A túl sok cukortól szőrös lesz az arc

2019. április 30.
Bármennyire is imádjuk a cukrot, nem tekinthetünk el a káros hatásaitól. Rontja a fogakat, hízlal és még az arc is szőrösebb lesz tőle.

“Köztudott, hogy a cukor nem túl egészséges. Ami meglepő, hogy az ismert káros hatásokon túl a bőrünk számára sem tréfadolog, határozottan romboló hatású” – hívta fel rá a figyelmet Dr. Kim Nichols bőrgyógyász. Több fronton támadja a bőrt a sok édesség. Rossz hatással van a bőr kollagéntartalmára, így ráncosabbá teszi a testet. Emellet a gyulladásra való hajlamot növeli, így pattanásokat okozhat a sok cukortartalmú étel fogyasztása. És ez még mindig nem minden!


Miután a cukor károsítja a bőr szerkezetét, csökkenti a rugalmasságát, megereszkedéshez vezet, pattanásossá tehet, és ha ez nem elég, növelheti az arcszőrzet növekedését. A túlzott édességfogyasztás ugyanis egy állandó emelkedett inzulinszintet eredményez, ez pedig nem csak diabéteszhez vezethet, hanem a petefészek tesztoszterontermelését is fokozhatja.

A férfi nemi hormon szintjének emelkedése pedig a testszőrzet erősebb növekedéséhez vezet, ezzel párhuzamosan viszont erősödhet a hajhullás. Jó hír viszont, hogy az egészségesebb étkezés, a finomított cukor száműzése az étrendből határozottan javítja ezeknek a kellemetlen tüneteknek a megjelenését. Nem kell tehát mást tenni, mint az egészségtelen édességeket felváltani lassan felszívódó szénhidrátokkal és kevesebb, ám egészségesebb cukorfélével.

Forrás: New Beauty
Fotó: Unsplash