Kis lépések, nagy hatás: a dm környezetsemleges termékeket fejlesztett

2021. április 19.
A dm a piacon elsőként fejlesztett olyan saját márkás termékeket, amelyek nemcsak klíma-, de környezetsemlegesek * is. Ezt az innovatív lépést a Berlini Műszaki Egyetem életciklus-elemzése tette lehetővé, amely során kiértékelték a termékek gyártásának minden egyes szakaszát, hogy aztán a környezetre gyakorolt hatásokat minimalizálják. A dm új Pro Climate termékcsaládja segít, hogy még könnyebben beépíthessük a fenntarthatóságot a hétköznapokba.

Aki fenntarthatóan szeretne vásárolni, az figyel a termékek eredetére, az előállítás körülményeire, a csomagolásra, a klímavédelem szempontjaira és hogy a termék helyi legyen. Tudatos, környezetért felelős vásárlóként sem mindig könnyű azonban lépéseket tenni a fenntarthatóbb életmód fele. A dm most újabb alternatívát kínál a hétköznapok döntéseihez.

pro-climate-illuszracio

Már most is sok olyan terméket és szolgáltatást találhatunk, amelyek klímasemlegesek: a termék előállításának, szállításának és használatának klímára gyakorolt hatásait a lehető legkisebbre csökkentik, majd az el nem kerülhető CO2-kibocsátást kompenzációs projektekkel, például erdősítéssel semlegesítik.

A dm a fenntartható jövő érdekében a Pro Climate termékekkel még egy lépéssel tovább megy, hiszen öt környezeti hatást vesznek figyelembe: a CO2-kibocsátás mellett az eutrofizációt (vízi élővilág terhelése), a talajok savasodását, a nyári szmogot és az ózonréteg elvékonyodását. A Berlini Műszaki Egyetem tudományos támogatásával a termékek életszakaszait kiértékelték, majd ez alapján optimalizálták az előállítás folyamatát, hogy a termékek környezeti hatásait csökkentsék. A fennmaradó hatásokat pedig az öt környezeti hatást érintően kompenzálja a dm. Így amikor a vásárló leemeli a polcról a terméket, annak környezeti ártalmai már ki vannak egyenlítve. Így a környezeti költségeket nem helyezzük át a jövőbe, és nem terheljük a következő generációkra, hanem azonnal felelősséget vállalunk tetteinkért és fogyasztásunkért.

Hogyan kompenzál a dm?

A kompenzáció jó lehetőség arra, hogy visszaadjuk a természetnek, amit a termékek előállítása során elvettünk tőle. A dm erdősítéssel és természet-helyreállító projektek finanszírozásával kompenzálja a termékek el nem kerülhető környezetei hatásait németországi helyszíneken. Volt ipari és bányaterületeket adnak vissza a természetnek a HeimatERBE szervezettel együttműködve. Erdősítéssel és növények ültetésével teremtenek élőhelyeket, helyreállítva az ökológiai egyensúlyt.

pro-climate-illusztracio1

Tudatos választással a jövőért

Összesen 14 termék érkezik a drogéria polcaira a dm-márkás termékek almárkájaként áprilistól, a Pro Climate termékcsalád a legfontosabb drogériatermékek körét fedi le. A WC-papír, a sampon és a tusfürdő mellett mosó- és tisztítószer, illetve a test- és arcápolás területén is kínálnak környezetsemleges termékeket.

*CO2-kibocsátás, eutrofizáció, savasodás, nyári szmog, ózonréteg-elvékonyodás kompenzációja

Promóció


Kapcsolódó