Ragyogó bőr a menopauza alatt és után

2020. szeptember 15.
Az ösztrogénszint csökkenése a menopauza idején kihat a bőrünk állapotára is. A bőr megereszkedik, szárazabbá válik, és veszít a ragyogásából. Megfelelő arcápolással és hatékony kozmetikai készítményekkel sokat javíthatunk ezen a helyzeten.

Ötvenéves korunkra sok mindent megéltünk már, amelynek nyomai az arcunkon is megjelennek. Mindezekhez társulnak még a hormonváltozás következményeként fellépő bőrtünetek, amelyekkel szintén foglalkozni kell. Az arcbőr legfelső hámrétege a menopauzában elvékonyodik. Csökken a bőr megújulási képessége, lassabban képződnek a hámsejtek, az elhaltak lassabban válnak le, emiatt a bőrfelszín elszarusodott rétege is vastagabbá válik. Ezzel együtt a bőr zsírtartalma is csökken, a kötőszövet vízmegkötő képessége kisebb lesz, ezért van az, hogy szárazabbnak érezzük a bőrünket. Emellett bizonyos ráncok állandósulnak, elmélyülnek, az arckontúr megereszkedik. A jó hír az, hogy olyan életkorba érkeztünk, amikor már megengedhetjük magunknak a kényeztetést, és ez az arcápolásra is igaz. Olyan, az érett bőrünknek megfelelő arcápolót választhatunk, amely nemcsak hatékony, de egyben selymes textúrájú, finom illatú, ezáltal szépségrituálévá varázsolja a mindennapos arcápolást.

A MEGOLDÁS A MENOPAUZA IDEJÉN:

A Vichy Neovadiol Compensating Complex arcápolócsalád, amely a bőrt teltebbé, tömörebbé, rugalmasabbá teszi a benne található Proxylane-nak és hialuronsavnak köszönhetően. Egy biztonságos, hipoallergén, érzékeny bőrre is megfelelő termékcsalád. A formulák hatékonyságát klinikai tanulmányok bizonyítják.

A MEGOLDÁS A MENOPAUZA UTÁN:

A Vichy Neovadiol Magistral arcápolócsalád, amely a változókor utáni bőrre fókuszál és a bőr szárazságának a csökkentésén dolgozik. A posztmenopauzában a bőr lipidtermelése csökken, amely még szárazabbá, szinte papírvékonnyá teszi a bőrt.

SPECIÁLIS MEGOLDÁS SPECIÁLIS TERÜLETRE:

A Neovadiol Phytosculpt bőrápoló nyakra és arcra, amely a nyaki ráncokat és az arckontúr megereszkedését célozza meg. A nyak területén a gravitáció és a bőr szerkezete miatt a bőr gyorsabban megereszkedésnek indul. Még nem késő több figyelmet szentelni ezen testtájunk ápolására.

„A változókor során a bőr biológiai folyamatai drasztikusan megváltoznak. A menopauza idején a nők számára kifejlesztett speciális összetevők és készítmények elősegíthetik a bőr látható öregedési folyamatának a lassítását, és enyhíthetik a vele járó fizikai kellemetlenségeket” – mondja dr. Dobozy Enikő bőrgyógyász.

További információ a változókorról és változókori bőrápolásról: vichy.hu

Promóció