Az okos az új szexi: a Huawei okosórája divatot diktál

2021. december 06.
Lehet valami egyszerre igazán modern és sokat tudó digitális eszköz, valamint szemkápráztató, stílusos és divatos kiegészítő? A Huawei igennel válaszol: itt a Watch GT 3 okosóra.

Az első óraszerkezetes időmérő eszközt valamikor az 1200-as években készítették, és valóban pontos órákat a 18. századtól állítottak elő, de a csuklón viselhető órák csak 1904-től jelentek meg. Egy ideig hihetetlenül fontos divat-kiegészítőnek számítottak, ugyanis előállításuk drága folyamat volt, és ezt fokozta a nemesfémeket is felhasználó, ékszereket imitáló kialakítás. A férfiaknál a nagy, robosztus felépítésű órák, a hölgyeknél a karkötőszerűen kidolgozott apró modellek voltak igazán népszerűek. Aztán a tömeggyártás elterjedésével az órák lassan kikerültek a divatkellékek közül, hiszen egy olcsó, műanyag pánt, vagy egy szögletes, digitális számlapos test nem igazán számított stílusosnak. Az első okosórák is inkább a „trendi kütyü” kinézetet követték, de több mint száz év után a Huawei újra úgy döntött, hogy a mindentudó kiegészítők igenis lehetnek kifinomultak és elegánsak.

A HUAWEI WATCH GT 3 két méretben érhető el, a nagyobb, férfias kiadás 46 milliméteres átmérőjű, míg a kisebb kiadás 42 mm-es. Előlapjuk gondosan csiszolt, rozsdamentes acél, amely felületkezelésének köszönhetően ékszerekkel vetekszik, a kristálytiszta, ívelt 3D-üveg óralap alá pedig egyéniségünknek, vagy az adott eseménynek megfelelő számlapokat tölthetünk le a több mint tízezer stílus közül, merésztől minimalistáig, moderntől a klasszikusan elegánsig. A szíjakkal még egyedibbé tehetjük a megjelenést: a roszdamentes acél mellett bőr, nylon, sportoláshoz kiváló fluoroelasztomer, de akár teljesen egyedi Milanese szíjat is választhatunk.

Tudás a káprázat mögött

Az így személyre szabható, akár visszafogottan elegáns, akár merészen újító stílusú divatkellék azonban nagy tudással és megannyi funkcióval igazi, modern okos-segéd. Az idő kijelzése mellett sokféle szórakoztató és hasznos appot használhatunk rajta, akár egy apró telefonon, a kezelése érintéssel, egyszerű csuklómozdulattal, valamint a klasszikus órákat idéző, rezgő visszajelzésű forgatóható koronával is megoldható.

A WATCH GT 3 ügyel arra, hogy viselője fitt és egészséges legyen: akár százféle mozgás-módot támogató virtuális személyi edzője akár egyénre szabott edzéstervvel, futás közbeni GPS navigációval, valamint a mozgás alatti testfunkciók figyelésével segíti, hogy ne csak az óra legyen stílusos megjelenésű, hanem mi magunk is. Továbbfejlesztett pulzus-, szívverés- és véroxigénmérő rendszere akár éjjel is figyel legfontosabb testi jelzéseinkre és akár jelzésekkel is figyelmeztet például arra, ha túl régóta nem ittunk egy pohár vizet.

Ráadásul a Huawei okosórája kifejezetten hosszú üzemidőt ígér: a nagyobbik modell akár 14, a kisebbik akár 7 napig is bírja egy feltöltéssel, így azt a sztereotípiát is elfelejthetjük, hogy egy okosórával állandóan a lemerüléstől kell rettegnünk. A Magyarországra nemrég megérkezett HUAWEI WATCH GT 3 modellek tehát képesek egyesíteni a modern technológiát és a kifinomult stílust, visszahozva a divatos órák korát.

Promóció