Gigi Hadid így küzd a pattanásai ellen

2021. február 11.
A szupermodell egy, a bőrgyógyászok által nem javasolt trükkel szárítja pattanásait.

Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy a legnagyobb hírességeket messze elkerüli az egyik legidegesítőbb hétköznapi nyűg, a pattanás. Pontosan tudja ezt az otthonszülést vállaló Gigi Hadid szupermodell is, aki nemrég egy szépségvideóban vallotta be, hogyan veszi fel a harcot a pattanásaival: egyszerűen fogkrémet ken rájuk. „Még az édesanyám javasolta, hogy éjszakára kenjek fogkrémet a pattanásra, hogy reggelre leszáradjon. Lehet, hogy a pokolra kerülök, hogy ezt mondom, de én tényleg ezt csinálom” – vallotta be a modell.

Bár Gigi Hadid valamennyi videóját imádják a rajongók, a bőrgyógyászok figyelmeztetnek, ezt a trükköt senki ne fogadja meg, a fogkrém egyáltalán nem jó ötlet a pattanások leszárítására. A legtöbb fogkrém olyan összetevőket tartalmaz, mint a nátrium-laurét-szulfát, ami a legtöbb tisztálkodószerben fellelhető olcsó, de hatékony habképző anyag – és amit rövid időn belül le is kell öblíteni. Ha nem így járunk el, az anyag eltávolítja a bőr védelmét szolgáló természetes zsír- és fehérjeréteget. A fluorid és a szódabikarbóna is számtalan fogkrémben megtalálható, amelyek ugyancsak irritálják a bőrt.

A fogkrémtechnika elsősorban a terhes nők körében elterjedt trükk, ők ugyanis egy biztonságos módszert keresnek az aknék ellen, de nem tudják, hogy a fogkrém többet árt a bőrnek, mint használ – az főleg a pattanás körüli területet roncsolja.

Nézd meg videón, hogyan ápolja bőrét és hogyan kontúroz a szupermodell!

 

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!