Semmi nyom, csak kipihent, üde tekintet: szemhéjfeszesítés műtét nélkül

2021. október 26.
A szépségszalonok és az esztétikai klinikák gombamód szaporodnak, így sokan sokféle kezelési lehetőséget kínálnak az arcbőr öregedési tüneteinek leküzdésére. Van azonban egy terület, ami sokkal kényesebb: a legnagyobb problémát sokak számára a szemkörnyék fiatalítása jelenti.

„A kémiai hámlasztás nem, de még a lézeres beavatkozások zöme sem alkalmas a szemhéj fiatalítására – figyelmeztet Dr. Varju Gábor bőrgyógyász főorvos, a Dr Derm Bőrgyógyászat vezetője. A kozmetikumok ugyan puhán tartják az érzékeny, vékony bőrrétegeket, sőt időlegesen feszesíteni is képesek, de az idő múlásával meggyengülő szerkezetet nem tudják helyreállítani. Öregebbnek, megviseltebbnek tűnik egy arc, ha a tekintete fáradt, s ezt a felső szemhéj megnyúlása és az alsó szemhéj duzzanata egyaránt okozhatja. A túlzott mértékben megnyúlt felső szemhéj a szempillasorra fekszik fel, megterhelve a szemgolyót, így az estére kialakuló gyengébb látásélességhez is hozzájárul.”

A Dr Derm klinikán már 20 éve alkalmaznak lézereket, s azóta szinte mindent lézerrel oldanak meg. A szemhéj műtét nélküli kezeléséhez azonban csak a legutóbbi időkben sikerült olyan készüléket találni, ami kenőcsös helyi érzéstelenítésben megfelelő hatékonysággal alkalmazható. Európa legnagyobb lézergyártó cége, az olasz DEKA többévtizedes lézerfejlesztéseinek köszönhetően olyan finoman működő eszközt készített, amivel a szemhéj bőre is kezelhető. Dr Varju Gábor elmondta, hogy „az ún. DOT frakcionált szemhéjkezelést kizárólag a Smartxide Punto vagy a Smartxide Touch készülékkel lehet elvégezni, mert ezek alkalmasak lézerimpulzusok formáját megtervezni (Pulse Shape Design®). Mivel a lézer pontosabb, mint bármilyen más technológia, ezért a szemhéjfeszesítés teljes biztonsággal kivitelezhető. A lézer specifikus hatást idéz elő azon a szövetrészen, amire használjuk.” Ennek köszönhető, hogy nincs felesleges sérülés, túlzott szövetkárosodás, ebből adódóan nem tapasztaltak hegképződést, vagy maradandó „lenyomatot” a DOT frakcionált lézerrel kezelt területen. A DOT frakcionált szemhéjkezelés a finom bőrben nem okoz olyan durva hőhatást, ami feleslegesen megterhelné a felső rétegeket, így nem hagy látható hegeket, s nem okoz értágulatot. Sajnos vannak olyan forgalomban lévő egyszerűbb technológiák, melyek látható lenyomatot, hegeket, vagy értágulatot okozhatnak, így nem teljesítik az esztétikai kezelés legfőbb célját.

Milyen hosszú a kezelés?

„A DOT frakcionált szemhéjkezelés időtartama 5-10 perc, míg ugyanez plazmával, vagy rádiófrekvenciás technikával sokkal hosszadalmasabb. Már egyetlen kezelés látványos eredményt ad, mégis általában 2 kezelést végzünk, 6-8 hét időközzel. A gyógyulási idő – amíg a kezelt terület vörös és ödémás (duzzadt) lesz – 3-7 napig tart, de napszemüveggel jól palástolható.”

Lehet-e más kezeléssel kombináltan alkalmazni?

„A DOT frakcionált szemhéjkezelés kombinálható más típusú arckezelésekkel is, így pld. a teljes arc lézeres finomhámlasztásával (CoolPeel®), vagy a sérülés nélküli kollagénspecifikus lézeres kezeléssel (Redtouch®) – mondja Dr Varju Gábor. Még egy korábbi szemhéjplasztika hege is szebbé tehető, illetve a plasztikai műtét hegének két oldalán tapasztalható színkülönbséget is képes jelentősen csökkenteni. Kifejezetten alkalmas a bőrszerkezet megerősítésére, így a plasztikai műtét előkészítésére is. A hatás természetes, a bőr feszesebbé válik, a lógás, petyhüdtség enyhül, a felesleges redők eltűnnek. A kezelés előkészítésére használt fájdalomcsillapító krémnek köszönhetően a kezelés során jelentősebb fájdalommal nem kell számolni. Nem lesz műtéti heg, így csak a kipihent tekintet lesz feltűnő, hiába vizslatják a kíváncsi szemek, hogy mi történhetett?”

Bővebb információért látogass el a Dr Derm Bőrgyógyászati Anti-Aging Központ weboldalára!

Promóció