Puskás-Dallos Bogi: „Prioritásként kezelem a minőségi időt, a kényelmet, a nyugalmat.”

2022. január 17.
Puskás-Dallos Bogival beszélgettünk arról, milyen a tudatos kényelem, és mi számít igazi luxusnak az életben.

Több mint tízéves énekesnői karriert tudhat a háta mögött, láthattuk már tévéműsorokban, sorra jönnek ki az új klipjei, idén pedig magánéletében is nagy változás történt: férjhez ment szerelméhez, Puskás Petihez. Puskás-Dallos Bogi élete teljes fordulaton pörög, és mint megtudtuk, épp ezért is fontos számára a tudatosság a pihenésben, kényelemben is.

Ha visszatekintünk eddigi karrieredre, vagy akárcsak Instagram oldaladat átpörgetjük, láthatjuk, hogy megfontoltan döntesz arról, milyen felkéréseket fogadsz el, mit mutatsz meg magadból. Mennyire határozza meg a tudatosság az életedet? 

Örülök, ha kívülről is látszódik ez, valóban igyekszem átgondolt döntéseket hozni. Ez nem jelenti azt, hogy mellette ne lennék érzelmes, nagyon is tudok az lenni, a Nyerő Párosból is kiderülhetett (nevet) – mindkét tulajdonságot volt honnan örökölnöm, ebből a szempontól igazi mixe vagyok a szüleimnek.

Szeretsz biztosra menni a döntéseidben?

Igen, de vigyázni is kell ezzel, könnyen benne lehet ragadni a komforzónában. Nem egyszer előfordult, hogy egy lehetőséget azért nem vállaltam el, mert féltem a helyzettől, attól, hogyan fogok kijönni belőle. Amikor aztán túljutottam ezeken a belső vívódásokon, jól alakultak a dolgok, de kellett hozzá, hogy átgondoljam minden szempontból a helyzetet.

Említetted a Nyerő Párost, amiben tavaly szerepeltetek Petivel. A korábbi tévés szerepléseidhez képest ez egy sokkal bevállalósabb műsor volt. A komfortzónádon belüli eseménynek számított még a felkérés?

Abszolút kívül volt azon, de utólag nagyon örülök, hogy elvállaltuk a felkérést.

A műsorban egy egészen másik oldaladról is megismerhetett a nagyközönség. A dögös ruhák helyett egy hétköznapi, melegítős lányt láthattunk a képernyőt.

Valóban, meg is kaptuk a legrosszabbul öltözött pár díját.

Ez zavart téged?

Dehogy. Azt gondoltam, ha már átlépem a határaimat azzal, hogy egy reality-ben szereplek, akkor csináljam rendesen. Nem akartam díva sminkben megjelenni, órákkal a stáb előtt kelni azért, hogy mikor reggel kilépek a pajta ajtaján, a legapróbb részletig össze legyek rakva. Inkább bevállaltam, hogy olyan voltam, amilyen egy nyaraláson lennék adott esetben, vagy otthon. Nem volt problémám sem a bántó kommentekkel, sem a ruháinkra való megjegyzésekkel.

Mennyire jellemző rád ez a kényelmes, sportos stílus?

Éppen annyira, mint a nőies. Nem tudnám azt mondani, hogy csak a kényelmes, melegítős lány vagyok. Elég nőies nő lettem, és a kényelem ellenére nagyon szeretem ezt megélni. Ez alatt nem azt értem, hogy push-up melltartóban, fűzőbe szorítva feszengek, de szeretek kiöltözni, nőies ruhákat felvenni. Ugyanakkor érzem azt is, ha minden nap így néznék ki, eltűnne a varázsa. Szeretem megélni a kontrasztot, hogy tudok kényelmes lenni, és tudok meglepetést is okozni a megjelenésemmel.

Hogyan képzeljük el Puskás-Dallos Bogi egy átlagos hétközapját?

Minden nap eltér egy picit a másiktól. Vagy fotózás van, vagy interjú, vagy koncert. Kötetlen az időbeosztásom, de egyben sűrű is, azonban ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak. Végtére is azt csinálhatom amit szeretek.

Otthonról hoztad a szorgalmadat?

Igen, a szüleimtől is azt láttam, hogy tenni kell azért, hogy előrébb juss az életben. Gyerekkoromban komoly szabályrendszerek voltak, amikhez a szüleim ragaszkodtak. Nagyon sok lehetőséget biztosítottak számomra, azonban az elvárások is magasak voltak. Sokat hozzáadott mindez ahhoz, amilyen lettem, de közben azt is eredményezte, hogy sok dologban más lettem, mint ők.

Például miben?

A kényelemről, pihenésről például nagyon mást gondolunk anyuval. Soha nem láttam őt otthon pihenni. Az, hogy csak úgy leüljön egy kicsit, nem fordult elő. Emlékszem, mikor kicsi voltam is törekedtem rá, hogy figyelmes legyek vele. Például engedtem neki fürdővizet, javasoltam neki, hogy kapcsoljon egy kis meditációs zenét, vagy menjen el egy jó masszázsra. De őszintén szólva nem jutottam sokra ezekkel a tanácsokkal.

