Védd és ápold a bőröd télen és nyáron is!

2021. november 08.
A fényvédő krémeket a legtöbben a nyárral és a napozással társítjuk, miközben a bőrünk szépsége és egészsége érdekében nagyon fontos lenne rendszeresen, évszaktól függetlenül bevetnünk őket. A szépségrutinunkba ma már szerencsére könnyen beépíthetjük praktikus, fényvédelemmel ellátott nappali krémek formájában is.

Mára talán már senkinek sem újdonság, hogy a napra menni megfelelő fényvédelem nélkül nem tanácsos. Ennek ellenére sokan még mindig csak a nyárral, illetve a napfényben gazdagabb hónapokkal kötik össze a káros UV-sugarak elleni védelmet. Pedig a fényvédelemnek igenis komoly létjogosultsága van nemcsak a nyári hónapok alatt, hanem télen is.

diadermine-napvedelem-arckrem

Ezért kell ősszel és télen is az SPF!

Rengeteg érv szól amellett, hogy a nyaralási szezon végeztével ne pakoljuk el a napvédő termékeket, illetve hogy a bőrápolási rutinunkban szeptember után is kiemelt helyet kapjanak az SPF (Sun Protection Factor) jelzéssel ellátott termékek. Az elvékonyodott ózonréteg miatt a káros UV-sugarak nehéz terhet rónak a bőrünkre, különösen télen. Ilyenkor ugyanis a legvékonyabb az ózonréteg, így még kevesebb ultraibolya sugarat nyel el, ezáltal pedig még inkább nő a bőrünkre nézve a kockázat.

A megfelelő fényvédelem hiányában pedig ősszel és télen sajnos ugyanúgy ki vagyunk téve a napsugarak káros hatásainak, sőt. Legyen szó akár egy téli, napsütéses hétvégén történt legégésről, vagy éppen a felhőkön átszűrődő kóbor fénysugaraknak köszönhetően jelentkező barna foltokról, csupa olyan kellemetlen következmény, amelyeket a megfelelő fényvédő faktorral ellátott termékekkel megelőzhetnénk. A hosszú távú következményekről, többek közt az idő előtti bőröregedésről vagy a bőrrák kockázatáról nem is beszélve…

Arckrémbe ágyazott állandó védelem

Azért is érdemes állandó jelleggel bevezetni az életünkbe az egész éves fényvédelmet, mert még a beltéri lámpák, illetve az irodai munkahelyek falai közt is érhet minket UV-sugárzás. Vagyis, ha igyekszünk is például télen a szabadban a napfényt kerülni, a kék és infravörös fényeknek „hála” az UV-sugarakat teljesen nem tudjuk kiküszöbölni az életünkből.

Ráadásul a keményebb időjárási körülmények, az alacsony páratartalom, az erősebb, hideg téli szél szintén kikezdik, pontosabban kiszárítják a bőrt. Éppen ezért tanácsos ebben az időszakban – a fényvédelem mellett – nagyobb energiát fektetni a hidratálásba is. Ma már szerencsére olyan arckrémeket is találunk, amelyek egyszerre hidratálják, ápolják arcbőrünket és a benne lévő fényvédelemnek hála, a káros sugaraktól is védik arcbőrünket. Kifejezetten praktikus megoldás, hiszen egy felvitellel több cél érdekében is tehetünk. A Diadermine Age Supreme Expert Rejuvenation ránctalanító nappali arckrém például a multifunkciós termékeken belül is egészen sokoldalú választás: fényvédelemmel ellátott – 30 SPF –, de emellett Nobel-díjas technológiát alkalmazva küzd az öregedés összes főbb jelei ellen, aktívan javítja a bőr DNS sérüléseit segítve a sejtmegújulást és a tél viszontagságai között is hidratált, sima bőrt biztosít.

diadermine-napvedelem-arckrem

A szintén SPF 30-at tartalmazó Diadermine Lift+ Super Filler ránctalanító nappali arckrém szintén széles skálán dolgozik, selymes, kényeztető textúrája véd a káros sugarak ellen, ránctalanít, feszesít és még a leghidegebb hónapokban is gondosan ápolja nemcsak a normál, de a száraz és érzékeny bőrt egyaránt.

Promóció

Olvass tovább!