4 trükk a megereszkedett szemhéjak ellen

2020. november 15.
Varga Erika holisztikus bőrterapeuta, a marieclaire.hu szépségbloggere ezen a héten a szemhéjplasztika helyett mutat természetes megoldásokat.

Tudod, hogy mikor érzed először az idő múlását? Amikor tükörbe nézve azt látod, hogy a szemhéjad egyáltalán nem engedelmeskedik az akaratodnak. Az addig hatalmas, csillogó szemeidet beárnyékolja egy fegyelmezetlen bőrdarab. Kiábrándító élmény, de biztos, hogy sürgős cselekvésre késztet.

Miért ereszkedik meg a szemhéj bőre?

A petyhüdt szemhéj életkori és genetikai adottság és sok hölgy életét megkeseríti. Az öregedés első jelei mindig a szem környékén jelennek meg. Először az apróbb mimikai ráncok kezdenek el mélyülni, majd a szem körüli izmok veszítik el rugalmasságukat.

4 trükk a megereszkedett szemhéjak ellen

A folyamatot ráadásul az okostelefonok, számítógépek és mesterséges fény utóbbi időben jelentősen megnövekedett használata jelentősen felgyorsítja. A bőr kollagéntermelődése gyengül, és a homlok izmai sem a régiek már. Megindul egy kisebb lavinahatás, minek következtében az arc izmai elkezdenek lejjebb csúszni, amit végül az állvonal állít meg. Sajnos ez egy természetes élettani folyamat, de rengeteget tehetünk a megelőzés és visszafordítása érdekében egyaránt.

4 trükk a feszes szemhéjakért

Szemhéjtorna

Prevencióra és rekreációra egyaránt elsőrangú megoldás. Naponta 10 perc az életedből és garantált a siker. Ülj le a tükör elé. Tisztítsd meg a bőrödet, majd a két mutatóujjaddal támaszd meg középen a szemöldököket, hogy ne tudjanak mozogni. Ezután csukd be a szemedet és tartsd úgy, amíg lassan elszámolsz hatig. Utána nyisd ki, és ismételd meg a gyakorlatot legalább 10-szer. Ha ennyitől már nem fáradnak el az izmok, akkor emeld az adagodat 20-ra, majd 30-ra. Néhány hét elteltével már látni fogod az eredményt.

A homlok izmainak edzése

A két mutatóujjadat fektesd rá a szemöldökeidre, tartsd szorosan, majd próbáld a homlok izmait felfelé húzva megemelni őket, majd visszaengedni. Az ismétlésszám lehet először 10, 20 majd 30.

4 trükk a megereszkedett szemhéjak ellen

Szemkörnyék masszázs

A reggeli rutinodba iktasd be. Szerezz be hozzá egy jó minőségű olajat, amit mosakodás után, kenj fel a szemkörnyékedre, majd bentről-kifele irányuló mozdulatokkal erőteljesen masszírozz be a bőrödbe. Nemcsak hidratálásra, feszesítésre lesz jó rutin, hanem a látásodat is javítani fogja, mivel sok, akupresszúrás pontot is kezelsz magadon. Jót tesz a lelkednek és a testednek egyaránt, ha így indítod a napodat.

Molekuláris hidrogénnel dúsított vízpermet

Mióta használom a kedvenc csodakütyümet, azóta rengeteget változott nemcsak a szemhéjam, de az arcom, nyakam és dekoltázsom bőre is. A molekuláris hidrogén toxinmentes hidratációja már 15 nap alatt látható módon javítja a bőr állapotát. Naponta többször átfújom vele az arcomat, kiemelt figyelmet szentelve a szemkörnyékemnek.

Kollagén és hialuronsav

A testben idővel jelentősen lecsökken ennek a két alkotónak a mennyisége, amit ha pótolsz, akkor néhány hónap alatt látványosan fiatalíthatod meg a szemhájad bőrét. A megfelelő étrend kiegészítőnek magas a hatóanyag tartalma.

Elmondható, hogy ha a fentiekből kiválasztod a számodra leginkább szimpatikus megoldásokat és azokat rendszeres alkalmazod, akkor biztosan nem a műtéti beavatkozások jelentik az egyetlen kiutat számodra…

Szöveg: Varga Erika Fotó: Getty Images

Olvass tovább!