Vizsgapara: még ilyen gondot is okozhat a túlzott feszültség! (x)

2020. október 07.
Még csak most kezdődött el a suli, de a lányom jóformán az egész nyarat végigstresszelte. Az idén érettségizik, és a nyelvvizsgát is le kell tennie ahhoz, hogy felvegyék az egyetemre. Próbálom nyugtatni őt, hogy nem lesz semmi gond, ha elsőre nem sikerül bejutnia oda, ahová szeretne, de ő nem hallgat rám. Az állandó feszültségnek, drukknak meg is lett a kellemetlen következménye…

vizsgapara

Lindának hol késett, hol pedig korábban jött meg

Amikor mi voltunk gimisek, nekünk sem volt könnyű az utolsó időszak, de nem emlékszem rá, hogy akkora stresszben telt volna az év, mint most a lányomnak. Linda attól retteg, hogy nem fog bejutni arra az egyetemre, amit kinézett magának. Ebben az évben kell megszereznie a nyelvvizsgát, és folyton azt számolgatja magában, vajon meglesznek-e a biztos bejutáshoz szükséges pontjai. Nem tágít, mindenképpen arra az egyetemre akar menni, amit kinézett magának. Az apjával már többször próbáltunk beszélni vele, de nem tudtunk hatni rá, nem sikerült megnyugtatni őt. Láthatóan nem tesz jót Lindának az állandó stressz, nagyon lefogyott, és mosolyogni is ritkábban láttam. Egyik nap pedig bevallotta nekem, hogy összezavarodott a menstruációja.

A stressz miatt cikluszavar alakulhat ki

Először sokkal korábban jött meg neki, aztán pedig több mint 3 hetet késett. Azonnal kértem egy időpontot a nőgyógyászhoz, ahova el is kísértem Lindát, mert attól tartottam, valamilyen gyulladás, esetleg ciszta okozhatja a gondot. A dokinál kiderült, hogy szerencsére nincs betegség vagy szervi baj, és hogy a lányomnál a cikluszavart valószínűleg az állandó feszültség okozta. A ciklus általában 28 napos, de nem minden nőnek jön meg egyformán a menstruációja. Az is teljesen normális, ha 21 vagy akár 35 nap telik el a két mensi között, viszont bajt jelezhet, ha a ciklusok hossza hónapról hónapra változó. Mi, nők nagyon érzékenyek vagyunk: ha valamilyen okból megbomlik a szervezetünk hormonális egyensúlya, cikluszavar alakulhat ki. A lányom esetében a stressz okozta a bajt, de akár egy nagyobb szerelmi csalódás, vagy a túlzásba vitt fogyókúra ugyancsak megbonthatja a hormonális egyensúlyt.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Segíthet a Premens tabletta

Linda hormonmentes segítséget keresett. Az egyik barátnője ajánlotta neki a Premens tablettát. A Premens barátcserjét tartalmaz, egy olyan gyógynövényt, amelyet már az ókorban is használtak a „női bajok” kezelésére. Hasznos segítséget nyújthat a ciklus hormonmentes rendezéséhez. A Premens tabletta vény nélkül kapható a patikában. Az egyik nagy előnye, hogy gyógyszerminőségben előállított készítmény, amely a barátcserje terméséből 20 mg hatóanyagot tartalmaz tablettánként.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Promóció