3 nélkülözhetetlen styling termék a New York-i divathétről

2020. október 09.
A TRESemmé több mint 20 évada a New York Fashion Week hajszponzoraként a világ legnagyobb divattervezőivel karöltve álmodja meg az aktuális szezon trendjeit. A segítségükkel bekukkantottunk a 2020-as őszi-téli bemutatókra és elhoztuk a legmenőbb frizura trendeket és azokat a termékeket amelyek segítségével otthon is pofonegyszerűen elkészíthetjük őket. A termékek használatával kapcsolatban Vörös Kati fodrász osztja meg velünk tapasztalatait.

  1. TRESemmé x Rebecca Minkoff  – Szélfútta haj


    A frizura elkészítéséhez elengedhetetlen: TRESemmé Day2 Volumennövelő száraz sampon 200 ml, 1699 ft 


    Nem is gondolnánk, hogy a kicsit kócolódó, szöszös textúra előállításához a fodrászok legtöbbször a száraz samponhoz nyúlnak segítségért. Ezt a terméket ugyanis amellett, hogy a kissé már megfáradt tincseinket felfrissítsük, texturálásra is lehet használni.

    “Kategóriáján belül is erős befutó ez a termék, hiszen a legfőbb tulajdonsága a volumennövelés – tudtuk meg Vörös Kati fodrásztól. Ha a formázás a cél, nem kell sokat használnunk belőle, de fontos, hogy közvetlenül a hajtőn alkalmazzuk. Ha tincses, lazán kócos végeredményt szeretnénk, mehet a hajvégekre is egy kicsi. Amikor a haj felfrissítése a cél, szintén a hajtőre fújás után szárítsuk át hajunkat hideg levegővel. Minden esetben alaposan rázzuk fel a flakont a használat előtt.”

    1. TRESemmé x Oscar de la Renta – Copf, ami öltöztet


    A frizura elkészítéséhez elengedhetetlen: TRESemmé Extra Hold Hajlakk 250 ml, 1699 Ft

     


    Egy jól elkészített copf akár alkalmi viseletként, akár a hétköznapokban is jolly joker választás lehet. Oscar de la Renta mesés ruháihoz egy szorosan hátrafogott tarkócopfot társított, középválasztékkal. Az elkészítésénél egyszerű de jól működő trükk, ha felszegett állal keressük meg a tarkón ideális helyét a gumizásnak. Elengedhetetlen egy megbízható styling termék ennek a frizurának a rögzítéséhez. „Nagyon kíváncsian vártam, hogy kipróbálhassam ezt a terméket, mert évek óta azt látom, hogy a NYFW-en dolgozó fodrászok előszeretettel használják a backstage-ekben – meséli Vörös Kati fodrász. Igen kellemes illatú termék, ami egy hajlakknál fontos, de igazán a hatékonysága az, ami lenyűgözött. Alapos felrázás után 20-30 centiméterről kell felfújni a fixálandó frizurára. Kifejezetten gyorsan megszárad a hajon, ami azért jó, mert nem nedvesíti el, nem változtatja meg a már kialakított formát, a kész stylingot. Megbízható, erős tartást ad, viszont könnyen kifésülhető. Ezek a tulajdonságai mind magyarázatot adnak a termék népszerűségére a divatbemutatókon, de élmény az otthoni használata is. Azoknak, akik napi szinten használnak hajlakkot, különösen fontos lesz a termék könnyű kifésülhetősége, hiszen nem szükséges nap mint nap kimosni a hajból, egy fésűvel könnyen eltávolíthatjuk a hajból.

    3. TRESemmé Alice + Olivia – Természetes hullámok


     

    A frizura elkészítéséhez elengedhetetlen: TRESemmé Keratin Smooth Hővédő spray 200ml, 1699 Ft

    Az Alice + Olivia bemutatóján látott erőfeszítések nélküli, természetes hullámok titkára mindenki kíváncsi. Bizony, ezek a hullámok is sütővassal készültek, nem a haj teljes felületén, hanem leginkább az arcot keretező részeken. Ha hőhatásnak tesszük ki a hajunkat – egy egyszerű hajszárítás is annak számít -, a haj megfelelő előkészítése, a hővédő spray használata elengedhetetlen. “A TRESemmé keratinos termékcsalád minden tagja egy csoda, de talán ez a hővédő spray a legnagyobb kedvencem – válaszolta kérdésünkre Vörös Kati fodrász. Nem csak nekem, a vendégeimnek is. Amellett, hogy isteni illata van, igazi kis polihisztor, hiszen egyszerre 5 dologhoz is ért. Felszámolja a szöszölődést, gubancolódást, puhítja, fényessé teszi a hajszálakat, védi őket a hőhatástól és megregulázza a kellemetlenül szálló hajat is. Azonban nem árt óvatosan bánni vele, ha túl sokat fújunk belőle, elnehezíthetjük a frizuránkat. Törölközőszáraz hajra javaslom felvinni, a hajszálak teljes hosszára és nem a hajtövekre fókuszálva. Fontos, hogy ezt a lépést sose blicceljük el, hiszen egy sima forró levegős hajszárítás is nagymértékben roncsolja a hajszálak szerkezetét.”

    Ha szeretnél tovább olvasni a témában, keresd a Marie Claire novemberi számában a TRESemmé által szponzorált hajmellékletet, amelyben további otthon is elkészíthető frizura ötleteket találsz. 

    Promóció