Víztiszta önbizalom a nyárra

2021. június 02.
Ahány nő, annyiféle történet, annyiféle nőiséghez, testhez és sporthoz fűződő viszony. Egyvalami azonban biztosan közös minden nőben: sosem teljesen elégedettek a külsejükkel, ezt pedig legkínzóbban a nyári szezon előtt élik meg.

A nőket évtizedeken át arra kondicionálták, hogy csak akkor lehetnek igazán szépek és vonzók, ha jól mutatnak egy picike háromszög bikiniben – miközben az csak kifejezetten keveseknek áll igazán jól. Napjainkban szerencsére már kezd meghaladottá válni ez a nézet, megindult a párbeszéd a női önelfogadás és testkép-pozitivitás fontosságáról, de a vízpart és a medence a legtöbb nőnek továbbra is frusztrációt jelent. Pedig éppen az úszás lehetne az a sport, amit, ha sikerül beépíteniük hétköznapjaikba, rengeteget segíthetne, hogy jól érezzék magukat a bőrükben: tanulmányok sora bizonyítja, hogy az úszás kifejezetten jól hat az önértékelésre. Ha jobban belegondolunk, ez nem meglepő: ha minden egyes nap rávesszük magunkat arra, hogy fürdőruhába bújjunk, segít megbarátkozni a testünkkel, elfogadni önmagunkat, idővel pedig akár örömmel mutatkozni is a fürdőruhánkban: a sportpszichológusok pont ezért javasolják a rendszeres úszást fiatalok, serdülők számára.

A sport segít bennünket abban, hogy változzunk és felszínre hozzuk a jobbik énünket. A Decathlon küldetése, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sport örömét és jótékony hatását.

Idén nyáron nem csak a széles fürdőruha- és bikiniválasztékukkal szeretnének segíteni a nőknek abban, hogy  jobban megélhessék a nyár és a vízisportok örömét: egy különleges programon és négy nő történetén keresztül szeretnék elérni, hogy a nők másként tekintsenek az eddig nyomasztó vízpartra, fedezzék fel az úszás jótékony hatását a mentális és fizikai egészségükre.

A Víztiszta önbizalom programban négy, különböző életutat járó, nagyon különböző motivációkkal és testalkattal bíró nő történetét ismerhetjük meg, akiket két hónapon keresztül követtek kamerákkal. Közös bennük, hogy mindannyijuk életében felbukkant már az úszás, ami sokuknak sorsfordító is volt. A felkészülésüket szakemberek segítették: edző, dietetikus és gyógytornász kísérte őket, a folyamat végére pedig mind megélték azt a könnyed felszabadultságot, amit a rendszeres úszás hozott az életükbe, és ami az önbizalmukra is kihat: bátran vállalták, hogy fürdőruhás képek készüljenek róluk, amit a nagyközönségnek is megmutatnak.

A négy nőben mind magunkra ismerhetünk: Alíz az az energikus és elbűvölő nyugdíjas, akiről szívesen veszünk példát, Dóra lenyűgöző kitartása és maximalizmusa példaértékű abban, hogy hogy tudunk felülkerekedni a nehézségeken, figyelemre méltó Lili önreflektivitása, aminek segítségével megtalálja magát és Gina lendületessége, ami végigviszi az elhatározásain – például ezen a két hónapos kihíváson is.

A négy nő történetét és útját női alkotók (Fekete Xénia rendező és Andi GV fotóművész) örökítették meg, kisfilmeken keresztül online kísérhetjük őket végig a folyamaton, ami bizonyítékát adja: az úszás felszabadít.

Ismerd meg őket te is, és meríts ihletet a négy nő történetéből, hogy te is önfeledten magad lehess idén vízben és parton is!

Promóció