényviszonyok között. Ha pedig a távoli dolgok iránt érdeklődünk (5x-ös optikai, 10x-es hibrid és 50x-es digitális zoom), sokkal többre számíthatunk, mint a P30-as esetében.

A szelfizés műfaja is egyszerűsödött, sok más új funkció mellett izgalmas, hogy a kéretlen tárgyakat, az üvegről visszaverődő fényt de még a trollkodó embereket is könnyen eltüntethetjük a képről (AI Remove Passerby és Remove Reflection funkciókkal).

Még több extra

A P40 készülékek rengeteg izgalmat rejtenek, nagyot lép előre a videózás terén, a szupergyors net Wi-Fi 6-tal és 5G-s processzorral érkezik, Celia, az új hangasszisztens pedig a mindennapjainkat segítheti. Háromféle gyöngyházszínű (jégfehér, ezüst és fekete) üvegbevonattal elérhető.

A készülékek a Huawei új mobil-ökoszisztémáját, a Huawei Mobile Services-t (HMS) használják, amely mára a világ harmadik legelterjedtebb rendszerévé nőtte ki magát. A készülékeken nem elérhetőek a Google szolgáltatásai, ezzel együtt jó néhány népszerű app. Ugyan a HMS alkalmazás-áruháza, az AppGallery folyamatosan bővíti kínálatát a legnépszerűbb hazai és nemzetközi appokkal, aki erre nem várna, és ragaszkodik olyan appokhoz, amelyek nem elérhetőek, annak is van megoldás. A MoreApps alkalmazás jó alternatíva: minden kedvenc alkalmazásunk elérhető lesz ezeken az új készülékeken is. Bővebb infó ITT!

Okostelefonhoz szuper okosóra

A P40-készülékek mellett a Huawei nemrégiben bemutatta a Watch GT 2 E okosórát is.

Az aktív életmód szerelmeseinek szuper telefon mellé szuper okosóra dukál. A Huawei Watch GT 2e okosórája nemcsak a fittségünkre és az egészségünkre figyel, de a menstruációs ciklusunkat is követni tudja.

Az óra rozsdamentes acélból készült, szíja pedig puha és bőrbarát fluorgumi anyagból, 1.39”-es AMOLED érintőképernyős kijelzőjének, pontosabban a nagy felbontásnak és az élénk kijelzőnek köszönhetően a vakító napfényben is könnyedén használhatjuk az órát. Az új okosóra képes a precíz szívritmus-figyelésre, érzékeli az abnormális szívritmust, stresszszint- és alvásfigyelést is nyújt, de még a véroxigénszint telítettségét is tudja mérni.

A Watch GT 2e tizenöt professzionális sportmódot támogat, beleértve nyolc kültérit (futás, séta, hegymászás, túrázás, cross-country futás, biciklizés, nyíltvízi úszás, triatlon) és hét beltérit (séta, futás, biciklizés, úszás, szabadedzés, ellipszisgép, evezés). Ezekben a módokban a készülék teljes körű megfigyelést biztosít és 190-féle adatot képes követni.

Az okosóra támogat továbbá 85 személyre szabott sportkövető módot is, melyek a sportok öt kategóriáját ölelik fel: extrém-, fitnesz, vízi-, labdajáték és téli sportok. Sportolás közben a készülék rögzít minden fontos adatot rólunk, az edzés hosszát, az elégetett kalóriák számát, a felhasználó szívritmusát, a pihenőidőt. Ha pedig az eredményeinket mások orra alá szeretnénk dörgölni, az infografikát egy gombnyomással megoszthatjuk a közösségi médiában.

Még több információt a P40 készülékekről ITT olvashatsz, az okosórákról pedig ITT!

Olvass tovább!