Készítsd fel bőröd a tavaszra: tippek a friss bőrért

2021. február 22.
A tavasz már a nyakunkon, és úgy érzed, bőröd még nem áll készen rá? Ki ne szeretné ragyogó arcbőrrel köszönteni a tavaszt! Elhoztuk a legjobb tippeket bőrödnek, hogy felkészülhess a hamarosan beköszöntő tavaszra.

Itt az idő megváltoztatni napi bőrápolási rutinod

A téli bőrápolás mindig nehéz, és teljesen más rutint kíván, mint az év többi szezonja. A téli hideg rendkívül megviselheti bőröd, így ebben az időszakban a sűrű, mély hidratálók szerepe felértékelődik. Kerülni kell a bőr túlzott igénybevételét, és a savas, hámlasztó hatású készítmények sem a legideálisabbak ebben a szezonban. Viszont a tavasz közeledtével ideje előszedni ezeket a termékeket is és megváltoztatni teljes mértékben napi bőrápolási szokásaidat. Ahhoz, hogy felfrissítsd bőröd, mindenképp több lépésben kell alkalmaznod bőrápolási termékeid, és nem csak a hidratáción lesz hangsúly.

Ideje a hámlasztásnak

A bőr felfrissítéséhez az egyik legfontosabb, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket, amelyet hámlasztással és bőrradírozással lehet megtenni. Ha ez a lépés kimarad, a bőr sokkal nehezebben szabadul meg az elhalt hámsejtektől, ami fakó, élettelen arcbőrt eredményezhet. Nyugodtan vedd elő a leghatásosabb hámlasztód, hogy bőröd fellélegezhessen. A hámlasztás után pedig figyelj arra, hogy megfelelően mosd át az arcod tiszta vízzel.

TIPP: Ha otthoni az otthoni hámlasztás mellett döntesz, és nem szeretnél vagyonokat költeni drága termékekre, turmixolj össze egy fél kivit és egy fél avokádót, majd hagyd hatni arcbőrödön 20 percig a keveréket. Hidd el, csodát tesz majd!

Hidratáció, hidratáció, hidratáció

Sosem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy hidratálni minden esetben szükséges arcbőrünket. A bőrhidratálás nemcsak a téli szezonban szükséges, hanem egész évben rendkívül fontos. Nemcsak a téli hideg, de a nap is jelentősen kiszáríthatja bőrünket, akármelyik bőrtípusba tartozunk. A tavasz közeledtével még a hűvösebb időszakokban – különösen hámlasztás vagy bőrradírozás után – érdemes még a sűrűbb hidratáló krémeket használni, amelyek a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat. Fontos persze, hogy a hidratálás minden esetben az utolsó előtti lépés legyen tavaszi bőrápolási rutinod során. Mi az utolsó? Máris mutatjuk!

TIPP: Ha igazán hatékony bőrápoló krémet keresel, amely gyógyszertári minőségű – azaz a legmagasabb tisztaságú – alapanyagokból készült, és a természetes összetevők jótékony tulajdonságait ötvözi, akkor próbáld ki a magyar fejlesztésű Ceralbin termékcsaládját! Hihetetlen bőrpuhító hatással rendelkeznek termékeik, így tökéletes választás a száraz bőr ellen és a ragyogó arcbőrért!

A napfényvédő máris jól jön

A napi bőrápolási rutin utolsó eleme a napfényvédő lesz. Habár sokan a napfényvédő termékeket csak nyáron kezdik el használni, érdemes ezt az összefüggést ledönteni. A tavaszi nap UV-sugarai ugyanolyan mértékben károsíthatják bőrünket, sőt néha még károsabbak lehetnek, mint nyáron. Érdemes már az első napsugarak megjelenésekor elkezdeni használni napfényvédő krémet, hogy arcbőröd ragyogását, frissességét minél tovább megőrizhesd, valamint felkészítsd a tavaszra.

TIPP: Használj olyan alapozót vagy színezett arckrémet, amely tartalmaz bizonyos mennyiségben napfényvédőt, ezzel két legyet ütsz egy csapásra!

Promóció