Tudatos autóba tudatos motorolajat!

2021. március 01.
Az ökotudatosság nemcsak a vászonzsákban és a lokális márkák támogatásában kell, hogy kimerüljön, hanem az élet más területein is meg kell, hogy jelenjen. Például gondolkoztatok már azon, mekkora az ökolábnyoma annak a motorolajnak, amit az autónkba töltünk? A Shell igen, és megalkotta a hibrid motorokhoz tervezett, szén-dioxid-semleges SHELL HELIX HYBRID 0W-20-t.

Az autótulajdonosok egyre inkább elvárják, hogy a márkák fenntartható termékeket és szolgáltatásokat kínáljanak, a végfelhasználók mintegy 43%-a olyan márkákat keres, melyek fenntartható megoldásokat kínálnak. A karbonsemleges motorolajok sokkal energiatakarékosabbak, mint a klasszikus verziók, de ugyanúgy védik a motort, miközben fenntartják a magas teljesítményt is. Mivel a hibrid autók kenési követelményei eltérnek a standard belsőégésű motorokétól, ezért speciális olajra van szükségük, ez a SHELL HELIX HYBRID 0W-20.

„A világ legnagyobb kenőanyag gyártójaként törekednünk kell a partnereink igényeinek teljes mértékű kiszolgálására. Azon munkálkodunk, hogy elkerüljük, de legalábbis csökkentsük a károsanyag-kibocsátást, azzal, hogy megújuló energiaforrásokat használunk a kenőanyagok gyártása során, csökkentjük a gyártás során keletkező hulladék mennyiségét, és növeljük a működésünk energia hatékonyságát. Továbbá segítséget nyújtunk partnereinknek, hogy ellensúlyozni tudják a károsanyag-kibocsátást, ha a megfelelő kenőanyagot választják. Ez egy út a sok közül, mellyel környezetünkért tehetünk” – mondja az ökotudatos törekvésekről Parminder Kohli, a Shell alelnöke.

shell-sas

Karbonsemleges vállalat 2050-re

A Shell kenőanyag termékek gyártásakor előnyben részesítik a megújuló energiaforrások használatát, ilyen módon csökkenthetik a felhasznált energia mennyiségét és a gyártási hulladékot. Az így készült szintetikus Shell kenőanyagok teljes életciklusában (gyártástól a végső felhasználásig) ellensúlyozza a CO2-kibocsátást több tevékenységével, mint faültetési kampányok, megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése, karbonkvóta vásárlása. Ezzel a vállalat világszinten élen jár a zéró szén-dioxid-kibocsátású termékek gyártásában. Ez a program hozzájárul a Shell által kitűzött célhoz, hogy 2050-ig (vagy hamarabb) nulla kibocsátású energiavállalattá váljon, így segítve a környezet védelmét.

Tiszta motorolaj

A Shell Helix Hybrid úgynevezett Shell PurePlus technológiával (gas-to-liquid technológiával) előállított motorolaj, amelyhez földgázból készült 99,5%-os tisztaságú kristálytiszta alapolajat használnak. Ezáltal a motorolaj gyakorlatilag teljesen mentes az ásványi alapolajok szennyeződéseitől. A Shell PurePlus technológia termékeinek viszkozitási, súrlódási és illékonysági jellemzői kedvezőbbek, mint az ásványi alapolajból előállított hagyományos II. és III. csoportú alapolajoké. A Shell PurePlus technológia lehetővé teszi a legkorszerűbb motorokhoz alkalmazható kiváló kenőanyagok kifejlesztését – mint a Shell Helix Hybrid is –, ami hozzájárul a motor maximális teljesítményének eléréséhez.

shell-sas

Takarékosan!

A Shell Helix Hybrid akár 3%-kal nagyobb üzemanyag-takarékosságot biztosít, lehetővé téve, hogy a motor hosszabb utakon kevesebb üzemanyagot használjon, és így alacsonyabb károsanyag-kibocsátást érjen el. Emellett 7%-kal jobban védi a hibrid motorokat a víz kondenzációja és a savak okozta rozsdától és 40%-kal jobban a korróziótól. A Shell Helix Hybrid felülmúlja a hibrid motorok által megkövetelt legfontosabb ipari szabványokat.

A fejlesztés bevezetésekor Kohli így nyilatkozott: „A Shell fontos szerepet tölt be mint a világ vezető kenőanyag gyártója. Elismerjük, hogy az autósok élvezni akarják a vezetést, de felelősségteljes módon, és azért vagyunk itt, hogy támogassuk a szervizeket, és a személyautó-gyártók (OEM) megfeleljenek az ügyfelek változó igényeinek. Ezért örömmel jelentem be, hogy ügyfeleink szén-dioxid-semleges módon élvezhetik azokat az előnyöket, amelyekre a Shell Helix Ultra 0W-től elvárnak.”

További részletekért kérjük, látogasson el az Orbico Hungary Kft – Shell Kenőanyagok hivatalos forgalmazójának honlapjára!

Promóció