Király Viktor és Radics Gigi a toxikus kapcsolatokról énekel

2022. január 11.
Király Viktor és Radics Gigi vadonatúj közös dala a Nem szóltál egy igazi szívbe markoló, autentikus, modern hangzású dal lett, melyet Gerendás Dani professzionalizmusa tett tökéletesen befogadhatóvá.

A dal pozitív hangvétele ellenére kifejezetten depresszív témát boncolgat, vajon folytassunk-e egy olyan toxikus kapcsolatot, amiben már egyikünk sem érzi jól magát? A két énekes klipet is forgatott a dalhoz, ahol egy hétköznapi pár, már nem boldog kapcsolatát mutatják be testközelből Gigivel és Viktorral a főszerepben. A klipben van minden a csalódástól a nevetésig, a szexi fehérneműn keresztül a táncig.

kiraly-viktor-radics-gigi-uj-dal

Régóta terveztétek, hogy együtt dolgoztok. Mi ihlette a dalt, melynek címe Nem szóltál? Miért pont szakítás lett a téma?

Viktor: Nagyon régi vágyunk volt, hogy együtt dolgozzunk Gigivel. Rengeteget szerepeltünk már együtt színpadon, sok duettet énekeltünk, de még közös dalt nem írtunk, és úgy éreztük mindketten, hogy itt az ideje. Szerettünk volna létrehozni egy olyan atmoszférát, ami reprezentálja mindkettőnk stílusát. A stúdióban csak beszélgettünk órákon keresztül, Gerendás Danival is, aki egyben szerzőtársunk és a klipben terapeutánk. Megpróbáltunk kibontani egy olyan témát, amely bármelyik kapcsolatban előfordulhat. Vagyis, mi történik miután eloszlik a lila köd? Vajon jobb lenne-e egyedül? Szerintem sikerült nagyon jól megfogni ezt a témát és egy modern köntösbe bújtatni.

Gigi: Nagyon régóta terveztük, hogy alkotunk valamit közösen, de valahogy most jött el ennek az ideje. Szerencsére nem kellett rohanni a dalszerzéssel, nyáron kezdtük el és most érett be, igazi örömzenélés eredménye ez a dal. Megértünk mindketten zeneileg, tudjuk melyik stílusokat szeretjük és azt is, hogy a közönség mit szeret hallani tőlünk. Ehhez mérten alkottuk meg Gerendás Dani segítségével a Nem szóltál című dalt. A szövege szerintem mindkettőnk múltjából merít, szinte minden ember csalódik a szerelemben és sokszor nem tudjuk elengedni a rosszat vagy a megszokottat. Itt ezt próbáltuk megfogalmazni Viktorral. Azt szerettük volna, hogy a dal maradjon pozitív hangvételű, de a szövege legyen mély, elgondolkodtató, akár még egy kicsit fájdalmas is, ha az ember a saját életére vetíti. Az elengedés is lehet pozitív, hiszen utána az ember jobban értékeli a jót.

Klipet is készítettetek a Nem szóltál című dalhoz. Viktor neked milyen volt forgatni Gigivel, és Gigi neked milyen volt Viktorral? Volt bármilyen nehézségetek, vagy könnyen azonosultatok a szerepekkel?

Viktor: Nagyon jó volt Gigivel forgatni, könnyen megtaláltuk a közös hangot. A klip koncepciója egy párterapeuta session volt. A beszélgetés hatására előtörnek az érzelmek, legyen az jó vagy rossz. Érdekesség, hogy Gerendás Dani, aki a dal társ zeneszerzője, játszotta a terapeuta szerepét. Ráadásul minden szempontból családias hangulat volt, mivel Giginek az öccse, Radics Tomi forgatta a klipet.

Gigi: Régóta ismerem Viktort, sokszor léptünk már fel közösen, sok produkcióban vettünk részt együtt. Tudom, hogy nagyon profin áll a munkához és emiatt nekem is könnyű dolgom volt, mert én is maximalista vagyok. Azt azért nem állítom, hogy a szerepeket könnyű volt elsajátítani, mint ahogy elénekelni is nehéz olyan érzelmet, amit adott esetben az ember aktuálisan nem él át. De művészként ez is egy kihívás és fontos a múltból táplálkozni.

Mivel színészkedni kellett és ti énekesek vagytok, hogy jött az ötlet, miért nem kértetek fel hivatásos színészeket erre a feladatra?

Viktor: Mivel a dal szerintünk egy autentikus, őszinte gondolat, amit már mindketten átéltünk életünk során, ezért úgy döntöttünk…mélyvíz, és mi magunk játsszuk el a szituációt. Azt hiszem jó döntés volt, remélem nektek is tetszeni fog.

Gigi: Sokat beszéltünk a klipről előzetesen, hogy esetleg színészekkel forgassuk-e le a hétköznapi jeleneteket, vagy bevállaljuk mi? Aztán az utóbbi mellett döntöttünk, ez nekem bevallom nem volt annyira komfortos. Volt olyan jelenet, amit vagy százszor kellett felvenni egymás után, mert minden egyes alkalommal elnevettük. Ez a klip nem Radics Gigit és Király Viktort mutatja be, hanem egy nőt és egy férfit, akik már nem boldogok együtt, akiknek be kell látni, hogy a kapcsolatuknak vége. Nagyon nehéz volt a színészi munka bevallom, ahogy a dal témája sem egyszerű.

Ezt már láttad?