Elegáns kerékpár és dizájnertoll készül az újrahasznosított Nespresso kávékapszulákból

2020. október 05.
Gyönyörű használati tárgyak formájában születnek újjá a használt Nespresso kávékapszulák: a vásárlók által visszagyűjtött alumíniumkapszulákat a cég feldolgozza, hogy különböző alumínium tárgyak formájában – például dizájner Caran d’Ache tollakként vagy trendi városi Vélosophy kerékpárokként öltsenek újra testet.

A Nespresso a kapszulái alapanyagául azért választotta az alumíniumot, mert tökéletesen védi a kávét a levegőtől, a nedvességtől és a fénytől, így a kávé a lehető legfrissebb marad a lefőzés pillanatáig. Emellett pedig az alumínium végtelenszer újrahasznosítható, és a világ egyik legnagyobb mértékben újrahasznosított anyaga. Ha egy termék nem újonnan előállított, hanem újrahasznosított alumíniumból készül, az lényegesen kevesebb energia felhasználását jelenti.

A Nespresso a Vélosophy nevű svéd életstíluskerékpár-márkával közösen alkotta meg a RE:CYCLE nevű, elegáns városi kerékpárt, amelyet újrahasznosított Nespresso alumíniumkapszulák felhasználásával gyártanak. A márka a stílusos biciklivel mutatja be az újrahasznosított alumíniumban rejlő lehetőségeket, ezzel is ösztönözve a Nespresso-kávérajongókat alumíniumkapszuláik visszagyűjtésére és újrahasznosítására. A Nespresso Magyarországon 2012 óta gyűjti a használt kapszulákat Boutique-jaiban, 2017-től pedig a megrendelések kézbesítésekor a futárszolgálattal is visszaküldhetjük.

A körforgáson alapuló gazdaság ikonjának szánt kerékpárt a környezettudatos kávérajongókra gondolva alkották meg. Az igényes kidolgozású RE:CYCLE kerékpárok hűen példázzák a kávékapszulák helyi és globális szintű újrahasznosításának előnyeit, hiszen a Vélosophy a World Bicycle Relief szervezettel közösen minden egyes eladott példány után egy ajándék kerékpárt adományoz a ghánai iskolás lányok számára, ezzel segítve, hogy a gyerekek eljussanak a távoli iskolákba.

A Nespresso a RE:CYCLE kerékpár mellett a svájci Caran d’Ache közreműködésével is készít második életciklusukat élő termékeket: nemrég jelent meg az ikonikus, újrahasznosított kávékapszulákból gyártott 849-es golyóstoll harmadik, limitált kiadása. Mind a kerékpár, mind a Caran d’Ache tollak színe ugyanolyan lila árnyalatú, mint a népszerű Ispirazione Italiana Firenze Arpeggio kávékapszula.

A Nespresso nemrég bejelentette az első olyan kávékapszulák bevezetését, amelyeket 80 százalékban újrahasznosított alumínium felhasználásával gyártanak. Az új típusú kávékapszulák már Magyarországon is elérhetők, a Nespresso pedig azt tervezi, hogy 2021 végére az összes, otthoni kávézáshoz tervezett kapszulát újrahasznosított alumíniumból fogja gyártani.

A kapszulák újrahasznosításán túl a Nespresso teljes értéklánca mentén a fenntarthatóság és a felelős beszerzés alapelveit követi. A márka az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséért, és olyan ellensúlyozó intézkedéseket tett, amelyek hozzájárulnak az azonnali pozitív változásokhoz. A klímaváltozás sürgető problémája miatt a Nespresso most még magasabbra tette a lécet, és megígérte vásárlóinak, hogy két éven belül már teljesen karbonsemleges kávét ihatnak. A márka az elmúlt évben 4,5 millió fát telepített a kávétermő területeken és azok közvetlen környezetében. Kávéinak 95 százalékát az AAA Sustainable Quality programon keresztül szerzi be, ami felelős és fenntartható kávétermelést biztosít világszerte.

Október 1. és 31. között a Marie Claire Go Green! kihívása arra buzdít, hogy vigyél ökotudatos változásokat az életedbe. Ha elfogadod a kihívást, és részt veszel a pontgyűjtő játékban, akkor sok más értékes nyeremény mellett tiéd lehet a 20 db újrahasznosított Nespresso kapszulák felhasználásával készült Caran d’Ache toll egyike is!

A részletekért kattints a gogreen.marieclaire.hu oldalra!

Promóció