Az év zöld nyomdája díjat nyert a Central Dabasi Nyomda

2021. november 14.
Tizenegyedik alkalommal adták át a GPwA – Zöld Díjakat, és kiadónk dabasi nyomdája is kiérdemelte az elismerést.

Idén tizenegyedik alkalommal került sor a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjak átadására. A 2011-ben indult GPwA zöld pályázati rendszer elismerése azt tanúsítja, hogy szigorú kritériumoknak megfelelve, az adott papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó céget példamutató zöld gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás jellemzi.

Az idei díjazottak között 17 nyomda, 2 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 2 papírkereskedő cég van, melyek együttesen 143 milliárd forint nettó árbevétellel, közel 4000 fő alkalmazotti létszámmal a hazai papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselik. A 22 díjazott cég (5 nagyvállalat, 13 középvállalat és 4 kisvállalat) összesen 83, ebből 72 közvetlen környezetközpontú vonatkozású (ISO 14001, EMAS, ISO 50001, ISO 22000, FSC-COC, PEFC-COC, EU Ökocímke) vállalatirányítási rendszer-tanúsítvánnyal rendelkezik.

A GPwA 2021 Zöld Minikonferencia és Eredményhirdetés, a Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közös szervezésben, a Nyomdász Vándorgyűléssel együtt került megrendezésre Hajdúszoboszlón. A rendezvény több mint hetven résztvevője között a díjazott cégek, a fővédnökök, a támogatók, a médiapartnerek képviselői, a zsűri tagjai, valamint a sajtó képviselői voltak jelen.

Az Év Zöld Nyomdái:

Alföldi Nyomda Zrt., ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., Central Dabasi Nyomda Zrt., Color Pack Zrt., Dürer Nyomda Kft., EDS Zrínyi Zrt., Gelbert ECO Print Kft., Gyomai Kner Nyomda Zrt., Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft., MEDIAWORKS HUNGARY ZRT. Budapesti Nyomda,

MEDIAWORKS HUNGARY ZRT. Veszprémi Nyomda, Pátria Nyomda Zrt., Pénzjegynyomda Zrt., Prime Rate Kft., Prospektus Kft.,

Raszter Nyomda Kft., STI Petőfi Nyomda Kft..

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártói:

CODEX Értékpapírnyomda Zrt., Pakett 2005 Csomagolóanyag Gyártó Bt.

Az Év Zöld Papírgyártója:

DIPA Diósgyőri Papírgyár Zrt. 

Az Év Zöld Papírkereskedői:

Antalis Hungary Kft.; Papyrus Hungária Zrt.

50* Különdíj

A GPwA a 10. éves születésnapja alkalmából különdíjat alapított 2020-ban azon szervezetek számára, akik tíz éven át folyamatosan, ötcsillagos minősítéssel szereznek meg Zöld címet. Idén az alábbiak szervezet kapta meg ezt a kiemelkedő teljesítményt igazoló elismerést: Papyrus Hungária Zrt.

A díjazottak tanúsító oklevelet, logót és egy évre szóló logóhasználati jogot kaptak, és felkerültek a GPwA regiszterébe, amely a www.p-e.hu honlapon hozzáférhető (www.p-e.hu/GPWA/DÍJAZOTTAK REGISZTERE) nyilvános jegyzék.

Olvass tovább!