Mi az, amit megtartunk a karantén után is?

2020. július 02.
Elgondolkodtunk azon, vajon ki milyen jó dolgot tartana meg az önkéntes karantén után is a saját életében. Online szerkesztőségünk tagjai válaszoltak.

László Krisztina főszerkesztő

Nekem a mindennapos jógázás segített könnyebben elviselni a bezártságot. A barátnőimmel hetente kétszer közös online jógaórákat tartottunk, ezek voltak a hét fénypontjai. Ezt a jó szokást szeretném megtartani a jövőben is, mert abszolút érzem a jógának a testemre és a lelkemre gyakorolt pozitív hatását. (Karantén utáni kedvenceiről ITT olvashatsz!)

Tóth-Szántó Krisztina online vezetőszerkesztés

Nagyon komoly tapasztalás volt a karantén ideje alatt az online oktatás. A hamarosan 12 éves fiamnak szüksége volt a segítségemre az óriási káoszban. Tulajdonképpen együtt ültük végig az órákat. Jobban megismertem a tanárait, a tanítási stílusukat és az osztály viszonyrendszerét is. Amit pedig emiatt megfogadtam: soha többet nem fogom egy pillanatra sem azt hinni, hogy lehet, hogy mégis ő volt a hibás valamiben. (Karantén utáni kedvenceiről ITT olvashatsz!)

Tamás Anita szöveggondozás

A maszk és a nagybevásárlás utáni fertőtlenítő procedúra kivételével nagyjából minden maradhatna – beleértve a kutyám éjjeli ugatókoncertjét és a többi családtag hülyeségeit, mert ez azt jelenti, hogy a számomra legfontosabbakkal egy tető alatt vagyok. (Karantén utáni kedvenceiről ITT olvashatsz!)

Bobák Szilvia online újságírás

Több időm nem lett a karantén alatt, mert párhuzamosan dolgoztam, szakdolgozatot írtam és készültem az államvizsgára, de valahogy szinte minden nap sikerült éjfél körül ágyba kerülni, és 8-9 órakor kimászni onnan. Sokkal jobb a vércukrom, és a türelmem is több, mióta kicsit rendszereztem az alvási periódusomat. (Karantén utáni kedvenceiről ITT olvashatsz!)

Kránicz Dorottya online újságírás

Minden délután három körül elmentünk együtt sétálni: a kislányunk aludt rajtam a hordozóban, mi pedig az apukájával beszélgettünk, miközben kényelmesen, újszerű, de kellemes céltalansággal sétálgattunk a környéken. Nagyon megtetszett ez az egész modern flaneurködés – szomorú belegondolni, hogy a „rendes” munkarend visszaálltával ez már nem fog beleférni. (Karantén utáni kedvenceiről ITT olvashatsz!)

Botás Enikő online újságírás

A folyamatos itthonlét kényszerített rá, hogy végre bevezessek az életembe egy egészséges rutint. Nem kellett rohannom, nem volt több kifogásom, így reggel szántam rá időt, hogy leüljek, és nyugodtan reggelizzek. Minden nap időben ebédeltem és vacsoráztam is, ez pedig nagy változás volt a korábbi kaotikus életmódomhoz képest. Ezt a rutint mindenféleképpen szeretném megtartani. (Karantén utáni kedvenceiről ITT olvashatsz!)

Sütő Emese Franciska online szépség

Nekem nagyon erős úgy általában a FOMO- (Fear Of Missing Out) érzésem. Vagyis a teljes semmittevés és a túlpörgés váltakozása közben is mindig úgy érzem, lemaradok valamiről. A karantén alatt ez megszűnt, és tényleg csak a jelenben voltam. Rendszeresen edzettem, dolgoztam, aludtam, mindez mélyebb baráti beszélgetésekkel, sokkal hosszabb családi videochatekkel megspékelve. Távolabb, de mégis közelebb voltam mindenkihez, akit szeretek.

Lampért Zsófia online újságírás

Egy olyan introvertált ember, mint én, mondhatjuk, hogy a karanténra született. Kifejezetten élvezem a társadalmi távolságtartást. Megtartanám, hogy a járvány után is a két métert kelljen tartani másoktól, végre nem kerül senki kéretlenül az aurámba várakozás vagy séta közben. De megtartanám a belváros autó- és embermentességét is. Hihetetlen a nyugalom és a csend, sokkal élhetőbb a város. Ami viszont rajtam is múlik, hogy megmaradjak az olvasás mellett. A karanténban visszataláltam a regényekhez. Ezt mindenképp szeretném megtartani.

Rajz: Nemes Péter

A Marie Claire magazin csapatának vallomását keresd július-augusztusi lapszámunkban!


Kapcsolódó