Mindent a lézeres szőrtelenítésről!

2020. szeptember 14. |

Hogyan működik? Hány alkalom? Kinek ajánlott és kinek nem? Mindenre választ kapsz most a lézeres szőrtelenítésről!

Az alábbi ábra szemléletesen mutatja be, hogy a különböző szőrtelenítő eljárások milyen időtartamban biztosítják a szőrtelen állapotot.

Ha végleges megoldást keresel a szőrtelenítés területén, akkor csakis az orvosi lézer jöhet szóba!

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A lézerrel kezelt szőrtüsző nem termel többé szőrszálat! A kezelés során a lézer fényenergiája a szőrszál pigmentanyagában nyelődik el. A fényenergia átalakul hőenergiává, a hőt a szőrszál vezeti le a szőrtüszőhöz. Tehát a növekedési fázisban lévő szőrtüsző működése leáll. Az eljárás rendkívül precíz, a kezelés során egy szőrszál sem marad ki.

Hány alkalomból áll a kezelés?

Lézeres szőrtelenítés esetében kezeléssorozatról beszélünk. A lézerrel történő kezelés a növekedési fázisban lévő szőrszálak pigmentanyagára képes hatni. A végleges eredmény eléréséhez legalább 6-8 alkalomra van szükséged. A pontos kezelésszám egyénenként és területenként változhat, mivel eltérő a szőrszálak sűrűsége az egyes testtájakon. A kezelések között eltelt idő a szőrszálak növekedési üteméhez igazodik. Két kezelés között általában minimum 8 hét telik el, ezalatt azon szőrszálak is növekedési fázisba lépnek, melyek az előző kezelés alatt nyugalmi állapotban voltak.

A kezelés után mennyi idővel érezhető a hatás?

Azonnal! Már az első kezelést követően hetekig számíthatsz a bársonyosan sima bőrre. A kezelés után 1-2 héten belül a kezelt szőrszálak a lézerfény hatására kiesnek, kikopnak. Utána következik a 4-5 hétig tartó szőrtelen állapot. Ezután elkezdődik az előző kezelés alkalmával még nyugalmi állapotban lévő szőrök előbukkanása. Nagyjából legkorábban a 8. hétre lesz annyi szőrszál, hogy érdemes legyen újra kezelésre jönnöd.

Az alkalmak után a szőrmennyiség a kezelt területen folyamatosan ritkulni fog. Hónalj esetében például a 4. alkalom után szinte már csak néhány szálra számíthatsz.

Alkalmas vagyok a kezelésre?

Nagy valószínűséggel, IGEN! Ha elég sötét a szőrszálad és elég világos a bőrszíned, de ez biztosan az alkalmassági vizsgálaton és tesztkezelés során derül ki. A végleges lézeres kezelés a világos színű bőrön lévő sötét színű, erősebb szőrszálak esetében végezhető a leghatékonyabban. Az ősz szőrszálakra és a szőke, nagyon vékony, pihés szálak esetében azonban nem alkalmazható a melanin (festékanyag) hiánya miatt.

Hol végeznek lézeres szőrtelenítő kezelést?

A lézeres szőrtelenítés orvos-esztétikai kezelés, melyhez nemcsak a megfelelően hatékony és modern gépre, de orvosi háttérre és magas színvonalú, tapasztalt asszisztensi háttérre van szükség.
Lézeres szőrtelenítésnek akkor nevezzük a kezelést, ha az orvosi lézerrel történik. Nem összekeverendő a kozmetikai IPL villanófényes technológiával, ami csak lelassítja a szőrnövekedést, de nem állítja meg.

A Bársony Orvos-Esztétika Magyarországon elsőként, több mint 20 éve végez végleges lézeres szőrtelenítést. Kolléganőink több mint fele már 10-20 éve dolgozik a Bársony csapatában, és több mint 60 000 elvégzett szőrtelenítő kezelés tapasztalatával rendelkeznek.

Mi alapján válasszak?

A Bársony Orvos-Esztétikában használt a Syneron Candela lézerkészülék az esztétikai piac egyik leghatékonyabb és legerősebb eszköze más lézeres szőrtelenítő gépekkel szemben.
A 755 nm hullámhosszúságú Alexandrite lézer a leghatékonyabb olyan eszköz, mely alkalmas lézeres szőrtelenítésre, szinte minden páciens számára. A bőrfelszín olyan tartományában fejti ki hatását, ahol a legtöbb szőrtüsző elhelyezkedik. Ez garancia arra, hogy a kezelés a növekedési fázisban lévő szőrtüsző esetében 100%-os hatású.

 

Miért válasszam a lézeres szőrtelenítést?

Ez a kezelés pácienseink körében a legnépszerűbb. Ha egyszer kipróbáltad és megtapasztaltad az előnyeit, biztos, hogy nem keresel más szőrtelenítő eljárást! Sok páciensünk egy kisebb terület kezelésével kezdi (pl. hónalj), és amint saját maga is megtapasztalta a hatást, folytatja a többi terület szőrtelenítésével.
A legfontosabb előny, hogy a kezeléssorozat után nem kell többé a szőrtelenítéssel bajlódnod, ezzel rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg. Megszűnik a szőrbenövés, a szőrtüszőgyulladás is. A nemkívánatos szőrszálak eltávolítása nem csak esztétikai hatású. Nők százai nyerték vissza magabiztosságukat olyan területek szőrtelenítése után, ami a hétköznapokban komoly nehézséget és frusztrációt okozott számukra.

Van e bármilyen mellékhatása a lézeres szőrtelenítésnek?

Több mint 20 év és több ezer elégedett páciens tapasztalata alapján bátran állíthatjuk, hogy a végleges szőrtelenítésnek semmilyen nemkívánt vagy akár az egészségre ártalmas hatása lenne. Pácienseink többsége miután kipróbálta a kezelést és megtapasztalta előnyeit, másoknak is ajánl minket. Hatalmas elismerés számunkra, hogy több mint 20 éves működésünk óta családok több generációját kezeltük. Vannak olyan pácienseink, akiknél már a 3. generáció jár hozzánk.

Miért válaszd a Bársonyt?

Erre legőszintébben pácienseink véleményével tudunk válaszolni. Kíváncsi vagy mit mondtak rólunk? Kattints IDE!

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Ennél könnyebb, modernebb és szebb laptopot aligha találsz asus

Ennél könnyebb, modernebb és szebb laptopot aligha találsz