Mindent a lézeres szőrtelenítésről!

2020. szeptember 14.
Hogyan működik? Hány alkalom? Kinek ajánlott és kinek nem? Mindenre választ kapsz most a lézeres szőrtelenítésről!

Az alábbi ábra szemléletesen mutatja be, hogy a különböző szőrtelenítő eljárások milyen időtartamban biztosítják a szőrtelen állapotot.

Ha végleges megoldást keresel a szőrtelenítés területén, akkor csakis az orvosi lézer jöhet szóba!

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A lézerrel kezelt szőrtüsző nem termel többé szőrszálat! A kezelés során a lézer fényenergiája a szőrszál pigmentanyagában nyelődik el. A fényenergia átalakul hőenergiává, a hőt a szőrszál vezeti le a szőrtüszőhöz. Tehát a növekedési fázisban lévő szőrtüsző működése leáll. Az eljárás rendkívül precíz, a kezelés során egy szőrszál sem marad ki.

Hány alkalomból áll a kezelés?

Lézeres szőrtelenítés esetében kezeléssorozatról beszélünk. A lézerrel történő kezelés a növekedési fázisban lévő szőrszálak pigmentanyagára képes hatni. A végleges eredmény eléréséhez legalább 6-8 alkalomra van szükséged. A pontos kezelésszám egyénenként és területenként változhat, mivel eltérő a szőrszálak sűrűsége az egyes testtájakon. A kezelések között eltelt idő a szőrszálak növekedési üteméhez igazodik. Két kezelés között általában minimum 8 hét telik el, ezalatt azon szőrszálak is növekedési fázisba lépnek, melyek az előző kezelés alatt nyugalmi állapotban voltak.

A kezelés után mennyi idővel érezhető a hatás?

Azonnal! Már az első kezelést követően hetekig számíthatsz a bársonyosan sima bőrre. A kezelés után 1-2 héten belül a kezelt szőrszálak a lézerfény hatására kiesnek, kikopnak. Utána következik a 4-5 hétig tartó szőrtelen állapot. Ezután elkezdődik az előző kezelés alkalmával még nyugalmi állapotban lévő szőrök előbukkanása. Nagyjából legkorábban a 8. hétre lesz annyi szőrszál, hogy érdemes legyen újra kezelésre jönnöd.

Az alkalmak után a szőrmennyiség a kezelt területen folyamatosan ritkulni fog. Hónalj esetében például a 4. alkalom után szinte már csak néhány szálra számíthatsz.

Alkalmas vagyok a kezelésre?

Nagy valószínűséggel, IGEN! Ha elég sötét a szőrszálad és elég világos a bőrszíned, de ez biztosan az alkalmassági vizsgálaton és tesztkezelés során derül ki. A végleges lézeres kezelés a világos színű bőrön lévő sötét színű, erősebb szőrszálak esetében végezhető a leghatékonyabban. Az ősz szőrszálakra és a szőke, nagyon vékony, pihés szálak esetében azonban nem alkalmazható a melanin (festékanyag) hiánya miatt.

Hol végeznek lézeres szőrtelenítő kezelést?

A lézeres szőrtelenítés orvos-esztétikai kezelés, melyhez nemcsak a megfelelően hatékony és modern gépre, de orvosi háttérre és magas színvonalú, tapasztalt asszisztensi háttérre van szükség.
Lézeres szőrtelenítésnek akkor nevezzük a kezelést, ha az orvosi lézerrel történik. Nem összekeverendő a kozmetikai IPL villanófényes technológiával, ami csak lelassítja a szőrnövekedést, de nem állítja meg.

A Bársony Orvos-Esztétika Magyarországon elsőként, több mint 20 éve végez végleges lézeres szőrtelenítést. Kolléganőink több mint fele már 10-20 éve dolgozik a Bársony csapatában, és több mint 60 000 elvégzett szőrtelenítő kezelés tapasztalatával rendelkeznek.

Mi alapján válasszak?

A Bársony Orvos-Esztétikában használt a Syneron Candela lézerkészülék az esztétikai piac egyik leghatékonyabb és legerősebb eszköze más lézeres szőrtelenítő gépekkel szemben.
A 755 nm hullámhosszúságú Alexandrite lézer a leghatékonyabb olyan eszköz, mely alkalmas lézeres szőrtelenítésre, szinte minden páciens számára. A bőrfelszín olyan tartományában fejti ki hatását, ahol a legtöbb szőrtüsző elhelyezkedik. Ez garancia arra, hogy a kezelés a növekedési fázisban lévő szőrtüsző esetében 100%-os hatású.

 

Miért válasszam a lézeres szőrtelenítést?

Ez a kezelés pácienseink körében a legnépszerűbb. Ha egyszer kipróbáltad és megtapasztaltad az előnyeit, biztos, hogy nem keresel más szőrtelenítő eljárást! Sok páciensünk egy kisebb terület kezelésével kezdi (pl. hónalj), és amint saját maga is megtapasztalta a hatást, folytatja a többi terület szőrtelenítésével.
A legfontosabb előny, hogy a kezeléssorozat után nem kell többé a szőrtelenítéssel bajlódnod, ezzel rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg. Megszűnik a szőrbenövés, a szőrtüszőgyulladás is. A nemkívánatos szőrszálak eltávolítása nem csak esztétikai hatású. Nők százai nyerték vissza magabiztosságukat olyan területek szőrtelenítése után, ami a hétköznapokban komoly nehézséget és frusztrációt okozott számukra.

Van e bármilyen mellékhatása a lézeres szőrtelenítésnek?

Több mint 20 év és több ezer elégedett páciens tapasztalata alapján bátran állíthatjuk, hogy a végleges szőrtelenítésnek semmilyen nemkívánt vagy akár az egészségre ártalmas hatása lenne. Pácienseink többsége miután kipróbálta a kezelést és megtapasztalta előnyeit, másoknak is ajánl minket. Hatalmas elismerés számunkra, hogy több mint 20 éves működésünk óta családok több generációját kezeltük. Vannak olyan pácienseink, akiknél már a 3. generáció jár hozzánk.

Miért válaszd a Bársonyt?

Erre legőszintébben pácienseink véleményével tudunk válaszolni. Kíváncsi vagy mit mondtak rólunk? Kattints IDE!

Promóció