Anti-aging természetesen

2020. február 04.
Az anti-aging piac mára óriásivá nőtte ki magát, a gyengéd, de forradalmi formulákkal ható megoldásoktól egészen az invazív eljárásokig rengeteg fiatalító lehetőséggel élhetünk - köztük az egyre népszerűbb, a vitaminok és antioxidánsok szépítő erejére támaszkodó szépségtermékekkel.

Amikor az egészséges táplálkozásra gondolunk, akkor ínycsiklandó salátatál vagy friss bogyós gyümölcsök jelennek meg lelki szemeink előtt, hiszen az ezekben benne levő vitaminokat, tápanyagokat boldogan szippantja magába a testünk. Bőrünk ugyanezekre a tápanyagokra vágyik.

A természetes anti-aging szépségápolás a bőr számára a természetes tápanyagokkal való ideális táplálkozást jelenti. Amikor az egészséges bőrápolásra gondolunk, gondoljunk vitaminokra, antioxidáns hatóanyagokra, tápláló olajokra. De persze ne felejtsük el, a fiatalos bőr megőrzése fiatalos gondolkodást is kíván.

Neked hány éves a bőröd?

A fiatalos, üde bőr három pillére az adottság, az életmód és a megfelelő ápolás. Az adottság nem jelent állandóságot, hiszen amit hoztál, az a gondolkodásod és életmódod szerint rugalmasan változik. Az életmód pedig csak rajtad múlik. Ide tartozik a megfelelő pihenés, a táplálkozás, mozgás, a természethez való viszony.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Earthbound Organics (@earthbound_skin_care) által megosztott bejegyzés, Júl 23., 2019, időpont: 2:08 (PDT időzóna szerint)

Az ápolás legfontosabb anti-aging pillére a bőr életkornak megfelelő táplálása:

  • a ’20-as években a hidratálás minősége,
  • a ’30-as években a keringés minősége,
  • a ’40-es években a tápanyag-ellátás minősége,
  • az ’50-es évektől a megújulás képessége
    jelenti a legnagyobb kihívást.

Ne feledd, minden életkorban fontos, hogy ajándékozd meg magad bőröd minőségi táplálásával és válassz aktuális életkorod szerinti bőrápoló termékeket.

Anti-aging 30 éves kor felett

Szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől, és serkentsük a bőrmegújulást kúraszerűen hetente egy-két alkalommal bőrradírozással. A téli időszakban érdemes bőrtípusunkhoz illeszkedő szérumot vagy elixírt használnunk naponta kétszer, reggel a nappali krém, szemkörnyékápoló krém alá, este az éjszakai krém alá is. A hidratálásnál figyeljünk oda a nyak-dekoltázs bőrére is, hiszen a kor itt látszódhat meg leghamarabb.

Fotó: Getty Images, Marie Claire – archív