Fenntarthatóság három szinten: nézd vissza az öko élőnket az Instagramon!

2021. május 17.
Miért fontos ökológiai szempontból, hogy jó minőségű legyen a vécépapír? Miért fontosabb a nőknek a környezetvédelem, mint a férfiaknak? És egyáltalán: mit tehetünk civilként, újságíróként vagy éppen vállalatként a globális klímakrízis hatékony kezelése érdekében? Erről és még számos más izgalmas kérdésről beszélgetett Bobák Szilvia újságírónk Forgách Rékával, a Zewa Magyarország brand managerével és Nagy Rékával, Ökoanyuval. 

Zöldítés kis és nagy lépésekben címmel tartottunk beszélgetést a Marie Claire Hungary Instagram-oldalán április 30-án, az INSTA TALK sorozatunk keretében. A két részletben az Instagram-feedünkön most is visszanézhető élő bejelentkezés három szemszögből is megvizsgálta az ökológiai krízisre adott előremutató válaszreakciókat.

zewa-insta-eventlogoval

Míg Forgách Réka a vállalati felelősségvállalásról,  példamutatásról és innovatív fejlesztésekről mesélt, addig Nagy Rékát arról kérdeztük, hogy újságíró-szerkesztőként mekkora hatásfoka és felelőssége van a környezetvédelmi kommunikációban, és hogy anyaként, feleségként, civilkét hogyan néz ki a gyakrolatban az ökotudatosság náluk.

A beszélgetés végén kitértünk arra is, hogy miért lehet egyenlőtlen a férfi-női szerepvállalási arány környezetvédelmi témákban, illetve hogy kampányokkal, megfelelő kommunikációval hogyan lehet esetleg segíteni az eltolódott arányokon.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marie Claire Hungary (@marieclairehun) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marie Claire Hungary (@marieclairehun) által megosztott bejegyzés

Az Öko Insta Live beszélgetést a Zewa támogatta.

Promóció