Vigyázz, kész, teszt: a vezeték nélküli fülhallgató, amivel elbúcsúzhatunk az idegesítő zajoktól

2020. november 16.
Minden más fülhallgatónál okosabb, érintésvezérelt, ráadásul három módban szűri a zajokat, így bármilyen helyzetben megállja a helyét – milyen fülhallgató kellhet egy pörgős életű újságírónak, ha nem ez? Teszteltük a Huawei egyik legizgalmasabb termékét, a Freebuds Pro-t.

Mindig is szerettem volna egy vezeték nélküli fülhallgatót. Szükség lett volna rá, amikor a karanténidőszakban a barátom mellett szerettem volna jógázni, de ő egyáltalán nem szerette volna maximum hangerőn a jógi utasításait hallgatni. Szükség lett volna rá aztán akkor is, amikor elhagytuk a karantént. Még mémek is születtek a túlterhelt füleinkről, szegényeknek nem csak a napszemüveget, fülbevalókat, de még a maszkokat is tartania kell 2020-ban. Na és persze a fülhallgatóinkat! Szóval iszonyatosan macerássá vált a maszkot együtt hordani bármilyen vezetékes fülessel, mindig taktikázni kellett, hogy melyiket vegyem melyikre. Aztán szükség lett volna akkor is rá, amikor beköszöntött a kabátos-pulóveres-sálas időszak és további összegabalyodást okozott közlekedés közben. És aztán jött a Huawei Freebuds Pro és megváltoztatott mindent!

A Huawei csúcsterméke már első látásra belopta magát a szívembe: szuperletisztult és praktikus a csomagolása, a benne rejlő apró fülhallgató pedig tudja azt, amit oly sok vetélytársa nem – benne marad a fülben futás, ugrálás, városban futkorászás közben is, hiszen ez nem a klasszikus – urbánus nyelven megfogalmazva „füllyukba akasztós”, hanem „mélyredugós” darab. Ráadásul telefonhoz kapcsolva azt is tesztelhetjük egy intelligens felismerő segítségével, hogy megfelelően illeszkedik-e a füllyukunkhoz az általunk kiválasztott szilikon. Ha nem, a telefon azt ajánlja, hogy próbáljunk ki egy másikat.

Aztán amikor elkezdtem belevetni magamat a tesztelésbe, rájöttem, hogy minden eddigi fülhallgatóm elszégyellheti magát a Freebuds Pro mellett. A termék legfőbb ismérve, hogy elképesztően jól szűri a zajokat, mindezt pedig három módban teszi. Már alapállásban is telt, tiszta a fülhallgató hangzása, de akkor fogjuk csak igazán tátott szájjal hallgatni a kedvenc számainkat, amikor átállítjuk aktív zajszűrésre a terméket. Ultra zajszűrés módban pedig emelhetjük a zajcsökkentés szintjét, például repülőn ülve. Mindehhez még egy kettős szélgátló szerkezet is tartozik, ezért simán telefonálhattam egy budapesti híd közepéről is akár! Na jó, azért azt érdemes átgondolni, hogy milyen módban hallgatjuk a zenét a forgalmasabb villamosjáratokon, én többször úgy jártam, hogy nem hallottam, ha a mögöttem lévő le szeretett volna szállni.

A legjobbat pedig a végére tartogattam: i-m-á-d-t-a-m, hogy a fülhallgatónak érintéses okosvezérlése van! Egy pillanat alatt elsajátíthatóak az érintőkódok (hosszú nyomás, fel-és lehúzás, egy, kettő és három érintés) és soha nem kell a telefonunkhoz nyúlni zenehallgatás közben. Én személy szerint utálom, ha a tömegközlekedési eszközökön vagy az utcán sétálva a kezemben és a zsebemben kell tartanom a női zsebekhez és tenyérhez amúgy is túlméretezett telefonokat. A Freebuds Pro mellett viszont simán el lehet tenni a táska biztonságos pontjára a mobilt. Na és milyen menő, futurisztikus érzés már szimplán egy fülhöz érintéssel zeneszámot váltani?!

Huawei FreeBuds Pro például nem csak divatos kütyü, de arról is gondoskodik, hogy kizárhassuk a zavaró külvilágot. Az ízléses kialakítású fülhallgató intelligens zajszűrésre képes, tehát a mikrofonoknak hála a szoftver képes érzékelni, milyen környezetben vagyunk, és ennek megfelelően állítja az erősséget. Így kiszűri például egy iroda zsongását, az ősszel már rendszeresen bekapcsoló fűtés monoton zúgását, vagy az utca zaját. Bővebb infó ITT!

Szponzorált tartalom