Megfogadod a saját tanácsaidat? Tudsz kényelmet csempészni a napjaidba?

Abszolút. Prioritásként kezelem a kényelmet, a nyugalmat, a pihenést. Érthetjük ezt az öltözködésemre is. Anyukám mindig sokkal tiptopabb, én mindig sokkal kényelmesebb vagyok. Nagyon szeretem a nyugodt programokat, a minőségi időtöltést. Azt, ha csak beülünk valahová, beszélgetünk, vagy megnézünk egy filmet, viszont néhány évvel ezelőtt elkezdtem egy környezettudatos életmódot, amely bizony áldozatokkal jár, olykor a kényelem rovására, de ez az, amiben nem engedek. Például kényelmesebb egy műanyag palackot leemelni a benzinkúton, mint magunkról előrelátóan gondoskodni, többek között az ilyenekre is igyekszem odafigyelni.

Gyakran van erre lehetőséged?

Nagyon pörgős a munkám, folyton mozgásban kell lenni, megfelelni az elvárásoknak, emiatt igazán megbecsülöm azt az időt, amikor nyugalom van. Talán emiatt is, tökélyre fejlesztettem, hogy megtaláljam a kényelmet minden helyzetben. Az Életünk története forgatásakor például a második maszk elkészítése öt órát vett igénybe, ami előtt mindenki megijesztett, hogy nem is tudom majd, mit kezdjek magammal annyi idő alatt. Ám valójában az, hogy nem szólt hozzám senki, csak rakosgatták fel az arcomra a maszkot, szólt egy kellemes zene a háttérben, engem teljesen kikapcsolt. Máskor pedig épp azt szeretem, amikor lehetőségem van beszélgetni egy kicsit egy ismerős sminkessel, ami ad egy kis ráhanglódást is a munkára.

A szabadidődet hol töltöd szívesebben? Otthon, vagy inkább elmész valahová?

Az, hogy otthon lehessek, nagyon fontos számomra, ez gyerekként is így volt. Nem voltam soha napközis, amikor lehetett, anyu jött értem. Másrészt viszont rengeteg külön órám, programom volt délutánonként, és ezek miatt értékeltem az otthon töltött időt, és értékelem ma is. A kedvenc otthoni tevékenységeim közé tartozik az arcápolás, vettem egy arcrollert is maganak, szérumokat, közben hallgatok egy kellemes zenét vagy podcastet. Ugyanígy imádom a sitcomokat, az olvasást, és a velük járó kanapén ücsörgős, bekuckozós estéket is. Lelkileg ezek nagyon feltöltenek.

Mi jelenti számodra még a kényelmet az életedben?

Nemrég lett meg a jogsim, így most már inkább autóval közlekedem, külön öröm, hogy a városon belül ezt elekromosan tehetem, főleg, mióta elköltöztünk a belvárosból a férjemmel. Taxizni is szoktam, ha úgy adódik, ami hatalmas nagy kényelem a mindennapokban. Otthon mi rakodunk, mi mosunk, vezetjük a háztartást Petivel, de a takarításban van segítségem. Ez szintén felfogható egy kényelmi szolgáltatásnak. Elkezdtem már főzni, egy-két fogást tökjól el tudok készíteni.

Nem okoz számodra lelkiismeretfurdalást, hogy nem ti intéztek mindent az otthonotok körül? 

Úgy gondolom, Petivel mindketten megdolgozunk ezért, ráadásul az a plusz szabadidő, amit nyerünk vele, pótolhatatlan. A családunkkal együtt töltött időről semmi pénzért nem mondanék le, ez nekem megnyugvást, biztonságérzetet ad, feltölt. Az a legnagyobb boldogság az életben, mikor el tudunk jutni arra a szintre, hogy nincs lelkiismeretfurdalásunk attól, hogy csak úgy jól érezzük magunkat.

És nem foglalkozunk azzal, mit szólnak mások.

Így van. Érdekes volt látni, mikor Párizsban voltunk, hogy a kávéházak teraszai napközben is tele vannak. Belefér a franciák mentalitásába, hogy a munka mellett, után szakítanak időt a kikapcsolódásra, kényelemre is. Itthon sokkal inkább az rögzül belénk, hogy naplopók vagyunk, ha nem hajszoljuk túl magunkat, holott az egyensúly megtalálása nagyon fontos lenne. Nem szeretnék okoskodni, nyilván tisztában vagyok vele, hogy sok munkakör jóval szigorúbb napirendet követel mint az enyém, mégis, érdemes lenne törekedni rá, hogy mindenki elcsípjen magának egy kis időt nap végén, nap elején, vagy hétvégén arra, hogy pihenjen, kikapcsolódjon. Ez egy nagyon fontos része a kényelemnek, nagyon nagy kincs a szabadidő, igazi luxus.

Promóció

Olvass tovább!