Új különlegesség a ginkedvelőknek

2020. december 07.
Egy új, izgalmas gin jelent meg a palettán: Mrs Millicent egy magyar főzdéből indult el hódító útjára, és rögtön belopta magát a szívünkbe. Íze, megjelenése emlékezetes és megismételhetetlen.

A gin népszerűsége évek óta töretlen, és ez nem fog megváltozni egyhamar. Nagyon jól keverhető, fűszerezhető, tökéletes koktélalapanyag. Egy jó gint leginkább arról lehet megismerni, hogy önmagában is finom. A Mrs Millicent gin készítői is ezt tartották szem előtt, amikor elkezdtek kísérletezni a különböző fűszerekkel, amelyekből végül tizenkettőt tartottak meg. A boróka mellett kardamom, narancs, bergamott ízjegyei fedezhetők fel benne sok más összetevő mellett, amelyeket titok övez.

Ez a titokzatosság illik is Mrs Millicenthez, akinek a karakterét Szerb Antal Utas és holdvilág című könyvéből vették kölcsön, és alakították tovább. Míg a könyvben egy fiatal művészettörténet-hallgató keveredik kalandba a főhőssel, Mihállyal, addig Mrs Millicent már egy sokat látott hölgy, akinek titkos bárjai vannak Amerikában. Azonban szertelen, lendületes személyisége az évek során mit sem változott, továbbra is tele van meglepetéssel.

Ha igazi különlegességre vágysz, vagy szeretnél örömet okozni egy ginkedvelőnek, Mrs Millicentre bármikor számíthatsz. Íme egy koktélötlet, ha szeretnél valakit lenyűgözni:

Málnás-korianderes gin tonic⁠

Hozzávalók:⁠

4 cl Mrs Millicent ⁠
1 kis üveges light tonik, pl. Three Cents
5-6 szem zamatos málna⁠
3-4 szár illatos koriander⁠
jég⁠

Elkészítése:⁠

⁠A poharat telerakjuk jéggel, majd beledobjuk a málnát, a friss koriandert, rátöltjük a gint, majd a tonikot. Óvatosan megkeverjük.⁠

További koktélrecepteket a Mrs Millicent honlapján találsz.

Megvásárolható a Bortársaságnál.

Promóció