A kollagén szerepe a szépségápolásban

2020. december 14.
Örök szépség, fiatalság, egészség – talán ez lenne az a 3 dolog, ami nemtől és kortól függetlenül bárkinek a kívánságlistáján előkelő helyen szerepelne. Bár sajnos olyan varázsitalok és csodatevő tündérek nem léteznek, akik mindezt egy pillanat alatt valósággá tudnák tenni, viszont a kollagénes termékek használatával az öregedés folyamata lassítható.

Mi az a kollagén, és miért fontos?

A kollagén a testet alkotó fehérjék egyik típusa – megtalálható a bőrben, a hajban, a csontokban, az izmokban és ízületekben, de még a porcokban is. A jelenléte pedig rendkívül fontos, hiszen a bőrt feszesen és simán tartja, a csontok szilárdságát növeli, az ízületeket pedig rugalmasabbá teszi.

Bár alapvetően mindenkinek a szervezete tartalmazza, viszont ahogy öregszünk, a mennyisége egyre inkább csökken. Ez főleg a 40-es évek felé közeledve lesz észrevehető, amikor megjelennek a mélyebb ráncok.

Szerencsére mindebbe nem kell beletörődni, hiszen a kollagén – akárcsak a vitaminok – külső forrásból is pótolható, ezáltal feltölthetjük vele szervezetünk raktárait, és visszakaphatjuk a fiatalos megjelenést és életerőt.

Milyen kollagéntermékek léteznek, és melyik mire jó?

A kollagéntartalmú termékeknek két fő csoportja létezik: az egyik a szájon át bevehető étrend-kiegészítőket jelenti, ide tartozik például a Helia-D Beauty Complex kollagén és hyaluronsav szépségvitaminja. A „működése” nem igényel hosszas magyarázatot: a készítmény felszívódik a bélrendszerben, és belülről fejti ki áldásos hatását. Pótolja a szervezet számára szükséges kollagént, ami beépül a sejtekbe, így tulajdonképpen az egész testre egyidejűleg hat.

A másik csoportba pedig a külsőleg használatos kozmetikumok tartoznak, mint például a Helia-D Professional Pándi Meggyes arckrémek. A bennük lévő tengeri kollagén a bőrbe felszívódva, helyileg fejti ki hatását, azaz célzottan feszesíti a bőrt, késlelteti az első ráncok megjelenését, a már meglévőket pedig csökkenti. A szemránckrém a szem körüli apró szarkalábak kisimításban jeleskedik, a felépítő krém viszont az arc teljes területén használható, így az egész megjelenésünk fiatalosabb lesz.

Vannak olyan kozmetikumok is, amik a bőr saját kollagéntermelését serkentik. Ilyen például a Helia-D Cell Concept Hidratáló szérum, amely amellett, hogy azonnal hidratálja a bőrt, nianicamidtartalma is segít a ráncok elleni küzdelemben.

Hogyha maximálisan szeretnénk kiélvezni a kollagéntermékek nyújtotta előnyöket, akkor érdemes egyszerre alkalmazni az étrend-kiegészítőket és a kozmetikumokat, hiszen így kívülről és belülről egyaránt pótolhatjuk a kollagént.

A szépség és egészség kulcsa: a tudatos élet

Ugyan a kollagén nagyon sokat segíthet a szépség és a fiatalság megőrzésében, viszont önmagában nem képes csodát tenni. Azonban, ha odafigyelünk az étkezésre, rendszeresen mozgunk és a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat kellő gondossággal használjuk, azzal nagyon sokat tehetünk azért, hogy minél tovább megőrizzük a szépségünket és az egészségünket.

Tipp: A helia-d.hu webshopon most óriási kedvezménnyel juthatsz hozzá a termékekhez a karácsonyi vásár keretében 12. 20-ig.

Promóció