300 Nespresso kapszulából készült ez a gyönyörű svéd bicikli

2019. augusztus 27.
A Nespresso használt kapszulái számos művészt és projektet inspiráltak már, most egyedülálló módon bicikli készült a népszerű kávémárka alumínium kapszuláiból.

A Vélosophy svéd márka új fejlesztése ez a 300 Nespresso kapszulából újrahasznosított anyagból készült bicikli. Az alumínium kapszulák azért tökéletesen újrahasznosíthatók, mert nagyon könnyen megolvaszthatók és így új formát kaphatnak – ezt a folyamatot pedig végtelenszer meg lehet ismételni velük. Jimmy Östholmnak, a bicikli tervezőjének az volt a célja, hogy az ökodesign ne csak kevesek hóbortja legyen, hanem hogy megfizethető alternatívává váljon a piacon, így a RE:CYCLE bicikli árát igyekeztek minél alancsonyabban tartani a tervezés során. Östholm azt is reméli ettől a projekttől, hogy mások is kedvet kapnak az újrahasznosítható anyagok felfedezéséhez, hiszen ebben van a jövő.

A bicikli nemcsak újrahasznosított anyagokból készült, de nagyon szemrevaló és praktikus is: a lila-natúr fa-krémszín kombó egyszerre természetes és extravagáns hatást kelt, ami pedig külön tetszik nekünk, hogy a kerékpáron elhelyezésre került egy szuper kosár és két bambusz kávéspohár-tartó is, mely szintén a környezettudatos életmódot hivatott segíteni.