Légy óvatos: a szeptemberi nyárutón rád is leselkedhet a felfázás! (x)

2021. szeptember 01.
Cintia a nyár vége felé már nem örült a kánikulának, hiszen egész nap dolgoznia kellett, ezért alig várta, hogy enyhüljön végre a forróság. Arra azonban nem gondolt, hogy a hűvösebb szeptemberi estéken akár fel is fázhat.

Bárcsak hallgattam volna a nagyira!

– „Csalóka ám az őszi napfény!”, így szokott vészmadárkodni minden évben drága jó nagymamám, aki folyton retteg, nehogy valami bajom essék – meséli Cintia. – Sajnos kénytelen vagyok beismerni, hogy ezúttal tényleg igaza volt. Mert hiába süt még kellemesen a nap, az évszakváltás itt van a nyakunkon. Főleg este érzi az ember, hogy jóval hűvösebb van, mint alig egy hónapja, amikor egy vendéglátóhely teraszán még nyugodtan ücsöröghettél ugyanabban a lenge ruhában, amit egész nap viseltél.

felfazas-urzinol

Egy hűvös este következményei

A saját káromon tanultam meg, hogy jó, ha az ember mindig tart magánál egy melegebb kardigánt vagy pulóvert, így ha estére lehűl a levegő, van mit felvennie, vagy legalább maga alá terítenie. Nálam ugyanis nem volt semmi, amikor a barátnőimmel egy esti mozizás után kiültünk a kedvenc kávézónk teraszára. Éreztem, hogy a pad is elég hideg alattam, és bár kérhettem volna egy takarót a pincértől, nem akartam kényeskedőnek tűnni. Jó nagy butaság volt, mert mondanom sem kell, sikerült összeszednem egy kellemetlen felfázást. A hólyaghurutot ugyan nem közvetlenül a hideg, hanem baktériumfertőzés okozza, csakhogy a kihűlt altest jóval fogékonyabb erre a betegségre, amit ezért nem véletlenül neveznek „felfázásnak” is.

Nem várt vendég, a hólyaghurut

Voltál már felfázva? Ha még nem, akkor elmesélem, milyen érzés. Folyton pisilned kell, de hiába rohangálsz a vécére, a várva várt megkönnyebbülés mégis elmarad. A húgyhólyagod már üres, hiszen egyetlen csepp vizeletet sem vagy képes kipréselni magadból, ám a kellemetlen, feszítő, égő érzés csak nem akar elmúlni. Azaz hiába kell kegyetlenül pisilned, mégsem tudsz, mert egyszerűen nincs mit! És ha ez nem lenne elég, még fájdalmas alhasi görcsök is kínozhatnak. Hát ezek a felfázás, más néven a hólyaghurut tünetei. Szinte az összeset észleltem magamon, már a mozizós esténk másnapján.

Egy gyógynövényes gyógyszer segített

Elkeseredve hívtam fel az egyik barátnőmet és elpanaszoltam neki, hogy jártam. Ő azonnal javasolta, hogy kezdjem el mielőbb szedni az Urzinol tablettát, amit recept nélkül meg tudok venni magamnak a patikában. Az Urzinol hagyományos növényi gyógyszer, amely a medveszőlőlevél hasznos hatóanyagát tartalmazza magas koncentrációban. A népi gyógyászat már jó ideje ismeri ennek a gyógynövénynek a jótékony hatását, amely immár tudományosan is bizonyított. A medveszőlőlevél ugyanis olyan antibakteriális anyagot tartalmaz, amely az emberi szervezetben a vesén keresztül ürül ki, ezáltal leginkább a húgyutakban tudja kifejteni baktériumellenes hatását. Kimutatták továbbá, hogy a medveszőlőlevél 74-féle, húgyúti fertőzést kiváltó kórokozóval, köztük a fertőzések 80 százalékáért felelős E. coli baktériummal szemben is hatásos. Igazolódott az is, hogy ellentétben a szintetikus antibiotikumot tartalmazó gyógyszerekkel, a gyógynövény hatóanyagával „megtámadott” baktériumok nem kezdenek el mutálódni, tehát a medveszőlőlevél antibakteriális összetevőjével szemben nem alakul ki rezisztencia.

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

A medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tabletta szedése mellett természetesen a bőséges folyadékfogyasztásról sem szabad megfeledkezni. Én is legalább 2 liternyit ittam naponta, leginkább víz és gyógytea formájában. Így hamarosan tényleg enyhültek a panaszaim, és végül teljesen rendbe is jöttem – zárta történetét Cintia.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Shutterstock

Promóció